Maldive 5

Revelionul este sărbătorit la nivel mondial de către toți oamenii, indiferent de naționalitate și religie. Cu toții așteptăm cu sufletul la gură aceasta noapte specială, pregatindu-ne intens din toate punctele de vedere. 

Pentru că Anul Nou se apropie rapid, îți recomandăm să îți faci toate rezervările de călătorie din timp, pentru a nu întâmpina probleme pe ultima sută de metri.

Iată care sunt cele mai bune 5 destinații pentru un Revelion “exotic”:

  1. Destinații exotice de Revelion: Maldive

adaaran-club-rannalhi-maldives

Dacă aștepți cu nerăbdare să iei o pauza de la vremea rece de iarnă, de la zăpada și gerul naprasnic specific sfârșitului de an, planifică-ți o vacanță pe cele mai frumoase plaje din Maldive și bucură-te de un climat cald la sfarsitul lunii decembrie, pentru a sărbători Revelionul în stil exotic.

Țara este cunoscută în special pentru plajele sale cu nisip alb și fin, ape albastre adanci, recife pline de viață și stațiuni de lux. Există o mulțime de stațiuni cu facilități de cea mai bună calitate, pline de buticuri, hoteluri și case retrase pe plaje. În plus, de Revelion, în Maldive se organizează evenimente private și petreceri exclusiviste, în care dansatorii, cântăreții și toboșarii tradiționali mențin atmosfera la cele mai înalte culmi. 

În toate restaurantele există meniuri speciale de Revelion, din care nu lipsesc șampania, prăjiturile și mâncărurile tipice locale, cum ar fi Foni, Kiru Sarbat, Kuli boa kaiba și Gula. 

Chiar și localnicii se bucură de acest moment festiv cu multă bucurie și entuziasm. Străzile sunt ornate cu lumini colorate, diverse obiecte decorative locale și chiar cu flori.

Cum este vremea în Maldive de Revelion?

Sezonul uscat durează în Maldive din decembrie până în aprilie, așadar, te poți bucura de un Revelion exotic alături de cei dragi, având parte de o vreme perfectă pentru vacanță. 

În această perioadă a anului, temperaturile sunt cuprinse între 25-30°C, ideale pentru plajă, drumeții, sporturi de apă și alte distracții pe care le poți realiza în acest arhipelag. La final de decembrie, ploile (aproximativ 13 zile din luna) au o durată medie de aproximativ 2 ore.

  1. Revelion exotic departe de țară: Thailanda

Thailanda 2

În Thailanda se organizează petreceri grandioase pe tot parcursul anului. 

Cu toate acestea, cea mai mare petrecere are loc în ajunul Anului Nou în Koh Pha Ngan. Evenimentul are loc în jurul Plajei Sunrise din Had Rin și începe odată cu lăsarea întunericului, durând până la răsărit, uneori chiar până în după-amiaza următoare.

Dacă hotărăști să îți petreci Revelionul în Koh Pha Ngan, nu uita să incluzi peștele la grătar și cocktailurile tradiționale în seara dintre ani, acestea fiind cele mai consumate produse în seara dintre ani în această zonă a Thailandei. În zori lui 1 ianuarie, petrecăreții continuă veselia făcând o baie în apele spectaculoase ale Mării Andaman.

Un paradis pentru iubitorii de plajă, ce oferă prilejul de a face scufundări în adâncul colorat al Mării Andaman, cu peisaje exotice și vreme perfectă, Thailanda ar putea fi destinația ideală în care să sărbătorești următorul Revelion.

Cum este vremea în Thailanda de Revelion? 

Dacă îți petreci Anul Nou în această țară din Asia de Sud-Est, află că luna decembrie marchează startul sezonului turistic de varf. Nivelul de umiditate continuă să scadă, ploile sunt din ce în ce mai rare, iar zilele tot mai senine. 

În centru și nord, temperaturile de pe plajă pot depăși cu ușurință pragul de 30°C, însă în regiunea de est, ploile continuă să se succeadă cu zilele din ce în ce mai senine.  

Cei care aleg să petreacă un Revelion exotic în această țară, fac o alegere cât se poate de inspirată. În Thailanda, trecerea în noul an calendaristic este celebrată cu mare fast, atât în Bangkok (capitala țării), cât și zonele cu stațiuni de pe litoral. 

Așadar, Anul Nou în Thailanda înseamnă: focuri de artificii impresionante, petreceri pe plajă până la răsăsit, vreme buna pe întreaga perioada a vacanței în această țară exotică.

  1. Revelion exotic în Orient: Dubai

dubai-marina

Dacă vrei să vezi focuri de artificii cu adevărat spectaculoase, trebuie să alegi Dubai pentru a sărbători Revelionul. Sinonim cu excesul și cu extravaganța, Dubaiul este lider mondial atunci când vorbim despre petrecerea Noului An în stil grandios. 

