35-punta-canaRepublica Dominicana se afla pe insula Hispaniola si face parte din arhipelagul Greater Antilles din regiunea Caraibelor. Aici a debarcat Columb in anul 1492 si astfel, aceasta fasie de pamant exotic a devenit prima asezare europeana din Americi, numita Santo Domingo – oras care avea sa fie prima capitala europeana din Lumea Noua.

Republica Dominicana este cea mai vizitata tara caraibiana, milioane de turisti alegand o vacanta aici, datorita plajelor fabuloase, a hotelurilor accesibile si a serviciilor foarte bune. Evident, cultura, traditiile caraibiene, dansurile si muzica, diversitatea peisajelor si sporturile acvatice practicate pe insula nu sunt de neglijat, ele atragand calatori din intreaga lume. Iata detalii…

Republica Dominicana – o destinatie de vis!

Clima in Dominicana este tropicala, cu o temperatura medie de 25 de grade, iar apa este perfecta pentru sporturi si agrement. Principalele orase sunt Santo Domingo, La Romana, Puerto Plata, Lavegan etc.

In Republica Dominicana, moneda este peso (dominican peso, DOP sau RD$), dar sunt acceptati si dolarii, euro si cardurile de credit. Turismul este foarte dezvoltat in zona, an dupa an construindu-se resorturi de lux, ale caror camere se inchiriaza la preturi extrem de accesibile.

Cetatenii romani pot intra si ramane in teritoriul Republicii Dominicane in scop turistic, pentru o perioada de pana la 90 de zile, fara a obtine in prealabil o viza de intrare, dar avand obligatia de a obtine un card turistic.

Republica Dominicana este un adevarat paradis, iar o vacanta aici iti va ramane vesnic in amintiri. Multe cupluri aleg sa-si petreaca luna de miere in aceasta zona a lumii, dar chiar daca vei merge cu prietenii sau familia, nu te vei plictisi. In Dominicana exista cate ceva pentru fiecare… inclusiv preturi bune, mancare excelenta si plaje incredibile!

Vacanta in Punta Cana!

39-punta-cana

Punta Cana se afla in estul insulei impartite de Republica Dominicana si Haiti, cu iesire la Oceanul Atlantic si la Marea Caraibelor. La cateva minute de mers cu barca se afla Puerto Rico, dar exista legaturi directe si cu Jamaica, Santa Lucia, Barbados, Cuba sau Miami.

Punta Cana nu este de fapt un oras, ci zona de est a insulei, care cuprinde arii ca: Punta Cana, Cap Cana, Cabeza de Toro, Bavaro, El Cortecito, Arena Gorda, Macao si Uvero Alto. Este cea mai mare si mai importanta zona turistica din Caraibe si una dintre cele mai populare destinatii de vacanta ale intregii lumi. Aici exista peste 50 de hoteluri cu 30.000 de camere raspandite de-a lungul a 40 de km de plaje cu nisip alb si fin.

Punta Cana este renumita pentru cele 12 terenuri profesioniste de golf, pentru minunatul Puntacana Resort & Club unde vedetele au inceput sa vina inca din anii '70, pentru parcurile acvatice uluitoare, plimbarile cu barca pe Marea Caraibelor, excursiile pe Saona Islands, aflata la 100 de km vest si foarte populara pentru scuba diving.

In Punta Cana hotelurile de lux sunt dotate cu restaurante internationale, dar bucatarii sunt fericiti sa va prepare si bunatati locale. Bucataria dominicana este o combinatie de gastronomie spaniola, Taino si africana, dar si cu influente din Puerto Rico sau Cuba.

Cel mai vestit club de noapte din Punta Cana este Mangu, aflat in cadrul resortului Grand Occidental Flamenco. Are doua etaje si muzica este pe toate gusturile: latino, hip-hop, oldies si disco. Distractia este garantata aici!

Iata ce poti face intr-o vacanta in Republica Dominicana:

1. Alege un resort romantic din Dominicana, pentru ca escapada ta sa fie memorabila!

2. Serile ti le poti petrece la taverne linistite, ascultand muzica si band cocteiluri cu rom.

3. Playa Rincon este una dintre cele mai frumoase si mai salbatice din lume!

4. In Dominicana nu exista doar plaje superbe, ci si cascade, paduri tropicale si o vegetatie luxurianta.

5. Santo Domingo este un oras incarcat de istorie si traditii.

6. Nu rata Acuario Nacional Santo Domingo – este fascinant!

7. Dansurile, muzica si traditiile caraibiene sunt minunate. Petrece o seara de vis cu acesti oameni talentati!

8. Bucataria caraibiana te va lasa fara cuvinte! Testeaza cat mai multe preparate locale.

9. Trebuie neaparat sa faci o plimbare cu barca pe Marea Caraibelor, este una dintre cele mai frumoase zone din lume.

10. Apusurile sunt de vis in Republica Dominicana. Ia o cina romantica pe malul marii si admira peisajele de poveste.

Republica Dominicana este o destinatie din ce in ce mai vizitata de romani, iar parerile acestora la intoarcerea din vacanta sunt excelente. Hai si tu in Punta Cana sa descoperi apusurile fantastice din Caraibe!