Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: maroc

Descoperă Casablanca, unul dintre cele mai frumoase orașe din Maroc

Sursa foto: Ruslan Kalnitsky/Shutterstock.com

Misticul și romanticul oraș Casablanca a fost o sursă de inspirație pentru celebrul film apărut în 1942, în care Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au fost actori principali. Realitatea este că filmul ‘Casablanca’ a fost, de fapt, filmat pe platourile de la Hollywood, iar adevărata Casablanca este adesea ignorată de turiștii care gravitează între mai popularele destinații marocane Marrakech și Fez sau între plajele exotice din Essaouira și Tangier. Casablanca este un oraș pentru călătorii care doresc să se simtă mai mult ca niște localnici decât ca niște turiști și care doresc să experimenteze prezentul și să învețe despre trecut. Deoarece este un oraș enorm, cel mai populat din Maroc, vizitatorii trebuie să depună oarece eforturi pentru a-i descoperi frumusețile ascunse.

Citeste in continuare »

TOP 5 locuri de neratat in Maroc

By saiko3p/shutterstock

Avand atat de multe destinatii incredibile, orase colorate si peisaje pitoresti, este destul de dificil sa reducem lista cu locuri de neratat in Maroc la doar cinci. Cu toate acestea, o excursie in aceasta tara nord-africana ar fi, cu siguranta, incompleta fara a trece prin macar unul dintre cele patru patru orase imperiale ce tin in picioare istoria si cultura aceste natiuni fascinante. Iar modernul port Agadir, cu ale sale plaje aurii la tarmul Oceanului Atlantic, este cel mai bun loc de relaxare in care sa-ti inchei calatoria.

Citeste in continuare »

[FOTO] Top 10 plaje din Maroc

Maroc

Plaja Maroc – By KajzrPhotography/shutterstock

In cazul in care nu ai auzit, Marocul este binecuvantat cu o sumedenie de plaje exotice superbe. Desigur, cei mai multi oameni calatoresc in aceasta tara pentru cultura lor plina de culoare si pentru ceaiul marocan, dar de ce sa nu te bucuri si de plaje daca tot ajungi pe acest taram minunat?

In timpul verii, vremea ti s-ar putea parea putin prea calduroasa, asadar daca vrei sa iti petreci mare parte a vacantei tale in Maroc la plaja, cel mai bine ar fi sa mergi acolo in perioada martie-noiembrie.

Citeste in continuare »

Sfaturi utile pentru cei care calatoresc in Maroc

By Calin Stan/shutterstock

De la an la an, din ce in ce mai multi oameni aleg sa viziteze Marocul. Si este lesne de inteles. Marocul este o tara frumoasa si extrem de ofertanta pentru pasionatii de fotografie si video. Dar, fiind o tara cu o cultura foarte diferita de cea europeana, exista cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti de cel putin doua ori inainte de a le face atunci cand esti in Maroc.

Citeste in continuare »

Vrei sa vizitezi Africa? Incepe cu Maroc!

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

Maroc… o tara a contrastelor! Agitatia Pietei Djemaa el-Fna, desertul din jurul gigantilor Munti Atlas,
cultura zambitorilor berberi – exista o multime de motive sa vizitezi Marocul, una dintre cele mai
frumoase si incantatoare tari ale continentului african.

Situat in Africa de Nord, Maroc poate fi o destinatie de calatorie cel putin interesanta atat pentru
iubitorii de cultura, cat si pentru backpackeri, cautatorii de aventura, cupluri, familii, iubitorii de
gastronomie etc.

Iata de ce ar trebui si tu sa vizitezi Marocul:

Citeste in continuare »

Petrece la trecerea dintre ani in stil arabesc

*Sursa foto: monticello/Shutterstock.com

O vorba inteleapta spune ca “cine isi rezerva din timp are parte de cele mai bune oferte”, iar cine viseaza la o destinatie exotica ar face bine sa ia aminte. Citeste in continuare »

Cat de sigur este sa calatoresti in Maroc? 10 sfaturi de care sa tii cont in timpul sejurului

*Sursa foto:  Elzbieta Sekowska/Shutterstock.com

Maroc este una dintre destinatiile momentului, fiind in randul preferintelor turistilor romani. Locatia, traditiile, religia si mancarea  specifica acestei tari din Africa de Nord, face din Maroc una dintre cele mai complete si complexe destinatii de vacanta. Citeste in continuare »

Marrakech, vizita in Orasul Rosu

*Sursa foto: Calin Stan / Shutterstock.com

Marocul in sine, Marrakech-ul in special, pe langa arhitectura si peisajele creionate in timp de natura, iti ofera posibilitatea de a lua contact cu o cultura diametral opusa celei europene, diferentiata de modul de trai, de traditii si religie. Citeste in continuare »

Sejur romantic in Maroc

Regatul Marocului este o tara din nordul Africii, cu o populatie de peste 30 de milioane de locuitori si cu o istorie bogata si interesanta. Majoritatea marocanilor vorbesc franceza fluent, sunt primitori si si-au dezvoltat foarte mult turismul in ultimul timp. Cele mai mari si mai aglomerate orase din Maroc sunt Casablanca, Rabat, Fes, Marrakech, Tangier si Agadir. In ultimii 10 ani, foarte multi britanici si olandezi au ales sa devina locuitori ai Marocului, datorita vietii care are un alt ritm aici. Noi iti propunem un sejur romantic in Maroc, la un hotel elegant de 4 stele si la un pret de nerefuzat. Iata detalii…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour