Dubai

Dubai

Deși are reputația unei destinatii de lux, descrisă de opulență și clădiri demne de Cartea Recordurilor, Dubai este, de asemenea, locul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Plaje Dubai: 10 variante de luat în calcul

1. În Dubai la plajă: Palm Jumeirah Beach

Palm Jumeirah Beach

Palm Jumeirah Beach

Impresionanta plajă în formă de palmier, realizată de cei mai iscusiți ingineri constructori ai lumii, este privată, facand parte din mai multe cartiere rezidentiale și hoteluri de lux.

Plaja Palm Jumeirah este, de fapt, cea mai mare insulă artificială din întreaga lume și are în componență o “tulpina” de circa 2 kilometri lungime, reprezentată de șosea principală și 17 ramificații, legate printr-un drum circular ce poate fi străbătut atât cu mașina. cât și cu trenul.

Deși această plajă este una privată, există un club pe nume Riva Beach Club, care oferă acces străinilor pe plaja Jumeirah la un cost de 30 de dolari / persoană pe zi.

2. Unde faci în Dubai plajă: Marina Beach

Marina Beach

Marina Beach

Este o plajă largă și plată, cu nisip alb tipic Dubaiului, situată lângă JBR. Reprezintă ultima secțiune de nisip paralelă cu faimoasa stradă The Walk.

Se află în Dubai Marina, o zona rezidentiala de lux descrisă de zgârie-nori, existând aici o mulțime de cafenele și gelaterii și un port de ambarcatiuni. În zona The Walk se găsește, de asemenea, uimitorulul hotel DoubleTree by Hilton, o proprietate spectaculoasă, construită inițial ca o clădire de apartamente de lux.

3. La plajă în Dubai: JBR Open Beach

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence este cea mai mare plajă din Dubai, întinzându-se pe întreaga lungime a zonei JBR. 

O parte din plaja JBR Dubai este privată, fiind asociată hotelurilor din jur, însă restul plajei se află la dispoziția publicului larg, avand, de asemenea, facilități variate, inclusiv locuri de unde se pot cumpara gustări și băuturi răcoritoare.

Plaja JBR are un nisip extrem de fin și se scufundă lin într-o apă caldă, de un turcoaz irezistibil. Pe această plajă din Dubai există salvamari la datorie, iar zonele de înot sunt prevăzute cu geamanduri, așadar, putem spune că bălăceala aici este mai mult decât sigură.

4. Plaja publică Dubai: Umm Suqeim Beach

Umm Suqeim Beach

Umm Suqeim Beach

Situată la 16 kilometri de centrul orașului, încântătoarea întindere de nisip este cunoscută pentru priveliștile perfecte ale faimosului Burj-al-Arab.

Este o plajă publică gratuită și o destinație foarte populară pentru locuitorii din Jumeirah, turiștii occidentali, dar mai ales pentru kitesurferi.

Deoarece nu există cafenele sau restaurante pe plajă, ar fi mai bine să iei câteva gustări și băuturi la tine când vii aici.

5. Plajă publică Dubai: Kite Beach

Kite Beach

Kite Beach

Preferată de kitesurferi, kayakeri, dar și de pasionații fotbalului sau de voleiului, plaja Kite Dubai este cunoscută, de asemenea, sub denumirea de Wollongong Beach, deoarece este situată chiar în spatele universității omonime.

Plaja Kite Dubai este publică, deosebit de curată, fiind ideală pentru relaxare. Ia la tine mâncare și băutură înainte de a veni aici, deoarece nu are multe facilități. La reflux, fă o plimbare lungă pe plajă, pentru a te bucura de unele dintre cele mai bune poze făcute hotelului Burj-al=Arab.

6. Unde faci în Dubai plajă: Black Palace Beach 

Îți plac apusurile de Instagram și liniștea pe care plajele izolate o oferă de fiecare dată? Dacă răspunsul tău este unul afirmativ, atunci plaja Black Palace poate fi locul ideal pentru tine. 

Situată lângă una dintre numeroase reședințe somptuoase, deținute de familia regala din Dubai, Black Palace Beach este o plajă curată, cu ape liniștite și aflată într-un loc ferit de agitația caracteristică altor plaje mult mai populare din oraș. 

Fundalul este asigurat de celebrul hotel Burj-al-Arab, așadar, iată încă un motiv pentru a merge aici la plajă și pentru a face poze uimitoare, odată cu lăsarea serii în Dubai.  

7. La plajă în Dubai: Plaja Le Mer 

Este una dintre cele mai noi plaje din Dubai, punându-le la dispoziție celor care aleg să se distreze aici numeroase restaurante, cafenele, baruri, magazine și zone de distracție pentru copii. 

Este un loc de plin de viață, ce oferă și mai multă culoare Dubaiului, prin numeroasele cabine de pe plaja, fiecare vopsită într-o altă nuanță. Plaja Le Mer îi așteaptă pe turiști cu o listă variată de sporturi de apă: wakeboarding, flyboarding, canoe, snorkeling etc. 

8. Plaje în Dubai:  Al Mamzar 

Localizată în districtul Deira din Dubai, plaja Al Mamzar este o variantă de luat în calcul pentru familiile cu mulți copii, sau pentru găștile numeroase de prieteni. Este acoperită cu nisip fin și garantează o intrare lină în mare, iar lagunele din această zonă a litoralului au un farmec unic. 

Accesul pe această plajă se realizează pe bază de bilet, însă este o zonă dotată cu o listă extinsă de utilități: șezlonguri, cabine de duș, locuri de joacă pentru copii, umbreluțe, bungalouri cu aer condiționaț etc. 

9. Unde faci în Dubai plajă: Plaja Sunset 

Dacă vrei să ai amintiri frumoase în Dubai, nu poți rata una sau mai multe poze cu celebrul Burj-al-Arab în fundal. Iar unul dintre locurile ideale pentru surprinderea unui astfel de cadru este plaja Sunset. 

Este una dintre locurile preferate de iubitorii surfingului, datorită valurilor perfecte pentru practicarea acestui sport, însă doar în anumite perioade ale anului. 

10. Plajă publică Dubai: Al Sufouh 

Una dintre puținele plaje din Dubai cu adevărat linistite, plaja Al Sufouh este un spațiu prielnic pentru relaxare. Cei care nu caută adrenalina sporturilor de apă, sau petrecerile direct pe plajă, se pot refugia în acest loc, în care apele marii sunt mai tot timpul calme. 

Revenind la subiectul pozelor de vacanță, ce surprind în fundal faimosul Burj-al-Arab, află că plaja Al Sufouh este singurul loc de unde acest hotel poate apărea în cadru și în partea dreaptă. 

Fiind un emirat cu un climat cald pe tot parcursul anului, Dubaiul este frecventat tot timpul, dar mai ales iarna, pentru plajele sale exotice. Pentru oferte de vacanță în Dubai, Dertour ți-a pregătit o gamă largă de opțiuni, de unde poți alege ce ți se potrivește.