Sursa foto: Jeni Foto/Shutterstock.com

Dacă vrei să îi oferi iubitei sau iubitului o surpriza de Valentines Day, un city break este cea mai buna soluție. Biletele de avion sunt din ce în ce mai ieftine, întreaga lume se aranjează frumos pentru ziua iubirii iar în 2020, 14 februarie pică într-o zi de vineri. Poți, așadar, să faci în așa fel încât să obții un weekend prelungit, plin cu mâncare delicioasă, locuri noi și multă iubire. 

Unde îți recomandăm să mergi?

Fiind vorba despre 2, 3 zile, cele mai bune destinații sunt cele în care poți ajunge repede. Europa este înțesată de orașe romantice, în care arhitectura, poziția geografică și istoria te pot convinge să hoinărești pe străzi alături de persoana iubită. 

Iată, așadar, un top al celor mai atractive destinații, în care poți ajunge în doar câteva ore din București, Cluj, Timișoara sau alte orașe cu aeroport.

  1. Bruges. Belgia. Este prezent din ce în ce mai des pe listele cu cele mai potrivite orașe pentru îndrăgostiți. Nu are cum să nu fie, în condițiile în care este un orășel compact care îți permite să ajungi peste tot la pas și este încărcat cu clădiri vechi și impresionante, cu canale ce îți amintesc de Veneția și cu restaurante intime și pline de gust.
  2. Cinque Terre, Italia. Este un loc magic pe care îl regăsești în Patrimoniul Unesco. Cele 5 localități ridicate pe coasta vestică a Italiei au un farmec aparte și sunt perfecte pentru o mică escapadă romantică. S-ar putea să găsești locul puțin cam aglomerat datorită îndrăgostiților dornici să prindă poze cu apusul perfect, însă chiar și așa, te vei putea bucura din plin de peisajele pe care localitățile italiene ți le desenează în orice direcție te-ai uita.
  3. 3. Madeira, Portugalia. Vrei să mergi într-o destinație exotică cu persoana iubită? Nu trebuie să pleci din Europa. Este adevărat că nici pe continent nu vei sta și va trebui să zbori destul de mult pentru a ajunge în paradisul în care s-a născut Cristiano Ronaldo. Madeira este o insulă colorata, în care primăvara pare că a poposit pentru totdeauna. Partea frumoasă la această insulă este că poți găsi plaje sălbatice pe care nu le vei împărți cu nimeni.
  4. Praga, Cehia. Dacă ideea ta de romantism include castele seculare, biserici cu o arhitectura deosebita și multă mâncare bună însoțită de bere la fel de bună, Praga este pentru tine. Este un oraș boem, în care te poți bucura de artă în toate formele ei.
  5. Paris, Franța. Din listă nu putea să lipsească orașul recunoscut la nivel mondial drept cea mai romantică destinație turistică. Poți să zbori până în capitala Franței și să o lași să te surprindă. Este un oraș plin de lucruri uimitoare, în care te poți pierde pe străduțe, te poți delecta cu bucătăria franceză sau te poți plimba pe Sena cu barca. Sunt atât de multe lucruri pe care merită să le vezi, încât s-ar putea ca 3 zile să ți se pară insuficiente. Întotdeauna trebuie să lași loc pentru mai mult însă.

Lista poate să continue cu o mulțime de alte destinații interesante. Poți să te plimbi cu o gondolă pe canalele Veneției, poți descoperi tramvaiele Lisabonei, te poți lăsa pradă tuturor tentațiilor din Amsterdam sau poți descoperi orașe fermecătoare și mai puțin turistice, precum Ljubljana din Slovenia sau Bratislava din Slovacia. 

Europa este, în sine, un continent plin de romantism pe care îl poți explora la pas și în care poți găsi întotdeauna ceva de făcut alături de persoana iubită. Nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, așadar: alege destinația și bucură-te de ea!

Caută ofertele aici!