Cea mai mare parte a acțiunii are loc în jurul faimosului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. De la ora 5 după-amiază, mii de oameni se adună în zona acestei clădiri pentru a obține un punct de vedere bun pentru magia pirotehnică ce urmează să aibă loc la miezul nopții. 

De asemenea, în Palm Island se organizează festivități anuale de Anul Nou. Aici, turiștii se pot bucura de experiențe culinare de excepție, asistând la un apus de soare cu adevărat magic.

Alte locuri fantastice de a petrece un Revelion “exotic” în Emiratele Arabe Unite sunt Meydan și Blue Marlin Ibiza.

Cum este vremea în Dubai de Revelion?

Turiștii aleg să meargă în Dubai pentru vacanța de iarnă, deoarece această lună promite cele mai bune temperaturi pentru distracția de la malul mării. În perioada asociată Crăciunului și Revelionului, în Dubai sunt organizate o mulțime de evenimente spectaculoase. 

Plajele din Dubai îi așteaptă și în acest final de an pe turiști cu o mulțime de variante pentru petrecerea timpului liber, iar temperaturile sunt optime pentru explorarea emiratului și zonelor din jurul acestuia. 

În zilele din dreptul Revelionului, maximele zilnice din Dubai pot ajunge chiar și în dreptul pragului termic de 30°C, în timp ce apa mării înregistrează o temperatură medie de 23°C. La final de an, în Dubai pot fi înregistrate ploi de intensitate scăzută, pe intervale de timp scurte.

  1. Destinații exotice de Revelion: Republica Dominicană

Republica Dominicana

În Republica Dominicană, festivitățile de Anul Nou sunt celebrate prin muzica merengue, salsa și o serie de ritualuri de noroc. De asemenea, în această țară, Revelionul este marcat de diferite carnavaluri și parade cu localnici plini de viață, care poartă măști și costumații deosebite. 

Santo Domingo și stațiunile din Punta Cana sunt locurile în care se organizează cele mai spectaculoase festivități de Revelion din întreaga Republică Dominicană.

Cum este vremea în Republica Dominicană de Revelion?

Dacă alegi să alegi un Revelion exotic în Republica Dominicană, află că vremea este perfectă în decembrie pentru distracție: zile însorite, maxime ce ating la prânz pragul de 30°C, nivel scăzut al precipitațiilor, umiditate acceptabilă. 

Dacă preferi plajă în zilele de vacanță din Republica Dominicană, resorturile exclusiviste de pe litoral îți oferă cele mai bune condiții de relaxare. Dorești să alternezi zilele de plajă cu cele dedicate drumețiilor? În orașe precum Jarabacoa, Salcedo, Tenares, Moca sau Las Terrenas, vremea din decembrie este ideală pentru a explora la pas farmecul aparte al acestora. 

  1. Revelion exotic peste Ocean: Cuba

Capitoliul - Cuba

Cunoscută ca “bolul de zahăr al lumii”, Cuba este un loc mai mult decât deosebit, ce merită să fie vizitat cu orice ocazie. Cu toate acestea, Revelionul pare a fi una dintre cele mai bune perioade de a veni în Cuba, deoarece atunci se celebrează și Ziua Libertății Cubaneze. 

Cu focuri de artificii spectaculoase, carnavaluri exotice, muzică rumba și dansuri spectaculoase, Cuba este, în mod sigur, una dintre cele mai bune destinații în care să petreci Revelionul!

Cum este vremea în Cuba de Revelion?

La final lunii decembrie, maximele din termometre se mențin în intervalul 23-28°C. De asemenea, temperatura apei nu scade sub 25-26°C. Dacă mai luăm în calcul și nivelul scăzut al umidității, putem spune că vremea din decembrie a Cubei este așa cum ai visa. 

Asta înseamnă că te poți delecta cu tot ce are mai bun de oferit litoralul cubanez, dar să nu uiți nici de plimbările prin metropole ce nu mai au nevoie de nicio prezentare, așa cum este cazul Havanei. 

În această lună din an, nu există riscul producerii unor uragane ce pot lovi coastele Cubei, iar apa oceanului este mai tot timpul liniștită. În jurul Revelionului, Cuba abundă de evenimente spectaculoase, culturale și religioase, ținute în aer liber, datorită vremii excelente din decembrie. 

Petrece un Revelion exotic 2021 petrecut într-un decor cu vegetație tropicală, răsfăețându-te cu preparate culinare pe baza de peste și fructe de mare, pe plaje cu nisip fin și scufundate în apă cristalină, plina de viață marină pe care poți explora alături de cei dragi!. 

Care este destinația de Revelion preferată din lista de mai sus?