Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: castelul windsor

Atracții turistice în apropiere de Londra

Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

În Londra, există numeroase opțiuni pentru activități turistice. Dar ce se întâmplă când ieși din oraș? Dacă excursia ta în uimitoarea metropolă britanică include mai multe zile, îți recomandăm să petreci cel puțin o zi în afara orașului. Vei găsi câteva locuri și obiective turistice care merită, cu siguranță, o plimbare cu mașina sau cu trenul. 

Iată câteva dintre atracțiile de top care se află în apropiere de Londra:

Citeste in continuare »

Top 5 castele din Marea Britanie

Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Castelele din Marea Britanie au fost întotdeauna o fascinație pentru călători, din momentul în care au fost construite până în vremurile moderne. Aceste construcții falnice ne duc cu gândul la regi, regine, prinți, prințese și, pe unii dintre noi, chiar la dragoni, fantome și legende mistice. 

Învăluite în fantezie și intrigi, aproximativ 5000 de castele au fost ridicate în Insulele Britanice de la Cucerirea Normandă (anul 1066) până în prezent. Multe dintre ele au fost construite inițial din lemn și apoi reconstruite în piatră. Acestea au fost ridicate nu numai ca monumente regale și simboluri ale puterii, ci și ca fortărețe, pentru a ține la adăpost locuitorii și pentru a proteja țara de conflicte și de războaie. De-a lungul secolelor, multe dintre castelele din Marea Britanie au căzut în ruină. Altele s-au păstrat în stare impecabilă și sunt locuite și în prezent, cele mai multe dintre ele devenind însă obiective turistice.

Citeste in continuare »

© 2020 Blog Dertour