Daca visezi de ceva timp sa pleci intr-o vacanta exotica, plina de aventura, dar la preturi bune, atunci Asia de SE este recomandarea noastra. Pentru a descoperi cu adevarat frumusetea acestei zone a lumii, iti propunem doua destinatii total diferite: Singapore – un oras-stat maret si luxuriant si Bali – o insula tropicala din Indonezia, cu plaje spectaculoase.

Iata mai jos cateva detalii…

Singapore, maretie si lux

Singapore este un oras-stat, aflat in cel mai sudic punct al Peninsulei Malay. Desi nu este foarte mare, Singapore are unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume si un nivel de viata foarte ridicat, fiind si cel mai bogat stat din zona. Cand aterizezi in Singapore, zgarie-norii si plantele tropicale iti taie respiratia. Imaginea este atat de frumoasa, incat te vei indragosti la prima vedere.

Imbinand perfect traditiile si mostenirea asiatica, cu modernismul, dar si cu obiceiurile popoarelor emigrante, Singapore este un oras unic in lume, cultural, atractiv, curat, verde si de o maretie greu de explicat in cuvinte.

Apusurile privite dintr-un zgarie-nori si imaginea portului dominat de turnuri, dar si de barci traditionale asiatice, sunt nepretuite. Iar o vizita la Gradina Botanica din Singapore, celebra pentru “colectia” impresionanta de orhidee te va convinge ca acesta este orasul tau preferat!

singapore_river

Bali si plajele spectaculoase!

Daca ai vizitat Singapore si iti doresti sa vezi si o alta parte a Asiei de SE, Dertour iti recomanda si o insula incredibil de frumoasa si de celebra: Bali.

Bali apartine Indoneziei, iar din Singapore exista zboruri directe. Desi este un rai al turistilor de zeci de ani, in ultima perioada Bali a cunoscut o dezvoltare accentuata a turismului. Cui se datoreaza acest lucru? Scriitoarei americane Elizabeth Gilbert si a filmului hollywood-ian facut dupa cartea sa: Eat, Pray, Love!

bali_1032703_97428309

Nesfarsitele campuri de orez de un verde crud, plantatiile de ceai, templele budiste aurii, zonele de reculegere sapate in stanca, plajele divine, apele turcoaz ale marii, costumele traditionale si zambetele oamenilor te vor atrage ca un magnet.

Administratia din Bali a propus ca templul Taman Ayun, Valea Pakerisan si terasele de orez din Tabanan sa faca parte din UNESCO World Heritage Site in viitorul apropiat. Toate acestea merita vizitate, insa trebuie sa fii atent si la obiceiurile si frumusetea oamenilor din zona. Desi fac parte dintr-o cultura total diferita de a noastra, vei invata de la localnici iubirea, bunatatea si seninatatea!

Vacanta in Asia de SE!

Dertour iti recomanda o incursiune in cultura si exotismul Asiei, resorturi de lux si o vacanta de poveste!