Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: hallstatt

5 Orașe din Austria care merită să fie vizitate în preajma Crăciunului

Salzburg

Salzburg – Sursa foto: Izabela23/Shutterstock.com

Deși fermecătoare și fascinantă în fiecare anotimp, Austria se transformă în perioada Crăciunului într-un adevărat ținut de basm, în care fiecare oraș devine scena unei povești de iarnă în așteptarea lui Moș Crăciun. 

Sărbătorile de iarnă din Austria au o atmosferă autentică ce, cu siguranță, te va captiva. Mai mult, târgurile de Crăciun din această țară sunt celebre în întreaga lume pentru atmosfera lor magică, pentru decorul lor strălucitor învăluit de mirosul apetisant al deliciilor culinare și pentru brazii împodobiți uriași pe care îi găzduiesc.

Dar nu numai aromele tentante ale castanelor prăjite și ale turtelor dulci cu scorțișoară din piețele de Crăciun conving turiștii din întreaga lume să viziteze Austria, ci și peisajele pitorești ale Alpilor înzăpeziți și posibilitatea de a practica toate sporturile de iarnă în cele mai bune condiții.

Chiar nu există nimic similar unui Crăciun alb în Austria!

Citeste in continuare »

Cele mai bune destinații europene de vizitat toamna aceasta

Sursa foto: manjik/Shutterstock.com

Toamna poate fi cea mai bună perioadă a anului de a călători prin Europa. Destinațiile pot fi mult mai liniștite după vară, ceea ce înseamnă mai puține cozi în fața intrărilor la obiectivele turistice și mai puțină aglomerație în general. Totodată, prețurile sunt mai mici atât în privința biletelor de avion, cât și în ceea ce privește locul de cazare la hotel. Chiar și unele dintre atracțiile turistice majore oferă bilete de acces la costuri considerabil mai mici decât în perioada verii. Destinațiile urbane, locurile rurale, parcurile naționale și plajele sunt fantastic de vizitat în această perioadă a anului, când natura începe să fie învăluită într-un amestec de culori uimitoare. Pentru cei care iubesc fotografia, acesta poate fi momentul excelent de a-și îmbogăți portofoliul cu poze grozave în natură.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour