Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: roma

Cele mai bune destinații europene de vizitat toamna aceasta

Sursa foto: manjik/Shutterstock.com

Toamna poate fi cea mai bună perioadă a anului de a călători prin Europa. Destinațiile pot fi mult mai liniștite după vară, ceea ce înseamnă mai puține cozi în fața intrărilor la obiectivele turistice și mai puțină aglomerație în general. Totodată, prețurile sunt mai mici atât în privința biletelor de avion, cât și în ceea ce privește locul de cazare la hotel. Chiar și unele dintre atracțiile turistice majore oferă bilete de acces la costuri considerabil mai mici decât în perioada verii. Destinațiile urbane, locurile rurale, parcurile naționale și plajele sunt fantastic de vizitat în această perioadă a anului, când natura începe să fie învăluită într-un amestec de culori uimitoare. Pentru cei care iubesc fotografia, acesta poate fi momentul excelent de a-și îmbogăți portofoliul cu poze grozave în natură.

Citeste in continuare »

Colosseum: Legenda și curiozități despre monumentul din Roma

Colosseum, Roma, Italia

Colosseum, Roma, Italia

Colosseum-ul este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, fiind un monument vizitat de mii de turiști în fiecare zi și care este recunoscut pentru multitudinea de mituri și legende pe care le ascunde.

Denumirea sa reală este cea de Amfiteatrul Flavian, acest monument fiind construit la cererea împăratului Vespasian și ulterior inaugurat de succesorul său Titus, ambii făcând parte din dinastia Flavi.

Citeste in continuare »

5 biserici pe care trebuie să le vizitezi când ajungi la Roma

Sursa foto: Lukas Uher/Shutterstock.com

Există în jur de 900 de biserici în Roma, dar cine are atâta timp pentru a le vizita pe toate? Foarte multe dintre ele sunt extrem de interesante și găzduiesc lucrări de artă importante, astfel că e destul de dificil să decizi asupra cărora să-ți concentrezi mai mult atenția într-o vacanță de doar câteva zile în capitala Italiei.

Citeste in continuare »

In vizita la Vatican: ce este de vazut in Statul Papal

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai cunoscute state din lume, Vaticanul, inima catolicismului este un loc incarcat de istorie, cultura si arta, ce atrage anual milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Denumit si Cetatea Sfantului Scaun, Vaticanul este resedinta oficiala a Papei, capul Bisericii Catolice. Turistii vin in aceasta parte a lumii pentru a cunoaste mai bine grandoarea acestui taram sfant, care este centrul civilizatiei crestine.

Citeste in continuare »

4 destinatii pe care cinefilii trebuie neaparat sa le viziteze

*Sursa foto: Frank Bach/Shutterstock.com

Amatorii de filme stiu ca arta cinematografica nu se rezuma decat la personaje, recuzita sau efecte speciale. Pentru a calatori in dimensiunea fictiva, trebuie sa ne identificam cu acel loc, mai ales ca, de multe ori, revedem aceleasi locuri in marile productii cinematografice. Citeste in continuare »

Top destinatii recomandate de weekend

Ce poate fi mai reconfortant decat un weekend intr-un oras european, plin de tentatii de toate felurile si pentru toate preferintele, care sa te faca sa uiti de vremea rece de afara si sa-ti incarce bateriile pana la primavara? Iti propun cateva destinatii de cucerit sau de “aprofundat” in aceasta perioada, indiferent daca esti pasionat de cultura, istorie, arta sau arhitectura, vrei doar sa te bucuri de un pic de exotism sau din toate cate putin. Citeste in continuare »

Mini vacanta de 1 Mai la Roma!

Roma, capitala Italiei si unul dintre cele mai frumoase orase din lume, te asteapta sa-i descoperi secretele. Sutele de monumente istorice, stradutele pietruite, cladirile cu o arhitectura unica, fantanile, hotelurile romantice si restaurantele cu preparate delicioase vor face din vacanta ta o amintire de neuitat. Daca vrei sa petreci inceputul lunii mai in Roma si sa descoperi frumusetile orasului, iara oferta Dertour…

Citeste in continuare »

City Break Roma

Roma este un oras maret, impunator, cu mult sex-appeal, cu o bogata istorie si cultura, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume. Un weekend petrecut la Roma va insemna pentru tine plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti senzuale si romantice. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour