Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: marea britanie

Atracții turistice în apropiere de Londra

Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

În Londra, există numeroase opțiuni pentru activități turistice. Dar ce se întâmplă când ieși din oraș? Dacă excursia ta în uimitoarea metropolă britanică include mai multe zile, îți recomandăm să petreci cel puțin o zi în afara orașului. Vei găsi câteva locuri și obiective turistice care merită, cu siguranță, o plimbare cu mașina sau cu trenul. 

Iată câteva dintre atracțiile de top care se află în apropiere de Londra:

Citeste in continuare »

Muzee și galerii de artă pe care le poți vizita gratuit în Londra

Sursa foto: r.classen/Shutterstock.com

Londra poate fi un loc scump de vizitat. Hotelurile de aici au tarife destul de mari, biletele de acces la majoritatea obiectivelor turistice costă sume mărișoare de bani, iar meniurile restaurantelor au, de regulă, prețuri mai piperate decât în celelalte capitale europene. Dar ceea ce este diferit este cantitatea de artă pe care o poți vedea gratuit în Londra, iar muzeele și galeriile de artă din acest oraș, credeți-ne, sunt uluitoare!

O parte din acest „acces gratuit tuturor” vine din filozofia conform căreia arta trebuie să fie văzută de toată lumea, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin eliminarea taxelor de intrare. De asemenea, se crede că toate colecțiile de artă naționale aparțin națiunii, deci cu toții trebuie să avem acces gratuit la acestea. Întreținerea galeriilor și lucrărilor din cadrul muzeelor londoneze sunt finanțate prin donații, contribuții guvernamentale, evenimente speciale, sponsori de la patroni înstăriți și prin taxele existente la expozițiile speciale. 

Citeste in continuare »

Top 5 castele din Marea Britanie

Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Castelele din Marea Britanie au fost întotdeauna o fascinație pentru călători, din momentul în care au fost construite până în vremurile moderne. Aceste construcții falnice ne duc cu gândul la regi, regine, prinți, prințese și, pe unii dintre noi, chiar la dragoni, fantome și legende mistice. 

Învăluite în fantezie și intrigi, aproximativ 5000 de castele au fost ridicate în Insulele Britanice de la Cucerirea Normandă (anul 1066) până în prezent. Multe dintre ele au fost construite inițial din lemn și apoi reconstruite în piatră. Acestea au fost ridicate nu numai ca monumente regale și simboluri ale puterii, ci și ca fortărețe, pentru a ține la adăpost locuitorii și pentru a proteja țara de conflicte și de războaie. De-a lungul secolelor, multe dintre castelele din Marea Britanie au căzut în ruină. Altele s-au păstrat în stare impecabilă și sunt locuite și în prezent, cele mai multe dintre ele devenind însă obiective turistice.

Citeste in continuare »

Ce să faci într-o scurtă vacanță în Oxford

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Dacă plănuiești să ajungi anul acesta în Marea Britanie, trebuie să încerci să vizitezi Oxford. Poți lua un tren sau un autobuz din Londra și în doar câteva ore vei ajunge la destinație. De asemenea, este foarte ușor să ajungi în Oxford dacă pleci din Țara Galilor sau din Scoția. Există trenuri de noapte care fac legătura cu Glasgow și cu Edinburgh, precum și trenuri de zi care pleacă din Bristol sau din Birmingham pentru a ajunge în acest loc încântător, poreclit “Orașul viselor împlinite”.

Citeste in continuare »

Anglia rurală – 5 sate de poveste pe care vei dori să le vizitezi

Arlington Row, Bibury - Sursa foto: Jenifoto/Shutterstock.com

Arlington Row, Bibury – Sursa foto: Jenifoto/Shutterstock.com

Anglia ascunde, dincolo de metropolele sale aglomerate, un mediu rural fermecător în care poți avea parte de o experiență cu adevărat autentică a vieții britanice.

De la sate micuțe și cochete în care trăiesc comunități formate din doar câteva sute de oameni, cum sunt încântătoarele localități din Cornwall, la orășelele balneare romane cu arhitectură din piatră și băi istorice, cum sunt cele din Somerset, Anglia se mândrește cu câteva felii uimitoare de perfecțiune rurală tradițională care merită să fie explorate.

Citeste in continuare »

Stonehenge, un obiectiv turistic de neratat in apropiere de Londra

Sursa foto: Abdoabdalla/Shutterstock.com

Stonehenge este un site al Patrimoniului Mondial UNESCO si cel mai celebru monument preistoric din Regatul Unit. Dar ce este, de fapt, Stonehenge? Pentru ce a fost creat? Cine a adus pietrele la “henge”, care se afla pe campia Salisbury? A fost un observator astronomic? A fost un templu? Adevarul este ca nimeni nu stie cu adevarat ce este Stonehenge si, cel mai probabil, nici nu vom afla vreodata.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour