Sursa foto: Akugasahagy/Shutterstock.com

Dacă ideea de vacanță ideală înseamnă pentru tine plaje albe cu nisip fin, apă turcoaz, înotat cu peștii tropicali în marea cristalină și palmieri înalți, Maldive este, cu siguranță, destinația care să-ți îndeplinească toate aceste dorințe.

Situat în Oceanul Indian, aproape de Sri Lanka, Maldive este un arhipelag alcatuit din peste 1000 de insule (cele mai multe dintre ele sunt nelocuite), care formează 26 de atoli cu recife de corali. Deși este văzut ca fiind o destinație potrivită mai mult pentru a petrece luna de miere, Maldive ofera mult mai multe vizitatorilor săi, în special oportunitatea de a practica o mulțime de activități distractive precum snorkeling si scuba diving. Dar trebuie să recunoaștem, frumusețea plajelor exotice este motivul principal pentru care oameni din toate colțurile lumii visează să ajungă cel puțin o dată în viață în Maldive.

Acestea fiind spuse, iată care sunt cele mai frumoase insule și plaje din acest arhipelag:

Insula Biyadhoo. Situată în Atolul Malé de Sud, Biyadhoo este cea mai căutată insulă din Maldive de către cuplurile care aleg această țară pentru a petrece luna de miere. Insula are o vegetație luxuriantă compusă din bananieri, cocotieri, plantații de mango, varză, roșii, castraveți și multe altele. Cu toate acestea, apele sale splumante și gama variată de sporturi nautice fac ca insula Biyadhoo să fie atât de populară. Dacă ajungi aici, neapărat să experimentezi scuba diving, snorkeling și canoe-paddling!

Insula Cocoa. Cu o mulțime de bungalow-uri la care cu toții râvnim să ne cazăm atunci când ajungem într-o destinație atât de exotică, Cocoa Island este probabil cea mai rafinată destinație din Maldive. Nu trebuie decât să te plimbi în picioarele goale pe nisipul fin, orbitor de alb, în căldura puternică a soarelui pentru a te simți excelent! Cocoa Island găzduiește o stațiune de lux, de cinci stele, cu lagună albastră și 33 de vile pe apă în care vizitatorii se răsfață cu tratamente spa, scuba diving în 2 recife spectaculoase și cu fructe de mare delicioase. Nu este de mirare că insula Cocoa este destinația preferată a superstarurilor de la Hollywood.

Insula Velassaru. Aceleași caracteristici pe care le au cele două insule descrise mai sus le are și insula Velassaru. Considerată o bijuterie a Maldivelor, cu plaje frumoase, apă cristalină, floră și faună distinctă, această insulă este potrivită pentru toate gusturile și toate vârstele. Dar mai presus de toate, este locul ideal în care să faci scufundări printre peștii tropicali și recifele multicolore din ocean și să mergi în excursii cu barca spre insulele pustii din apropiere.

Insula Kandolhu. Cu o atmosferă chic de insulă tropicală, Kandolhu este un paradis luxos retras, situat la doar 25 de minute cu hidravionul de Male, capitala Maldivelor.

Treizeci de vile alcătuiesc stațiunea, toate cu vedere spre apa cristalină a oceanului Indian și dotate cu pat king-size, terasă privată de soare, piscină și multe alte facilități. Nu ai nevoie decât de 10 minute pentru a explora insula, plimbându-te desculț pe nisipul fin la umbra cocotierilor.

Insula Rangali. Pe insulă se găsește unul dintre cele mai luxoase resorturi din întreaga lume, Conrad Maldives Rangali Island. Aici, pe lângă faptul că poți înota alături de rechini, delfini, țestoase și pisici de mare, ai oportunitatea de a lua masa la Restaurantul Ithaa Undersea, un restaurant cu acoperiș din sticlă, situat la cinci metru sub apă, înconjurat la 180 de grade de ape cristaline și pești tropicali.

Maldive este, cu siguranță, unul dintre cele mai exotice locuri cu care a fost binecuvantată planeta noastră. Este un loc în care trebuie să mergi cel puțin o dată în viață pentru a te bucura de tot ce are mai bun Oceanul Indian și să te răsfeți pe unele din cele mai frumoase plaje din întreaga lume!


Verifică ofertele turistice TUI pentru a avea parte de cea mai bună vacanță în Maldive, aici!