Sursa foto: Davide Angelini/Shutterstock.com

Indonezia este cea mai mare țară din Asia de Sud-Est și, cu peste 17 000 de insule, cel mai mare arhipelag din întreaga lume. Așadar, nu ar trebui să te surprindă faptul că oferă o diversitate copleșitoare de atracții celor care o vizitează. Este un tărâm înzestrat cu plaje curate, vile exotice, insule cu ape cristaline, vulcani cvasi-activi, triburi vibrante, o faună sălbatică incredibilă și cu o bogăție culturală uluitoare. 

Deși aceasta nu este o listă completă cu toate locurile de vizitat în Indonezia, cu siguranță poate fi considerată un început excelent pentru planificarea călătoriei.

Bali. Bali este una dintre cele mai vizitate insule din sud-estul Asiei și o destinație de top pentru cei proaspăt căsătoriți, dornici de o lună de miere incredibilă. Insula este o imagine clișeică a paradisului, binecuvântată cu plaje largi, ape turcoaz și peisaje vulcanice verzi. Așadar, nu este de mirare că cei mai mulți bani în turismul indonezian vin din această insulă exotică. 

Spre deosebire de restul Indoneziei, care este în cea mai mare parte islamic, Bali este preponderent hindus, găzduind o mulțime de temple impresionante, pe care sute de artiști, scriitori și persoane interesate de vindecarea holistică le frecventează. Printre cele mai faimoase atracții de pe insulă se numără Templul Tahah Lot, Templul Ulutau, Pădurea Maimuței din Ubud, Terasele de Orez Jatiluwih și Muntele Batur. 

Aici poți găsi câteva oferte de vacanță în Bali!

Yogyakarta. Orașul Yogyakarta, populat de aproximativ 500 000 de oameni, este cea mai populară destinație turistică de pe insula Java, datorită apropierii sale de celebrele temple Borobudur și Prambanan. Templul Borobudur este cel mai mare sanctuar budist din întreaga lume, fiind o atracție obligatorie atât datorită semnificației sale religioase cât și frumuseții și farmecului său. Construit în jurul secolului al VIII-lea, acest templu este o reflecție a istoriei lungi și complexe a țării, dezvăluindu-le vizitatorilor informații esențiale despre religia, cultura, obiceiurile și arhitectura Indoneziei. 

Insulele Nusa. Poreclite „Maldivele din Bali”, cele trei insule din largul coastei Bali sunt un paradis tropical fermecător, cu atracții naturale de o frumusețe fără cusur. Nusa Penida, Nusa Lembongan și Nusa Ceningan au fiecare propria lor personalitate, dar toate trei oferă o scenă subacvatică splendidă, cu faună sălbatică bogată și ape cristaline. Zona este perfectă pentru scuba diving, snorkeling și alte sporturi nautice, dar și pentru drumeții în natură. 

Parcul Național Komodo. Cuprinzând atât Insula Rinca, Insula Komodo, cât și o serie de insule mai mici, Parcul Național Komodo este renumit pe plan mondial ca habitat al dragonilor Komodo, aceștia fiind niște sopârle carnivore gigantice care pot atinge o lungime de până la 3 metri. Reptilele cutreieră libere insulele, iar vizitatorii sunt acompaniați de ghizi cu experiență pentru observații și mai multă siguranță. Totodată, Parcul Național Komodo este cunoscut ca fiind o destinație grozavă pentru scufundări, având o viață marină extrem de variată și de colorată.

Sumatra. Sumatra este cea mai mare insulă din Indonezia și a șasea ca mărime din întreaga lume. Imensa felie de pământ este divizată de ecuator la marginea vestică a Indoneziei și este un vis devenit realitate pentru călătorii aventuroși sau pentru persoanele interesate de pădurile tropicale și speciile de plante și animale pe cale de dispariție. Mai mult, Sumatra este unul dintre ultimele două locuri rămase în lume unde poți vedea urangutani sălbatici (Borneo este celălalt).

Cea mai mare atenție a turiștilor se îndreaptă, de obicei, spre partea de nord a insulei, unde domină zona Lacului Toba, cel mai mare lac vulcanic din lume. O nouă insulă, Pulau Samosir, s-a ridicat în centrul lacului și găzduiește Batak, Karo și alte triburi indigene care obișnuiau să practice în trecut canibalismul și vânătoarea de capete.

Raja Ampat. Cu una dintre cele mai vii scene subacvatice de pe planetă, acest paradis tropical de renume mondial adăpostește peste 530 de specii de corali, 700 de specii de moluște și circa 1300 de specii de pești. În ciuda farmecului vieții marine și priveliștii uimitoare a insulei, Raja Ampat rămâne, în mare măsură, o zonă curată datorită locației sale îndepărtate. Mai mult decât un paradis pentru scafandri, Raja Ampat este o destinație grozavă pentru pasionații de păsări, fotografii, pentru aventurieri și pentru cei care își doresc o vacanță exotică liniștită, departe de zgomotul vieții cotidiene.

Insula Flores. Este o superbă insulă indoneziană, parte a grupului de insule Lesser Sunda, situată la est de Sumbawa și la vest de Lembata, ce oferă o serie de obiective naturale și culturale. Cea mai cunoscută atracție din Flores este caldera vulcanului Kelimutu, conținând trei lacuri alimentate cu gaze vulcanice, care își schimbă culoarea în funcție de cantitatea de oxigen din apă. De asemenea, turiștii pot vizita pe insulă câteva sate tradiționale fermecătoare, pot practica drumeții în natură și se pot relaxa pe superba plajă Bluestone. 

Indiferent de cum alegi să îți petreci timpul în Indonezia, îți garantăm că vei descoperi lucruri și locuri spectaculoase, ce îți vor îmbogăți bagajul de amintiri frumoase pentru tot restul vieții.