Sursa foto: ajlatan/Shutterstock.com

Binecuvântată cu plaje cu nisip alb strălucitor, ape de toate nuanțele de albastru și cu o cultură diversă și interesantă, Jamaica este una dintre destinațiile preferate ale călătorilor care explorează ținuturile Caraibelor. Mai mult, această țară insulară are parte de o climă caldă pe tot parcursul anului, fiind astfel o destinație de vacanță grozavă atât în lunile de vară, cât și în perioada sezonului rece. 

Descoperită de Cristofor Columb în anul 1494, Jamaica este cunoscută mai mult pentru numărul mare de munți pitorești pe care îi adăpostește. Dar vizitatorii care îi explorează ținuturile au parte de mult mai multe surprize plăcute! Pe lângă faptul că pot să-i viziteze minunile naturale și peisajele spectaculoase, ei pot practica scuba diving, windsurfing si snorkeling, au ocazia de a vedea splendorile arhitecturale din Spanish Town, fosta capitală a țării, pot vizita celebrul Muzeu al lui Bob Marley și se pot delecta cu bunătățile culinare jamaicane, renumite în întreaga lume pentru aromele lor unice.

Există atât de multe atracții în Jamaica, atâtea locuri interesante de vizitat și atâtea lucruri de făcut, încât niciodată nu ai putea vedea și face totul într-o vacanță de doar două sau trei săptămâni. Dar, cu siguranță, te vei simți grozav încercând! 

Iată care sunt atracțiile turistice pe care nu ar trebui să le ratezi când vizitezi Jamaica:

Plaja Peștera Doctorului, Montego Bay. Devenită faimoasă la începutul anilor 1920, când s-a răspândit vestea că apa din jurul ei deține puteri medicinale, Plaja Peștera Doctorului (Doctor’s Cave Beach) este, în ziua de azi, una dintre cele mai populare atracții de pe insulă, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii cu nisipul său alb și cu apele-i albastre cristaline. Deși este destul de liniștită în cea mai mare parte a timpului, plaja se aglomerează când vasele de croazieră o vizitează, iar pasagerii se îngrămădesc să facă baie în apele sale cuceritoare, cu gândul că poate vor avea parte de puterile sale de vindecare.

Laguna Luminoasă. O adevărată minune a naturii, Laguna Luminoasă din Falmouth, Trelawny, este o piscină naturală ce are parte de un fenomen incredibil datorat microorganismelor care trăiesc în apa ei. Noaptea, aceste microorganisme strălucesc, dându-i o culoare fosforescentă foarte luminoasă. Se spune că există doar trei astfel de lagune în întreaga lume, iar aceasta este, cu siguranță, cea mai renumită! Fiind atât de rară și de spectaculoasă, ar fi păcat să nu o vizitezi dacă ajungi pe plaiurile jamaicane!

Plaja Negril (Seven Mile Beach). Imaginează-ți nisip de un alb orbitor, o apă incredibil de limpede în culoarea albastrului turcoaz și apusuri de soare uimitoare – aceasta este plaja Seven Mile, cunoscută și sub denumirea de Negril. Amplasată la puțin peste o oră de golful Montego, nu este de mirare că această plajă paradisiacă este una dintre cele mai populare atracții din Jamaica!

Adăpostește unul dintre cele mai mari recifuri din Caraibe, o sumedenie de plantații de palmieri și, nu în ultimul rând, unele dintre cele mai bune resorturi și restaurante din țară. Așadar, este alegerea ta dacă  te plimbi cu caiacul pe apa-i sclipitoare, te plimbi cu vaporașul, faci scuba diving sau snorkeling în căutarea celor mai colorați corali sau că savurezi liniștit pe nisip o nucă de cocos sau o delicioasă mâncare tradițională jamaicană cu o bere rece Red Stripe. 

Muzeul Bob Marley. Situată în Kingston, clădirea care în prezent găzduiește muzeul Bob Marley avea să fie în trecut casa marelui cântăreț. Cu toții știm că Bob Marley a fost cel mai mare cântăreț Raggae și este cea mai cunoscută legendă muzicală din Jamaica, așadar o vizită la fosta sa casă ar trebui să fie cel puțin interesantă. În interiorul muzeului, vei găsi unele dintre cele mai de preț bunuri și amintiri ale lui Marley. Totodată, muzeul găzduiește studioul de înregistrări al artistului, transformat acum într-o sală de expoziții, precum și o cafenea în care se vinde celebra cafea Marley și un magazin de cadouri. 

Râul Martha Brae, Falmouth. Raftingul cu plutele de bambus pe râul senin Martha Brae este una dintre cele mai populare activități turistice din Jamaica. Călătoria duce vizitatorii într-o plimbare pașnică pentru a explora flora și fauna naturală a insulei, condusă de un ghid expert prin unele dintre cele mai uluitoare peisaje ale naturii.

Munții Albaștri. Faimoși pentru plantațiile de cafea, cascadele, pădurile tropicale luxuriante și plantele exotice pe care le găzduiește, dar si pentru faptul că sunt unul dintre cele mai înalte lanțuri muntoase din Caraibe, Munții Albaștri sunt o atracție ce nu trebuie ratată. În giganticul lanț muntos, denumit pentru culoarea albastră pe care pare să o aibă de la distanță, vei putea întâlni extraordinarul bambus jamaican (o specie de bambus ce înflorește o dată la 33 de ani), păsări colibri, fluturele Papilio homerus (al doilea cel mai mare fluture din lume), boa jamaicană, papagalul cu taxă galbenă, broasca jamaicană de vârf și multe alte specii de animale și plante fascinante.

Sunken Pirate City. Port Royal, situat la gura portului Kingston, a avut odată reputația de a fi cel mai bogat și cel mai desfrânat oraș din lume. Cutremurul masiv din 1692 a distrus însă cea mai mare parte a orașului, trimițând părți din acesta în mare. Astăzi, majoritatea rămășițelor orașului din secolul al XVII-lea se află sub 40 de metri în apă și sunt explorate de sute de arheologi și scafandri, însă pot fi vizitate și de turiști cu ajutorul ghizilor specializați.

Oferte de vacanță în Jamaica găsești aici