Maldive

Maldive – Sursa foto: Akugasahagy/Shutterstock.com

Situat în Oceanul Indian, aproape de Sri Lanka, arhipelagul Maldive este alcătuit din peste 1000 de insule (cele mai multe dintre ele sunt nelocuite), ce formează 26 de atoli cu recife de corali. 

Deși sunt văzute ca fiind o destinație potrivită pentru a petrece luna de miere, Maldivele oferă mult mai multe vizitatorilor săi, în special oportunitatea de a practica o mulțime de activități distractive precum snorkeling, scuba diving, dar și alte sporturi de apă.

Cele mai frumoase insule și plaje din Maldive

Dar trebuie să recunoaștem, frumusețea insulelor exotice este motivul principal pentru care turiștii din toate colțurile lumii visează să ajungă cel puțin o dată în viață în Maldive.

Insula Biyadhoo

Insula Biyadhoo

Insula Biyadhoo

Situată în Atolul Malé de Sud, insula Biyadhoo este cea mai căutată insulă din Maldive de către cuplurile care aleg această țară pentru a petrece luna de miere. Insula are o vegetație luxuriantă compusă din bananieri, cocotieri, plantații de mango și multe altele.

Apele cristaline din jurul acesteia și gama variată de sporturi nautice fac ca insula Biyadhoo să fie atât de populară. Dacă ajungi aici, vacanța ta în Maldive îți va arăta tot ce are mai de bun de oferit acest arhipelag din Oceanul Indian.

Insula Cocoa

Insula Cocoa

Insula Cocoa

Cu o mulțime de bungalow-uri la care cu toții râvnim să ne cazăm, atunci când ajungem într-o destinație atât de exotică, Cocoa Island este probabil cea mai rafinată destinație din Maldive.

Nu trebuie decât să te plimbi în picioarele goale pe nisipul fin, orbitor de alb, în căldura puternică a soarelui pentru a te simți excelent! Cocoa Island găzduiește o stațiune de lux, de cinci stele, cu lagună albastră și 33 de vile pe apă în care vizitatorii se răsfață cu tratamente spa, scuba diving în două recife spectaculoase și cu fructe de mare delicioase.

Nu este de mirare că insula Cocoa este destinația preferată a superstarurilor de la Hollywood.

Insula Velassaru

Insula Velassaru

Insula Velassaru

Aceleași caracteristici pe care le au cele două insule descrise mai sus le are și insula Velassaru. Considerată o bijuterie a Maldivelor, cu plaje frumoase, apă cristalină, floră și faună distinctă, această insulă este potrivită pentru toate gusturile și toate vârstele.

Dar mai presus de toate, este locul ideal în care să faci scufundări printre peștii tropicali și recifele multicolore din ocean și să mergi în excursii cu barca spre insulele pustii din apropiere.

Insula Kandolhu

Kandolhu

Kandolhu

Cu o atmosferă chic de insulă tropicală, insula Kandolhu din Maldive este un paradis luxos retras, situat la doar 25 de minute cu hidroavionul de Male, capitala arhipelagului.

Treizeci de vile alcătuiesc stațiunea, toate cu vedere spre apa cristalină a oceanului Indian și dotate cu pat king-size, terasă privată de soare, piscină și multe alte facilități.

Nu ai nevoie decât de 10 minute pentru a explora insula, plimbându-te desculț pe nisipul fin la umbra cocotierilor.

Insula Rangali

Conrad Maldives Rangali Island

Conrad Maldives Rangali Island

Pe insulă se găsește unul dintre cele mai luxoase resorturi din întreaga lume, Conrad Maldives Rangali Island. 

Aici, pe lângă faptul că poți înota alături de rechini, delfini, țestoase și pisici de mare, ai oportunitatea de a lua masa la Restaurantul Ithaa Undersea, un restaurant cu acoperiș din sticlă, situat la cinci metru sub apă, înconjurat la 180 de grade de ape cristaline și pești tropicali.

