Sursa foto: Ivo Antonie de Rooij/Shutterstock.com

Nu este cea nici cea mai înaltă, nici cea mai lungă, nici cea care are debitul cel mai mare de apa din lume. De fapt, cascada Iguazu nu deține niciun superlativ din punct de vedere fizic, însă cu toate astea, a fost votată de milioane de oameni într-un top 7 minuni ale naturii.

Desenată de nu mai puțin de 275 de cascade, această uriașă cădere de apă este locul perfect pentru o nouă aventură. Dacă vrei să vezi sute de flamingo care stau ore în șir într-un picior sau vrei să descoperi păsările tucan, aici este locul cel mai potrivit.

Unde se află cascada Iguazu?

Este punctul în care se întâlnesc 3 țări sud americane: Brazilia, Argentina și Paraguai, însă dacă vrei să  vizitezi, o poți face doar din Brazilia și Argentina. 

Orașul de unde poți pleca într-o călătorie de neuitat printre minunatele cascade Iguazu este Puerto Iguazu. Acest oraș a devenit unul bine dezvoltat din punct de vedere turistic și îți permite să te bucuri de plimbări cu barca sau de o plimbare cu elicopterul.

De ce să vizitezi această cascadă?

În primul rând pentru frumusețea creată de cele 275 de cascade. Vei simți măreția naturii așa cum nu ai mai simțit-o niciodată. 

De asemenea, cascada merită să fie vizitată pentru ecosistemul unic și uriașele păduri virgine de aici. Aici trăiesc peste 500 de specii de păsări, 80 de specii de mamifere și foarte multe specii de reptile, pești, insecte și fluturi. 

Dacă vrei să obții totul de la cascadă, cel mai bine este să mergi în lunile de primăvară sau de toamnă, atunci când umiditatea aerului nu este așa de mare precum este vara, iar cascadele sunt mai mici și mai spectaculoase. 

Ce să faci atunci când ajungi în Iguazu?

Sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le ratezi:

  • Plimbă-te prin junglă și descoperă flora și fauna care sunt cu adevărat uimitoare;
  • Admiră câteva dintre cele mai spectaculoase cascade de pe pasarela construită aici special pentru asta;
  • Vizitează parcul păsărilor. Dacă vrei să vezi peste 1000 de păsări deosebit de frumoase, unele aflate pe cale de dispariție, poți descoperi Parcul Păsărilor. Aici se află și o expoziție de reptile  foarte atractivă;
  • Mergi în Safari. Vei fi condus prin junglă cu o mașinuță electrică și vei afla o mulțime de lucruri interesante despre cascade, despre floră și despre faună;
  • Vizitează orașul Foz de Iguazu. Este un oraș mic, dezvoltat datorită turismului și a barajului de la Itaipu. Nu are obiective turistice cunoscute, însă merită să fie vizitat la pas pentru câteva ore.

Ce trebuie să mai știi înainte de a ajunge în Iguazu?

Există transport în comun din orașul Foz de Iguazu către cascadă. Autobuzul 120 circulă destul de des, însă este foarte aglomerat în orele de vârf. Dacă nu te încântă ideea autobuzului, poți închiria o mașină sau poți lua un taxi.

Foz de Iguazu este un oraș sigur, chiar dacă se află în Brazilia. Cu toate astea, încearcă să eviți să călătorești noaptea cu autobuzul.

Este bine să ai la tine pelerina de ploaie și de asemenea, să îți protejezi electronicele de apă, chiar dacă vremea este călduroasă, fără ploaie. Cascada va trimite către tine picături mari și reci de apă.

Dacă vrei să te bucuri din plin de cascadă, fără nicio grijă privind transportul sau cazarea, îți recomandăm acest circuit în Brazilia și Argentina. Este o variantă prin care poți descoperi o mulțime de alte obiective turistice foarte interesante și prin care te poți îmbogăți din punct de vedere cultural.