Tocmai am intrat in luna septembrie, toamna bate la usa, iar vacanta de vara s-a incheiat.

Oare s-au terminat si calatoriile?

Calatoriile nu se termina niciodata. Sunt atatea lucruri de vazut in intreaga lume si sunt atatea lucruri de facut incat chiar daca ai calatori permanent nu ai reusi sa epuizezi toate locurile ce merita a fi vizitate din intreaga lume!

Si daca tot a venit toamna m-am gandit sa fac o trecere in revista a programelor turistice potrivite in acest sezon.

Este vremea programelor de tip circuit si city break, dar si vremea pachetelor pentru seniori.

Circuitele se incadreaza la vacantele mai lungi, de cel putin 8-10 zile, iar in aceste calatorii vizitezi mai multe orase, cunosti mai multe popoare si iti imbogatesti cunostintele legate de acestea.

Programele pentru seniori sunt dedicate persoanelor peste 55 ani, iar ca si destinatii in care gasesti astfel de programe sunt: Spania, Bulgaria, Cipru, Malta.

City break-urile sunt vacantele scurte, de weekend, in care ai timp sa te destinzi si sa cunosti putin orasul pe care il vizitezi. Este minunat sa mergi un weekend intr-un oras pe care nu-l cunosti pentru a mai schimba putin peisajul si pentru a face putina miscare. Cu siguranta vei dori sa te plimbi putin prin orasul respectiv, iar plimbarile pe jos sunt cele recomandate.

Dintre cele 3 categorii, city break-ul este cel mai indragit de romani pentru ca:

* este o vacanta de weekend sau weekend prelungit (cand ai chef de o mica escapada de weekend city break-ul este perfect)

* este o vacanta in care descoperi traditiile si obiceiurile oamenilor din orasul pe care il vizitezi (pentru iubitorii culturii acestea sunt vacantele preferate)

* este o vacanta potrivita pentru intreaga familie

* este o vacanta la-ndemana oricui

* poti ajunge in orasul dorit foarte usor (cu avionul sau cu autocarul)

Daca vrei sa stii in ce orase poti petrece cate un weekend din aceasta toamna, am cateva propuneri:

City break la Praga. Praga este un oras fascinant, de o frumusete aparte si poate fi vizitat in orice sezon. Se poate ajunge la Praga atat cu avionul, cat si cu autocarul.

La Praga recomand Hotelul Aron 3* ce se afla la numai cateva minute de mers de centrul vechi al orasului.

City break la Budapesta. Orasul Budapesta este usor accesibil atat cu masina cat si cu autocarul. Daca vrei sa ai o vacanta fara grija locului de parcare, alege varianta cu autocarul. In numai cateva ore ajungi la destinatie si te vei putea bucura de vacanta.

La Budapesta, Hotel Belvedere 4* iti va oferi un mini sejur de neuitat deoarece se afla foarte aproape de centrul vechi al orasului.

City break in Ljubljana. Cred ca nu te-ai gandit niciodata sa mergi in acest oras…necunoscut! Stiai ca Ljubljana cultura este un mod de viata? Alege Hotel Park 3* si descopera acest frumos oras! Nu iti va lua mult pana te vei convinge de adevarata valoare a acestui oras.

City break la Venetia. Da, Venetia! Un oras de vis ce nu mai are nevoie de nicio prezentare! Un oras al iubirii unde trebuie sa ajungi macar o data in viata! Ii poti face iubitei/iubitului un cadou surpriza foarte frumos! La Venetia poti merge la Hotel Giorgione 4*, un hotel botique aflat in centrul Venetiei, la doar cativa pasi de Podul Rialto si de Piata San Marco!

Toamna se poarte city break-urile. Tu in ce city break ai ales sa mergi?