Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Mauritius este sinonim cu luna de miere petrecuta pe plajele eterice cu nisipuri albe foarte fine si cu ape turcoaz cristaline. Indubitabil, are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Nu degeaba se numeste Insula Paradisului. In aceasta superba destinatie insa exista mult mai multe lucruri si locuri interesante de descoperit.

Ca sa intram direct in subiect, iata lista noastra cu 5 lucruri de facut in Mauritius:

1. Incearca mancarea stradala

Desert apetisant

Desert apetisant

Street food-ul din Mauritius este printre cele mai bune din lume. Cu o combinatie unica de influente africane, indiene si chinezesti, mancarurile din aceasta insula te vor cuceri cu gusturile ei puternice si seducatoare. Condimentele, culorile si aromele se imbina intr-un mod unic, formand o bucatarie nemaipomenita (dar, din pacate, putin cunoscuta). Unde altundeva vei putea manca bomboane dulci frantuzesti cu mirodenii indiene?

Noi iti sugeram sa incerci Dholl puri, una dintre mancarurile traditionale. Peste tot pe teritoriul Mauritiusului vei gasi tarabe pe strada care vand acest fel de mancare, dar cel mai bun loc din care sa il cumperi este Dewa din Rose-Hill (usor de gasit – odata ce ajungi in Rose-Hill, intreaba pe oricine si va sti unde este). Inspirata din paratha indiana, Dholl puri este un fel de lipie prajita umpluta cu mazare, curry de fasole, atchar si chutney.

2. Inchiriaza o masina si plimba-te pe insula

Rent a car

Rent a car

Inchirierea unei masini nu este o optiune foarte populara in Mauritius. Majoritatea turistilor prefera sa se deplaseze cu taxiuri conduse de soferii locali. Cu toate acestea, noi iti recomandam sa inchiriezi o masina daca ai chef de putina aventura. Pana la urma, nimic nu se compara cu sentimentul minunat pe care il ai atunci cand descoperi o plaja secreta sau dai de un restaurant mic, cu mancare locala extrem de savuroasa.

Cu toate acestea, ai grija la GPS! Nu te baza exclusiv pe aceasta aplicatie (daca nu doresti sa ajungi intr-un camp de trestie de zahar). Cere instructiuni de la localnici – engleza este inteleasa si vorbita pe scara larga pe aceasta insula, iar mauritienii sunt obisnuiti sa ofere indicatii turistilor.

Odata ajuns la volan, exploreaza satele si plajele ascunse ale insulei. Asigura-te ca urmezi drumul de-a lungul coastei de sud a Mauritiusului – acolo vei gasi cele mai bune plaje, cu pietre negre, valuri spectaculoase, locuri ideale pentru surf!

 3. Viziteaza una sau doua plantatii de ceai

Degustare de ceai

Degustare de ceai

Imagineaza-ti ca esti singur pe un drum intins, inconjurat de plantatii de ceai si invaluit in ceata. Pe masura ce conduci pe drumul incetosat, vei observa cum frunzele din tufisurile plantatiilor de ceai se ridica tantose spre cer. Imaginea pe care o ofera Bois Cheri Tea Plantations este una cu adevarat magica. Nu o rata!

4. Descopera Chamarel

Chamarel

Chamarel

Acest sat prea putin cunoscut din sudul Mauritiusului este plin de surprize. Cu un sol colorat, care este o ciudatenie geologica, ce se prezinta in nuante purpurii, galbene, portocalii si rosii, ce se coaguleaza pentru a forma o suprafata vulcanica neuniforma, Chamarel este o adevarata minune a naturii! In plus, aici vei avea ocazia de a vedea testoase gigantice.

Conducand prin Chamarel vei da de mai multe cascade si chei spectaculoase. Oprind la aceste atractii asezate la poalele zonelor muntoase ale Mauritiusului, vei putea face cateva poze ce ar atrage invidia oricarui fotograf.

5. Exploreaza plajele

Mauritius

Mauritius

Desigur, o vacanta in Mauritius ar fi incompleta fara a-i vizita incredibilele plaje. Pana la urma, aceasta tara se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Printre preferatele noastre se numara plajele Belle Mare, La Cuvette (in nord) si Le Morne (in sud). Daca iti place kite-surfing-u, Le Morne este locul potrivit pentru tine.


Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Mauritius!