Roma este un oras maret, impunator, cu mult sex-appeal, cu o bogata istorie si cultura, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume. Un weekend petrecut la Roma va insemna pentru tine plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti senzuale si romantice.

 

Informatii Roma

 

Capitala Italiei se afla in vestul peninsulei, in regunea Lazio, pe malul fluviului Tibru si este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Este o metropola aglomerata, incantatoare, cu peste 2.7 milioane de locuitori, cu artisti, muzicieni si arhitecti faimosi. Centrul orasului se afla pe lista UNESCO, iar Muzeele Vatican si Colosseum sunt in Top 50 – cele mai vizitate destinatii turistice din lume. Parcurile si gradinile acopera o mare parte a orasului, Roma fiind una dintre cele mai verzi capitale din Europa. Fantanile, monumentele, podurile, catacombele si palatele fac din Roma un oras incredibil, care iti va taia rasuflarea.

 

Cum ajungi in Roma

 

La Roma poti sa ajungi fie cu un atocar de 3 stele, comod si elegant, al agentiei Eurolines, fie cu avionul. Cel mai bine ar fi sa ceri pararea unui agent de tursim specializat, care iti poate oferi toate informatiile de care ai nevoie.

 

Vremea in Roma

 

Roma se bucura de o clima mediteraneana, cu o primavara si o toamna perfecte, dar si cu ierni blande si veri placute. Temperaturile in aceasta perioada variaza intre 8 si 12 grade, iar termometrele scad foarte rar sub zero grade. Ultima ninsoare s-a inregistrat in februarie 2010 si a fost prima dupa cea din anul 1986.

 

Hoteluri in Roma

 

Dertour iti recomanda Hotelul Milani de 3 stele, aflat pe Via Magenta 12, langa Gara Termini. Acest hotel incantator iti ofera camere foarte spatioase si romantice, are podele din marmura, canapele comode si multe flori, televizoare, baruri si calculatoare. Unele dintre camere au jacuzzi, iar restaurantul hotelului ofera preparate excelente in stil italian.

 

Obiective turistice Roma

 

Cand vine vorba despre Roma, cateva zile sunt insuficiente pentru a-i admira frumusetile. Insa noi iti recomandam cateva puncte de interes si activitati zilnice:

 

– viziteaza Campo de fiori, o piata de flori si vegetale care se tine in fiecare dimineata, exceptand duminica
– petrece cateva ore in Piazza Navona, o locatie plina de culoare, unde localnicii si turistii se strang pentru a admira palatele impunatoare, fantanile si pentru a bea o cafea la Tre Scalini. Din decembrie pana in ianuarie aici are este un minunat targ de Sarbatori.
– viziteaza Treptele Spaniole
– nu rata celebrul Colosseum
Villa Borghese este unul dintre cele mai mari parcuri, extraordinar de frumos si vara si iarna
Basilica St. Peter are o forma eliptica si este un monument al credintei
Fontana di Trevi este cea mai spectaculoasa din Roma si trebuie sa faci aici cateva fotografii!
– opreste-te la Galleria Borghese, un muzeu de arta fabulos
– viziteaza Pantheon-ul si Basilica di San Giovanni
– viziteaza Foro Romano, centrul comercial, politic si religios al Romei antice
– opreste-te pe Ponte Cestio pentru un sarut si o imbratisare
– fa din weekendul tau o mini sarbatoare gastronomica si incearca pizza, pastele, biscuitii cu ciocolata, vinurile, branza, Spaghetti alla carbonara sau Gnocchi di semolino alla romana.
– discuta cu italienii pe strada despre politica, fotbal si vreme
– viziteaza Olympic Stadium, “casa” echipelor AS Roma si Lazio.

 

Shopping & Nightlife in Roma

 

Roma este recunoscuta ca o capitala a modei europene, desi nu este un centru la fel de important ca Milano. Casele de moda si de bijuterii ca: Bulgari, Fendi, Laura Biagiotti si Brioni isi au sediul la Roma, insa vei gasi aici si Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, Armani si Versace pe strada Via dei Condotti.

 

Italienii iau cina tarziu, in jur de ora 21.30, apoi se aduna in jurul unui pahar de vin la discutii care pot dura destul de mult. Abia apoi se indreapta spre baruri, cluburi si discoteci pentru a petrece pana in zori. De cele mai multe ori, italienii se plimba pe stradutele aglomerate, beau bere cu prietenii in fata restaurantelor si intra doar pentru cateva minute in cluburi. Cele mai importante zone pentru distractii sunt: Piazza Navona si Via della Pace, Campo de Fiori, Trastevere, San Lorenzo, Monte Testaccio si via Ostiense.

 

Daca nu stii ce localuri sa alegi, noi iti recomandam: Alexanderplatz cu muzica live, Piper, Supperclub, Gilda, Caruso Café de Oriente, Alpheus.

 

Recomandarea TUI

 

Petrece 4 zile la Roma in perioada 30.10 – 24.03.2012, cu 3 nopti de cazare la Hotelul Milani de 3 stele, mic dejun si multe, multe distractii, intr-un oras fabulos, care te va uimi.