Amboseli national parkRepublica Kenya este o tara din estul Africii, care se invecineaza cu Ocenul Indian, Tanzania, Uganda, Sudan, Etiopia si Somalia, si are o populatie de 41 de milioane de locuitori, reprezentata prin 42 de culturi diferite. Numele tarii este dat de Muntele Kenya, al doilea ca inaltime din Africa. O vacanta in Kenya iti va implini toate visele: resorturile sunt luxoase si elegante, plajele sunt magice la apus, rezervatiile naturale sunt incredibile!

Alege si tu sa descoperi paradisul din Africa!

Paradisul din Africa. Kenya. Vacanta ta de vis!

Capitala Republicii este orasul Nairobi, situat langa un mare parc national, celebru pentru safari-urile organizate pentru turisti. Una dintre cele mai importante rezervatii este Maasai Mara, tribul africanilor razboinici, liberi si cu o bogata cultura. Victoria este cel mai mare lac tropical din lume si se intinde in SV.

Stiai ca… Nairobi este un important centru comercial al Africii, iar principalele ocupatii ale localnicilor sunt agricultura, exportul de ceai, cafea si flori, dar si turismul?

Clima in Kenya este tropicala de-a lungul coastei, temperata in centrul tarii si arida in nord. Sezonul ploios este din martie pana in iunie. Cea mai fierbinte perioada este in februarie si martie, iar cea mai racoroasa in iulie si august. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse intre 20 si 30 de grade, in functie de zone.

Iata ce poti face intr-o vacanta de vis in Kenya:

– viziteaza tribul Masai Mara si fa un safari pentru a vedea “the big five”, cele mai frumoase animale salbatice din lume.

– plimba-te cu balonul pe deasupra rezervatiilor naturale

viziteaza orasul Lamu, unul dintre cele mai vechi din Kenya

– mergi in Lake Nakuru National Park – unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume!

– mergi intr-un tur organizat pe Muntele Kenya, cu varfuri de peste 5.000 m inlatime

– admira elefantii africani in Amboseli National Park

– fotografiaza peisajul spectaculos din zona Lake Turkana

mergi la plaja in Malindi si Watamu

– viziteaza triburile si rezervatii naturale din Samburu, Shaba si Buffalo Springs

– petrece o seara romantica pe un vas in Portul Mombasa

– hraneste girafele la Langata Giraffe Centre langa Nairobi

viziteaza puii de elefanti la Sheldrick Elephant Orphanage

– mergi la shopping pe Biashara Street, in Mombasa

– fa scuba-diving, snorkelling, sailing, waterskiing, inot si surfing in Kenya’s Coral Coast.

Nairobi este un paradis pentru gurmanzi, orasul fiind impanzit de numeroase restaurante. Bucataria kenyana este simpla, africana, cu multe preparate pe baza de orez, carne, peste si fructe de mare. Iata ce restaurante va recomandam: Carnivore, Ibis Grill, Mandhari, Haandi, Trattoria Restaurant, Tamambo Bar and Grill, Lamu Cafe.

Viata de noapte in Nairobi este intensa, colorata, stralucitoare. Te poti distra in baruri si cluburi ca Gipsy Bar, Black Diamond Bar, Blue Times sau Zanze Bar. La hotelurile si resorturile din Kenya vei gasi casinouri, baruri, cluburi si multe alte distractii pentru adulti.

Descopera si tu secretele Africii si viziteaza cele mai spectaculoase rezervatii naturale ale Kenyiei. Vezi ofertele aici.