Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Copenhaga este unul dintre cele mai vii orașe de pe Pământ, un oraș condus de o dorință puternică de a fi cel mai verde, cel mai curat și cel mai durabil. Mică și fermecătoare, cu o atmosferă scandinavă, străzi pitorești, un transport în comun impecabil și o mulțime de galerii de artă, capitala Danemarcei este o destinație pe care orice pasionat de călătorii ar trebui să o bifeze măcar o dată în viață. 

Deși mai toate ghidurile turistice te invită să vizitezi statuia Mica Sirenă, inspirată din povestea lui Hans Christian Andersen, canalele colorate din Nyhavn, superbul parc tematic Tivoli Gardens și palatele Amalienborg și Christiansborg, adevăratul spirit al Copenhagăi stă ascuns în unele locuri mult subestimate.

În rândurile de mai jos, vei descoperi o listă cu câteva dintre cele mai cool locuri ascunse din Copenhaga, care merită la fel de multă atenție precum obiectivele turistice deja consacrate.

Grădina Bibliotecii Regale. Superbul Palat Christiansborg găzduiește în prezent Parlamentul Danez. Dar în spatele său se află Grădina Bibliotecii Regale, o altă atracție turistică încântătoare. Această oază verde este locul perfect în care să petreci o după-amiază însorită dacă dorești să faci o pauză de la zgomotul urban, având alei splendid decorate, paturi de flori multicolore, diverse statui și o sculptură din cupru în mijlocul piscinei centrale din care se scurg cascade de apă.

Cea mai mare colecție de sticle de bere din lume. Fabrica de bere Carlsberg din capitala Danemarcei adăpostește cea mai mare colecție de sticle de bere din întreaga lume, colecție compusă de un băiat pe nume Leif Sonne. Acesta s-a apucat să strângă sticle de bere de toate stilurile și din toate țările începând cu anul 1968, în prezent colecția sa numărând mai bine de 22 000 de piese. 

Pentru această calitate, din anul 2007, colecția de sticle de bere a lui Leif Sonne a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness Book of Records).

Podul Reginei Louise. Lacul din centrul Copenhagăi poate fi traversat pe un pod splendid, construit între anii 1885 și 1887. Denumit Podul Reginei Louise, acesta a fost realizat cu scopul de a reduce traficul de mașini și de a promova ciclismul și mersul pe jos, prin urmare poate fi folosit doar de către pietoni și bicicliști. Traversând Podul Reginei Louise se poate simți cel mai bine spiritul Copenhagăi. Localnicii adoră să se întâlnească aici și să se bucure de o cafea savuroasă sau de o bere rece în timp ce se relaxează pe băncile ce împânzesc marginile podului.

Cealaltă Mică Sirenă. Mica Sirenă, emblematica statuie din bronz creată de sculptorul danez-islandez Edvard Eriksen, este una dintre cele mai vizitate atracții din toată Danemarca. De asemenea, a fost o țintă populară pentru vandalism, capul sirenei fiind înlocuit de două ori. Dar mulți nu știu că există o altă sirenă ușor diferită chiar de cealaltă parte a aceluiași râu. În 2006, Bjørn Nørgaard, profesor la Academia Regală Daneză de Arte Plastice, a făcut această sirenă în stil suprarealist pe care a numit-o „Sirena modificată genetic”, ca parte a unui ansamblu de sculpturi denumit „Paradisul modificat genetic”. 

Planeta Albastră. Giganticul acvariu care adăpostește peste 20 000 de specii de vietăți marine și oceanice, inclusiv rechini-ciocan, lei de mare și piranha, este una dintre cele mai mari atracții ale orașului, deși nu mulți străini au aflat încă de existența sa. Cu o arhitectură spectaculoasă în formă de vortex, inspirată din curenții circulanți ai unui jacuzzi, Planeta Albastră a fost inaugurată în 2013 pentru a înlocui vechiul acvariu național din anii 1930. Futurist, cu o muzică ambientală în fiecare încăpere și cu lumini albastre ce se balansează în crearea unui sentiment subacvatic, fascinantul acvariu Planeta Albastră merită, cu siguranță, o vizită chiar dacă nu ești pasionat de viața marină. Acesta se găsește pe Jacob Fortlingsvei nr. 1 din Kastrup.

Încearcă să vizitezi Copenhaga cu o perspectivă diferită. Caută-i spiritul, socializează cu localnicii și cufundă-te în cultura scandinavă și în modul de viață atât de curat al danezilor. Copenhaga va fi un suflu de aer proaspăt în viața ta!

Oferte de cazare în capitala Danemarcei găsești în următorul link!