Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

În Londra, există numeroase opțiuni pentru activități turistice. Dar ce se întâmplă când ieși din oraș? Dacă excursia ta în uimitoarea metropolă britanică include mai multe zile, îți recomandăm să petreci cel puțin o zi în afara orașului. Vei găsi câteva locuri și obiective turistice care merită, cu siguranță, o plimbare cu mașina sau cu trenul. 

Iată câteva dintre atracțiile de top care se află în apropiere de Londra:

Stonehenge. Este un site popular situat în Wiltshire, la aproximativ 120 de kilometri de capitala Angliei. Poți ajunge acolo fie cu o mașină închiriată, fie prin intermediul transportului public. Cea mai simplă cale de a merge la Stonehenge este de a lua un autobuz din stația Victoria sau un tren până la stația Salisbury. De la stația Salisbury până la destinație mai sunt circa 16 kilometri, distanță pe care o poți parcurge cu un taxi sau cu un autobuz local. 

Stonehenge este probabil cel mai vechi site pe care îl poți vizita în Regatul Unit, dacă nu cel mai vechi de pe planetă. Este un monument construit din pietre gigantice, estimat de către istorici a fi ridicat cândva între anii 3000 î. Hr. și 2000 î. Hr. Originile site-ului nu sunt cunoscute. Nu se știe, de asemenea, de ce a fost construit și nici cum a fost construit. În acele vremuri, omenirea nu avea capacitatea tehnologică sau inginerească de a ridica roci atât de mari. Se știe însă că arhitectura monumentului nu este o coincidență. Pietrele sunt aliniate cu răsăritul și apusul soarelui de vară. 

Stonehenge este un loc ideal pentru iubitorii de istorie. Recomandăm a-l vizita cu un ghid audio pentru a afla mai multe informații interesante.

Castelul Windsor. Castelul Windsor a fost construit în secolul al XI-lea ca fortăreață. Este situat în Windsor, care este accesibil prin gara Windsor și Eton Riverside. Poți, de asemenea, sa iei un autobuz din stația de autocare Victoria din Londra pentru a ajunge la castel. O vizită în acest loc istoric ar trebui să dureze între 3 și 5 ore, fără a include timpul necesar parcurgerii drumului. Prin urmare, te sfătuim să îți aloci o zi întreagă acestui faimos obiectiv turistic. 

În interiorul castelului vei găsi piese de artă, armuri medievale, arme, relicve istorice și, dacă ai noroc, pe membrii familiei regale britanice. Castelul Windsor nu este doar muzeu, ci și una dintre casele de vacanță ale familiei regale. Una dintre atracțiile principale ale castelului este casa de păpuși a Reginei Maria, o colecție uriașă formată din păpuși, mobilier și camere în miniatură. De vizitat, de asemenea, apartamentele de stat, care sunt decorate cu mobilier antic superb și cu piese de artă valoroase.

Băile Romane. Băile Romane din Bath, un loc accesibil cu autobuzul din stația Victoria, erau cândva un site foarte popular în rândul oamenilor din întreaga lume, care veneau aici pentru a-și căuta un leac pentru diversele boli de care sufereau. Realizate cu mai bine de 2000 de ani în urmă, Băile Romane au fost construite inițial de celți, dar romanii au preluat dezvoltarea acestora după ce au cucerit orașul. Acestea au fost ridicate peste izvoarele fierbinți formate prin căderea ploii de pe Mendip Hills. În zilele noastre, nimeni nu mai face baie în acest loc de teama bolilor, apele ei fiind acum foarte murdare. Cu toate acestea, turiștii sunt bineveniți să se plimbe și să facă poze cu fascinantul site istoric, dar mai ales să afle poveștile uimitoare ce stau la baza construcției. 

Oxford. Fermecătorul oraș ce găzduiește una dintre cele mai faimoase și prestigioase universități din lume este numai bun de vizitat dacă îți dorești o escapadă de o zi în afara Londrei. Universitatea, care are în componență 40 de colegii, unele noi, altele vechi de peste 800 de ani, are o arhitectură splendidă și este întinsă pe o rază de aproape un kilometru. Explorează unele dintre aceste colegii, relaxează-te în atmosfera studențească așezându-te pe unul dintre malurile râului sau, mai bine, vizitează Biblioteca Bodleian, care este una dintre cele mai vechi biblioteci din Europa, adăpostind peste 12 milioane de articole. 

După cum se poate observa, Londra este un oraș cu obiective turistice uimitoare atât în interiorul ei, cât și în împrejurimile sale. Dacă nu ai vizitat niciodată orașul, îți recomandăm cu căldură să o faci, mai ales că acum ofertele de călătorie pentru această destinație sunt mai convenabile ca oricând. 

Bilete de avion către capitala Angliei poți găsi accesând acest link!