Revista Travel+Leisure publica in fiecare an un top al celor mai grozave orase din lume, tinand cont de numarul de turisti care le viziteaza, de economia tarii respective, de serviciile pe care le ofera, de posibilitatile de cazare si preturile restaurantelor. In final avem un “Hall of Fame”, pe care sunt inscrie orase de vis, pe care ar trebui sa le vizitam macar o data in viata. In 2012, in topul celor 10 se afla doar 3 orase din Europa. Iata care sunt cele mai frumoase orase din lume…

 

Top 10: cele mai frumoase orase din lume

 

1. Bangkok – capitala Thailandei este un oras divers, multicultural si exotic. Se pare ca este destinatia preferata a turistilor din intreaga lume, un oras in care nu te plictisesti niciodata, dar si punctul de plecare spre insulele cu ape turcoaz ale Thailandei.

2. Florenta – este orasul de vis al Toscanei, incacat de istorie, emotii si peisaje boeme, de vis.

3. Istanbul – cel mai mare oras al Turciei, singurul din lume aflat pe doua continente, este o destinatie prefarata de multi calatori si punctul de plecare spre resorturile celebre ale Turciei.

4. Cape Town – un oras exotic din Africa de Sud, care a urcat rapid in topurile preferintelor turistilor de pretutindeni.

5. Sydney – maret, exclusivist, incantator – asa descriu calatorii minunatul oras al Australiei.

6. Roma – cetatea eterna nu va iesi niciodata din acest top, fiind un oras vizitat anual de milioane de turisti, pentru monumentele sale, dar si pentru gastronomia fabuloasa.

7. New York City – orasul in care iti poti indeplini toate visele este fara indoiala o destinatie atractiva pentru toti locuitorii planetei.

8. Honk Kong – exotic, urias, fabulos – acesta este Honk Kong-ul, visul aventurierilor de pe pamant.

9. Kyoto, Japonia – este un nou intrat in acest top si se pare o adevarata atractie pentru cautatorii de vise.

10. Paris – a ramas in top si este o destinatie preferata de toti romanticii lumii.