Republica DominicanaDeoarece iarna se apropie cu pasi repezi, iar frigul se simte tot mai tare prin jacheta ta, incepi, probabil, sa suspini deja dupa temperaturile ridicate cu care ne-am obisnuit in vacanta de vara. Cum ar fi sa iti petreci chiar vacanta de iarna pe o plaja exotica, la mai mult de 30 de grade Celsius, savurand o pina colada?

Acum imagineaza-ti ca explorezi aceleasi locuri prin care insusi Cristofor Columb a pasit in urma cu 500 de ani, apoi ca te relaxezi intr-un hotel de patru stele unde cazarea costa putin mai mult decat intr-o pensiune din Romania. Nu ar fi rau, nu-i asa?

Ei bine, deoarece planeta noastra este binecuvantata cu locuri uimitor de frumoase si calduroase pe tot parcursul anului, ai ocazia de a-ti petrece vacanta de iarna la caldura, Republica Dominicana fiind una dintre cele mai bune destinatii din acest punct de vedere.

Cu o istorie fascinanta, plaje frumoase si o atmosfera prietenoasa, Republica Dominicana are ceva pentru toata lumea.

Iata ce poti sa faci intr-o vacanta in Republica Dominicana:

Viziteaza San Pedro si La Romana!

Traseul turistic care incepe in jurul orasului Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, are o cale ce se intinde spre sud-est, incepand din San Pedro de Macoris si continuand pana la La Romana, putand astfel sa te bucuri de frumuseti urbane cu enclave istorice vechi de secole, dar si de kilometri de plaje in Caraibe.

Santo Domingo are privilegiul de a fi primul oras din Lumea Noua si leaganul de evanghelizare in America.

In Orasul Colonial (un cartier din Santo Domingo) s-au inregistrat o multime de premiere americane, cum ar fi prima catedrala a Americii (Catedral Primada de America), primul spital, prima manastire si primul sediu al guvernului, printre altele, motiv pentru care Natiunite Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) l-a declarat “World Heritage Site” in 1990. Orasul Colonial ofera posibilitati multiple de vizitare a atractiilor turistice situate de-a lungul rutelor definite, cladirile antice care pastreaza istoria culturala bogata a locului fiind, in mod sigur, principalele atractii ale acestui loc. Santo Domingo are, de asemenea, un profil modern, fiind o metropola care ramane in permanenta evolutie.

Bucurandu-se de un climat tropical, cu diverse parcuri prin care poti face plimbari si excursii la pas, cum ar fi gradina botanica, gradina zoologica, Acvariul National si Parque del Mirador del Sur,  Santo Domingo poate fi locul ideal in care sa iti incepi aventura in Republica Dominicana.

Capitala Republicii Dominicane iti ofera diferite optiuni de cazare, de la mici pensiuni la hoteluri de lux ale unor companii internationale de renume ce iti pun la dispozitie un sejur plin de posibilitati, cu apartamente superb mobilate, baruri si restaurante ce iti garanteaza satisfactie deplina cu delicatese locale si ambianta caraibiana.

Los Tres Ojos, cavernele cu lacuri subterane, sunt parte a traseului turistic care incepe pe Autopista Las Americas, ce ofera acces la Aeroportul International Jose Francisco Peña Gomez. Acest traseu te duce spre doua dintre cele mai frumoase si populare plaje din Republica Dominicana, Boca Chica si playa Caribe, prima cu ape linistite, iar cea de-a doua cu valuri ideale pentru pasionatii de surfing. Guayacanes si Juan Dolio sunt alte puncte de atractie pentru turistii care sunt in cautare de soare si plaja, aici ei putand gasi, de asemenea, terenuri de golf formidabile, diferite complexuri hoteliere si restaurante care arata de parca ar iesi din mare. San Pedro de Macoris, fondat la inceputul secolului al XIX-lea de catre imigrantii arabi si europeni, constituie un punct urban atractiv pe aceasta coasta, turistii fiind indragostiti de cladirile sale victoriene si neo-clasice.

In La Romana se poate ajunge de pe autostrada, aici putandu-se vizita ferme de vite, plantatii de trestie de zahar, maiestoasa zona stancoasa Altos de Chavon si terenurile de golf acreditate.

Aeroportul International La Romana face conexiunea cu Bayahibe, o comunitate veche de pescari, care este, de asemenea, una dintre cele mai importante enclave din Republica Dominicana, atragand turisti prin frumusetea plajelor sale. Palmierii, nisipul alb si fin si apa albastra sunt o combinatie fermecatoare a acestui tinut.

Relaxeaza-te pe plaja!

Nu ai cum sa iti faci vacanta de iarna in Republica Dominicana fara a avea ganduri de plaja, soare si sporturi de apa! Exista mai multi optiuni pe care le poti avea in vedere cand ai chef de plaja.

Una dintre cele mai bune optiuni este, cu siguranta, Casa de Campo, care este situata la doar 90 de minute de mers cu masina din Santo Domingo spre est.

Casa de Campo este construita pe 7000 de acri de plantatie de trestie de zahar, in afara orasului La Romana si gazduieste un hotel, teren de golf, terenuri de tenis, poligon de tragere, domenii polo, centru de echitatie si o multime de restaurante. In apropiere, poti vizita Altos de Chavon, un sat medieval european realizat de un designer de la Studios Paramount la inceputul anilor ’80, unde poti surprinde privelisti uimitoare ale raului Chavon.

Mai departe, in sudul coastei, se gaseste o alta statiune importanta a tarii, Punta Cana. Aceasta statiune este cunoscuta, in primul rand, pentru pachetele sale de vacanta all-inclusive si pentru terenurile de golf impecabile, cu o portiune de circa 40 de kilometri de plaje cu nisip alb si fel si fel de optiuni de cazare pentru toate buzunarele.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.