*Sursa foto: Sven Hansche / Shutterstock.com

Planuiesti o vacanta de vis in Maldive? Esti un norocos! Locatia este absolut superba, vremea este perfecta, iar timpul pe care il vei petrece acolo va fi unul de neuitat!

Evident, nu vrei ca pe toata perioada vacantei tale sa lenevesti pe plaja, cu un cocktail in mana, asteptand trecerea orelor si obtinerea unui bronz cat mai uniform.

In Maldive poti face o multime de lucruri. Atat in apa, cat si pe uscat sau chiar in aer, activitatile sunt variate, interesante si, cu siguranta, merita sa fie incercate.

Iata ce activitati inedite poti incerca in exoticele locuri din Maldive:

Scuba Diving (scufundari)

Maldive este renumita pentru frumusetea sa subacvatica rara. Abundenta de culori si varietatea de viata subacvatica ii fascineaza pe scafandri si pe cei care fac snorkeling, aceasta tara insulara fiind o destinatie foarte populara pentru pasionatii de scufundari. Datorita vizibilitatii foarte bune chiar si la o adancime de 50 de metri si temperaturilor inalte pe tot parcursul anului, scufundarile in Maldive sunt un adevarat deliciu pentru excursionisti, aceasta fiind, de fapt, activitatea preferata a turistilor care vin in aceasta tara. In plus, Maldive are unele dintre cele mai bune, colorate si spectaculoase locuri din lume in care se poate face scuba diving.

Toate statiunile din Maldive au scoli profesionale de scufundari, cu instructori care vorbesc mai multe limbi straine si care tin cursuri de conduita pentru incepatori, precum si pentru avansati.

Multe dintre aceste statiuni au recife excelente care abia asteapta sa fie explorate. Chiar si cei care fac bai scurte in ocean si snorkelerii pot experimenta aceleasi placeri la suprafata apei.

Daca insulele Maldive ti se par frumoase, asteapta sa vezi ce se afla in apele ei! Recifele care inconjoara insulele sunt o minune absoluta a naturii, cu o abundenta de corali si creaturi marine care traiesc in si in jurul lor. Acest lucru, impreuna cu claritatea uimitoare a apei, face ca snorkeling-ul si scufundarile in Maldive sa fie o experienta unica pe care ar trebui sa o incerce fiecare turist care vine in aceasta tara insulara.

Scufunda-te in Maldive! Aici vei descoperi un paradis subacvatic care nu poate fi descris in cuvinte, in care traiesc mai mult de 1350 de specii diferite de corali si pesti.

Sporturi de apa

Statiunile din Maldive ofera o mare varietate de sporturi nautice. Pe langa faptul ca toate statiunile ofera turistilor posibilitatea de a face scuba diving si snorkeling, in unele dintre ele exista si scoli profesionale de windsurfing, cu instructori calificati care ofera cursuri in mai multe limbi straine sau doar elemente de baza necesare unei singure experiente.

Scolile de windsurfing si centrele de sporturi acvatice din statiunile din Maldive sunt, de asemenea, echipate cu diferite tipuri de nave, cum ar fi catamaranul, caiacul si canoe.

In Maldive, turistii pot experimenta si alte sporturi nautice, cum ar fi ski nautic, jet ski, parasailing, body surfing, knee boarding si plimbari cu banana. Mai mult decat atat, turistii au ocazia de a naviga pe Oceanul Indian pentru a admira un apus de soare romantic, sfarsitul ideal al unei zile aventuroase in frumoasele peisaje exotice din Maldive.

O experienta cu submarinul Whale

Submarinul Whale este descris ca o experienta populara in randul celor carora le este frica sa faca scuba diving, dar, cu toate acestea, doresc sa exploreze frumusetea lumii subacvatice din Maldive. Acesta nu este un submarin care cauta explorarea balenelor, ci are rolul de a intra in adancul vietii marine din recife. Desigur, nu este la fel de spectaculos ca o scufundare adevarata, insa este o buna oportunitate de a vedea indeaproape peisajele magnifice ale recifelor, specii rare de pesti, broaste testoase si rechini in habitatul lor natural.

Submarinul Whale a obtinut recordul pentru cel mai mare submarin turistic existent in prezent, fiind popular mai ales in randul copiilor, deoarece este absolut sigur si foarte distractiv.

Observarea delfinilor si balenelor

Imagineaza-ti emotia de a urmari la doar cativa metri distanta o balena impresionanta care iese la suprafata pentru a respira. Sau o serie de delfini ce sar voiosi din ocean, aproape de vasul de croaziera in care te afli. Daca visezi sa iei parte la o astfel de aventura, atunci Maldive este locul ideal in care sa mergi.

Peste 20 de specii diferite de balene si delfini pot fi vazute aici. In plus fata de aceasta mare diversitate de specii marine, un alt beneficiu pe care il au cei pasionati de observarea balenelor si delifinilor este faptul ca vremea din Maldive este foarte prietenoasa, nu sunt vanturi puternice, iar plimbarile cu navele pe ocean sunt destul de confortabile. De regula, cei care vor sa admire indeaproape balene se duc in locuri in care exista vanturi arctice. Ei bine, in Maldive nu exista astfel de vanturi, iar tu te poti relaxa sub cerul tropical, vizionand balene gigantice care inoata chiar alaturi de tine.

Tururi cu barca pe apele prietenoase ale Oceanului Indian

In insulele din Maldive poti face diferite plimbari pe apa, cele mai populare fiind cele cu vasele de croaziera, cu catamaranul si cu barcile dhoni.

Poti merge o zi intreaga sau o jumatate de zi intr-o croaziera in apele Oceanului Indian din jurul insulelor Maldive, pentru a explora frumusetile acestei tari. Vasele de croaziera din Maldive ofera turistilor ocazia de a face snorkeling, de a pescui, de a vizita insulele de corali, de a vizita plaje uimitoare si de a se relaxa pe un banc de nisip in mijlocul Oceanului Indian.

O modalitate de lux de a descoperi multitudinea de atoli din Maldive este de a naviga cu un catamaran. Acest tip de vas este spatios si ofera confort vizitatorilor, fiind, in mod sigur, una dintre cele mai placute moduri de a explora apele turcoaz si perspectivele pitoresti din Maldive.

Daca, insa, iti doresti sa explorezi apele din jurul acestor insule intr-un stil maldivian, fa o plimbare cu o barca dhoni. Organizate de aproape toate hotelurile, aceste plimbari iti ofera sansa de a descoperi secretele insulelor Maldive si de a deveni una cu natura. Recomandat este sa te plimbi cu barca dhoni la rasarit de soare, pentru a admira in cel mai placut mod posibil claritatea cerului albastru care se contopeste cu apa linistita a oceanului.


Afla mai multe detalii despre ofertele Dertour pentru Maldive pe – http://bit.ly/2iOQDUI