Cei mai multi dintre noi isi petrec Craciunul acasa, in familie. Insa, daca adori calatoriile, nimic nu te va face mai fericit decat Sarbatorile de iarna petrecute intr-un oras cosmopolit, elegant, civilizat, plin de lumina si culoare. Marile metropole ale Europei te asteapta sa petreci cateva zile de vis pe strazile lor, in barurile sofisticate si in hotelurile de lux, special amenajate pentru Craciun.

 

Iata mai jos cele mai frumoase orase din Europa, unde sa-ti petreci Craciunul:

 

1. Paris

 

Parisul – The City of Lights – este unul dintre cele mai romantice si mai frumoase orase din lume. Daca nu ai fost in Paris, Craciunul este o perioada perfecta pentru a-l vizita si pentru a te bucura de privelistile sale fabuloase. O plimbare pe Champs-Élysées cu trasura, un pranz frugal in Les Halles, shopping de lux pe Avenue Montaigne sau in Faubourg Saint-Honoré, spectacole de cabaret in Montmartre, cina romantica in Cartierul latin sau dans pana in zori in cluburile din Montparnasse – misterele Parisului te invita sa le descoperi si sa le intelegi. Aici vei intalni artisti boemi, femei elegante, vedete si cantareti celebri, oameni simpli si frumosi si vei petrece sarbatorile in stilul chic al francezilor.

 

Dertour prin Eurolines Romania iti recomanda o vacanta la Hotel Holiday Inn Paris Opera 4* sau sa petreci Revelionul 2012 in orasul luminilor.

 

 

2. Budapesta

 

Este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, 2 milioane de turisti alegand Budapesta pentru vacanta lor de Sarbatori. Cladirile istorice, targurile de Craciun din piata Vorosmarty, concertele de Vivaldi, baile luxoase tipic unguresti, plimbari romantice cu vaporul pe Dunare, cladirea incredibila a Parlamentului, podurile de piatra ale indragostitilor, Bastionul Pescarilor sau Sinagoga sunt doar cateva dintre atractiile maretului oras.

 

Dertour iti recomanda:

 

– Circuit de vacanta de iarna in Viena si Budapesta

– turul pietelor de Craciun

– City break Budapesta

 

3. Praga

 

Praga este un oras medieval, incantator si romantic. Centrul vechi al oraslui cu baruri, cafenele si cluburi de noapte, Charles Bridge de pe care poti observa noaptea maretul Castel Praga, cladirile Art Nouveau, strazi intregi cu magazine de lux, targuri de Craciun cu suveniruri si bunatati, Cafe Imperial, restaurantul Allegro, berea excelenta si focurile de artificii sunt doar cateva motive pentru a alege Praga ca si destinatie de Craciun.

 

 

Dertour iti recomanda:

 

– City Break Praga – Corinthia Towers 5*

– Revelion la Praga – Hotel Duo 4*

– Craciun Praga 2011 – Hotel Central 3*

 

4. Berlin

 

Berlin este un oras imens, cu peste 3,5 milioane de locuitori, un oras special, in care stiinta se imbina armonios cu finantele, cultura si divertismentul. Berlinul este renumit pentru festivalurile sale, pentru viata de noapte, pentru transportul public impecabil si pentru calitatea ridicata a vietii in general. Fa un tur al orasului cu autobuzul, incluzand Brandenburg Gate, Reichstag si Opera de Stat, mergi la Muzeul Filmului, bea un cocteil si petrece o seara de neuitat la Billy Wilder’s, ia micul dejun la Salomon Bagels, mergi la shopping in Kaufhaus Des Westens (al doilea magazin ca marime din Europa, dupa Harrods, Londra) si danseaza intr-unul din sutele de cluburi de noapte ale orasului.

 

Dertour iti recomanda:

 

– CITY BREAK Hotel Ivbergs Charlottenburg 3*

 

5. Madrid

 

Madridul este al treilea oras ca marime din Europa, dupa Londra si Berlin, este asezat pe raul Manzanares si este o puternica atractie turistica pentru calatori si cautatori de vise. Aici vei avea parte de lumini puternice, concerte incendiare, oameni veseli care petrec pana in zori, baruri elegante, cladiri cu arhitectura unica, hoteluri de vis si magazine de lux. Mergi la un spectacol de Flamenco, fa turul orasului cu autobuzul, viziteaza celebrul muzeu Prado, ia cina in baruri obscure care iti ofera free tapas, viziteaza Palatul Regal, piata Puerta del Sol si Catedrala din Madrid, incearca ciocolata cu ardei iuti si paella, ia o cina romantica la La Buganvilla sau la Cafe de Chinitas.

 

Dertour iti recomanda:

 

– Revelion in Madrid – Hotel Velada 4*