Maldive este, cu siguranță, unul dintre cele mai exotice locuri cu care a fost binecuvântată planeta noastră. Este un loc în care trebuie să mergi cel puțin o dată în viață pentru a te bucura de tot ce are mai bun Oceanul Indian și să te răsfeți pe unele din cele mai frumoase plaje din întreaga lume!

Când să mergi în Insulele Maldive?

Situat în Inima Oceanului Indian, acest arhipelag este caracterizat printr-o climă tropicală, cu extrem de puține schimbări pe întreaga perioadă a unui an, dar descrisă de două sezoane bine definite de particularități proprii: 

Sezonul uscat în Insulele Maldive 

  • Durată: decembrie – martie; 
  • Condiții: excelente pentru vacanța în arhipelag; 
  • Temperaturi: 25-31°C; 
  • Precipitații: ploi scurte, cu o frecvență 5-13 zile / lună; 
  • Tarife și prețuri: mai ridicate față de cele din sezonul umed; 

Sezonul uscat reprezintă perioada ideală din an pentru a vizita acest arhipelag din Oceanul Indian. Clima caracteristică acestui interval de timp, cuprins între decembrie și martie, permite practicarea diverselor activități în aer liber: excursii organizate cu barca, scufundări, snorkeling, înot. 

Datorită vremii excelente din intervalul decembrie – martie, turiștii beneficiază de o plajă extinsă de activități, însă la prețuri mai ridicate față de cele practicate în sezonul umed. În cazul ploilor, acestea sunt calde și durează perioade scurte de timp, de până la o oră. 

Sezonul umed în Insulele Maldive 

  • Durată: mai – noiembrie; 
  • Condiții: favorabile pentru pasionații de surfing; 
  • Temperaturi: maxime ce pot depăși pragul de 30°C; 
  • Precipitații: posibilă prezență a furtunilor puternice; 
  • Tarife și prețuri: oferte mai atractive față de cele din sezonul uscat. 

Chiar dacă temperaturile rămân la fel de ridicate și în această perioadă din an, sezonul umed vine in Maldive cu reprize de ploi scurte (mai ales în lunile iunie, iulie, august, septembrie), dar și cu posibile furtuni puternice de lungă durată (observate în special în lunile septembrie și octombrie). 

Vânturile puternice din această perioadă produc valuri perfecte pentru surfing. Dacă vremea de afară este urâtă, turiștii se pot relaxa la SPA sau pot miza pe varianta restaurantelor subacvatice, pentru a observa rechinii și diavolii de mare, ce se hrănesc acum cu planctonul adus mai aproape de mal de furtuni. 

Despre Insulele Maldive: Lucruri mai puțin știute

  • Pune în geanta de vacanță camera foto, GoPRO-ul și încărcătorul de la telefon, pentru ca vei realiza în Maldive poze frumoase. Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe întregul Glob, iar în 2021, poți vizita arhipelag alături de noi; 
  • Alcoolul este interzis în Maldive. Fiind un stat musulman, Maldivele interzic turiștilor consumul de alcool, în alte locuri decât hotelurile și locațiile aferente acestora;
  • Despre Insulele Maldive, mai putem adăuga faptul că finalul de săptămână vine în arhipelag puțin mai devreme, vineri și sâmbăta însemnând aici zilele de weekend; 
  • Republica Maldive este cea mai joasă și plată țară din întreaga lume, cu un maxim de altitudine de 2.3 metri, localizat în insula Villingili. Din păcate, din cauza încălzirii globale, Maldivele riscă să dispară sub amenințare nivelul de apă tot mai crescut. 

 

Dacă ideea de vacanță ideală înseamnă pentru tine plaje din albe cu nisip fin, apă turcoaz, scufundări în lumea peștilor tropicali și palmieri înalți, Maldive este, cu siguranță, destinația care să-ți îndeplinească toate aceste dorințe.

Pentru o vacanță în paradisul exotic din Maldive, Dertour vine cu cele mai bune oferte!