Sursa foto: manjik/Shutterstock.com

Toamna poate fi cea mai bună perioadă a anului de a călători prin Europa. Destinațiile pot fi mult mai liniștite după vară, ceea ce înseamnă mai puține cozi în fața intrărilor la obiectivele turistice și mai puțină aglomerație în general. Totodată, prețurile sunt mai mici atât în privința biletelor de avion, cât și în ceea ce privește locul de cazare la hotel. Chiar și unele dintre atracțiile turistice majore oferă bilete de acces la costuri considerabil mai mici decât în perioada verii. Destinațiile urbane, locurile rurale, parcurile naționale și plajele sunt fantastic de vizitat în această perioadă a anului, când natura începe să fie învăluită într-un amestec de culori uimitoare. Pentru cei care iubesc fotografia, acesta poate fi momentul excelent de a-și îmbogăți portofoliul cu poze grozave în natură.

Dacă ți-am trezit apetitul de a călători în această toamnă, dar ai nevoie de câteva idei de destinații, atunci continuă să citești. În rândurile de mai jos vom enumera câteva dintre cele mai bune locuri din Europa de vizitat între lunile Septembrie și Noiembrie.

Roma, Italia. Unii oameni consideră ca toamna, în special luna octombrie, este sezonul de vârf în Roma. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile sunt mai suportabile, ceea ce face ca vizitarea tuturor locurilor de interes din capitala Italiei să fie mult mai plăcută.

Așadar, deși prețurile la cazare nu ar putea fi mult mai mici, plimbările prin piețele renumite ale Romei, cum ar fi Piazza San Pietro, Piazza Navona și Piazza di Spagna vor fi mult mai plăcute, iar vizitarea siturilor arheologice, precum faimosul Coloseum, mult mai confortabile.

Locuri de cazare în Roma pot fi găsite în acest link!

Munchen, Germania. Există un motiv serios pentru care ar trebui să iei în considerare să mergi în Germania în sezonul de toamnă, iar acesta este Oktoberfest! Festivalul folcloric ce are loc între 21 Septembrie și 6 Octombrie își are originea la Munchen în 1811 și este sărbătorit acum cu fel și fel de evenimente în toată țara. În afară de a mânca, a dansa, a bea bere de diferite sortimente și a consuma cârnați bavarezi, la festivalul Oktoberfest din Munchen ai ocazia de a asista la parade colorate, de a vizita târguri interesante și de a te îmbrăca în straie tradiționale bavareze.

Iar dacă tot ești deja acolo, asigură-te că vei experimenta alte câteva aspecte importante în jurul capitalei Bavariei. Vizitează Palatul Nymphenburg din secolul al XVIII-lea, plimbă-te în renumita piață Marienplatz și revino la bere la Hofbräuhaus am Platzl, legendara berărie întinsă pe 3 etaje.

Locuri de cazare în Munchen pot fi găsite aici!

Hallstatt, Austria. Hallstatt este unul dintre cele mai cunoscute și populare locuri de vizitat în Austria. Este o destinație plăcută în orice moment al anului, dar toamna, când multitudinea-i de culori se oglindesc splendid în lac, arată cu adevărat feeric. Nu trebuie neapărat să pleci în Austria doar pentru a vizita această destinație. Îți sugerăm să mergi în Salzburg, iar de acolo să pleci într-o excursie de o zi în pitorescul Hallstatt. 

În Salzburg vei avea mai multe obiective turistice de vizitat, cum ar fi Castelul Hohensalzburg, Palatul Mirabell, Palatul Hellbrunn și Domul Salzburg.

Locuri de cazare în Salzburg pot fi găsite în acest link!

Parcul Național Plitvice, Croația. Acest frumos parc situat în nordul Croatiei, în apropiere de Zagreb, este cel mai vechi parc național al țării, fiind declarat site al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979. Ceea ce face ca acest loc întins pe 300 de kilometri pătrați să fie atât de special sunt cele 16 lacuri ale sale, care au o culoare incredibilă. Dacă vizitezi parcul toamna, te vei putea bucura de o atmosferă mult mai relaxată, această perioadă fiind mult mai puțin aglomerată decât vara, prin urmare vei putea admira lacurile în voie și vei putea face fotografii din diferite unghiuri și perspective, fără a fi înghesuit de mulțimea de vizitatori.

Locuri de cazare în Zagreb pot fi găsite aici!

Porto, Portugalia. Porto este un oraș sublim care trebuie descoperit în orice moment al anului. Însă toamna, când razele soarelui ce luminează casele colorate din Ribeira încălzezc butoaiele vinurilor din Porto care stau tihnite în beciurile din Vila Nova de Gaia, este considerată a fi cel mai bun sezon de a călători în al doilea cel mai mare oraș al Portugaliei. Lunile de toamnă sunt perfecte pentru a descoperi valea Douro și podgoriile sale considerate Patrimoniu Mondial UNESCO.

Deși are o arhitectură similară cu cea din Lisabona, mulți călători susțin că Porto are un farmec aparte, ceea ce îi face să își dorească să se întoarcă pe meleagurile sale și în anii următori. 

Locuri de cazare în Porto pot fi găsite în acest link!