Milioane de vizitatori merg anual in parcurile de distractie ale lumii, impreuna cu familiile. Cursele nebunesti, showrile incendiare, toboganele cu apa si personajele din desene animate sunt doar cateva atractii ale acestor parcuri urise. Cele mai multe dintre ele au si hoteluri elegante si tematice, au restaurante imense, castele, gradini zoologice, costume colorate de inchiriat, dar si tuneluri, carusele, curse si alte modalitati de distractie. Haideti sa vedem care sunt cele mai vizitate parcuri din lume…

 

Cele mai vizitate parcuri de distractie din lume!

 

1. Magic Kingdom, Walt Disney World, Orlando, Florida

Anul trecut, peste 17 milioane de turisti au vizitat acest parc fabulos. Au fotografiat celebrul Castel al Cenusaresei, s-au dat in curse ca Pirates of the Caribbean sau Spalsh Mountain si au gasit aici tot ce au visat vreodata. Serile, diverse parade de personaje ale lumii Disney se plimba pe strazi, iar noapte focurile de artificii lumineaza cerul Floridei. In 2012, vedeta a fost Fantasyland, un taram al fanteziei si distractiilor fara limite.

2. Disneyland Park, Anaheim, California

Parcul are un design original inspirat din lumea Disney si s-a deschis in anul 1955. Anul trecut peste 16 milioane de turisti i-au trecut pragul. Acesta are unele dintre cele mai inspirate raiduri si personaje incredibile, distractiile durand 24 de ore din 24. Disney California Adventure este de neegalat in intreaga lume, iar copiii sunt foarte fericiti aici.

3. Tokyo Disneyland

Desi a fost inchis o luna din cauza furtunilor puternice, parcul de distractii tot a reusit sa stranga anul trecut peste 14 milioane de turisti. Castelele sale superbe, rotile inalte, padurile si plajele, restaurantele si hotelurile, toate te asteapta sa te bucuri de o aventura pe cinste. Este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractie din Asia.

4. Tokyo Disney Sea

Este replica marina a Disneyland-ului japonez, iar aici au ajuns anul trecut 12 milioane de turisti. Peisajele sunt spectaculoase, iar toate distractiile se fac pe apa sau in castelele ridicate pe munte. Barcile tematice si cursele infernale te vor purta intr-o aventura de neuitat.

5. Disneyland, Disneyland Paris

Cel mai mare parc de distractii din Europa ramane Disneyland-ul din Paris, pe care il viziteaza peste 10 milioane de turisti anual. In 2012, parcul a aniversat 20 de ani de existenta, cu showuri de lumini, un carnaval si parade costumate, un tren de avanturi si multe alte atractii. Si aici gasesti hoteluri si restaurante, nefiind nevoit sa parasesti spatiul destinat parcului.