pragaPraga este cel mai mare oras si Capitala Republicii Cehe si este situata in NV-ul tarii, pe raul Vltava. Praga nu este doar unul dintre cele mai romantice si mai frumoase orase din Europa, orasul este faimos si pentru atractiile culturale, pentru castelele, podurile si pietele sale pitoresti. Daca iti doresti un Craciun desprins din povesti, alaturi de partenerul tau, te invitam la Praga, cu Tui Travelcenter!

Craciun romantic la Praga

Centrul istoric al orasului Praga este inclus pe lista UNESCO World Heritage din 1992 si este de o frumusete fara seaman. Cartierul evreiesc, Podul Charles sau Castelul Praga te asteapta sa le vizitezi!

Praga este si un oras universitar, aglomerat si boem, iar in 2011 a fost pe locul 6 intre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa. Raul Vltava trece prin centrul orasului, creand un peisaj spectaculos, cu poduri romantice, iar cladirile cu acoperisuri rosii te vor impresiona inca de la inceput.

Praga este, fara indoiala, una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Orasul a suferit destul de putin dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, iar arhitectura s-a pastrat intacta – cladirile fiind construite in stil Art Nouveau, baroc, cubist, gotic si neo-clasic.

Iata ce sa vizitezi in Praga:

praga1

– Numarul 1 pe lista oricarui turist aflat in Praga este Castelul Praga, cu o arhitectura deosebita si cu o panorama de vis. In apropiere poti vizita si Catedrala St. Vitus, care adaposteste bijuteriile coroanei.

– pitorescul Pod Charles

– Biserica Our Lady Victorious si Infant Jesus

– Catedrala Saint Nicholas – cea mai frumoasa cladire baroc

– Poarta Pisek – cel mai bine pastrata fortificatie baroc

– Petrínská rozhledna – un turn de observatie pe dealul Petrin, care ne aduce aminte de Eiffel.

– Fa o plimbare prin centrul vechi al orasului si opreste-te la faimosul Ceas Astronomic, la o ora fixa.

– Sinagoga in stil gotic

– cimitirul evreiesc

– Urca-te intr-un funicular si mergi in statia Ujezd. De aici vei ajunge cu usurinta la Turnul Petrin, numit si Little Eiffel Tower, aflat la 60 de metri deasupra parcului si avand cea mai buna vedere asupra orasului Praga.

– Muzeul Artelor Decorative si Sinagoga Spaniola

– Petrece o zi intreaga in Piata Wenceslas, cea mai mare din oras. Este un loc incarcat de istorie si traditii, iar acolo veti gasi o multime de magazine si cafenele. Poti sta la o terasa, cu o bere bruna si un sandvici cu branza si poti privi trecatorii si turistii care fotografiaza zona.

– Teatrul National si Muzeul national, dar si Dancing House

– Castelul Vyšehrad si Metronomul

– Piata de Craciun din Praga este una dintre cele mai frumoase din lume!

– Andel – zona de business si shopping a orasului.

Centrul vechi al orasului si nu numai este plin de baruri si restaurante care servesc bucate gustoase si o bere excelenta. Restaurantul Allegro este cel mai bun din Praga! Iti recomandam sa incerci carnaciorii de bere, snitelele, gulasul si preparatele pe baza de carne.

Viata de noapte in Praga este vibranta si plina de culoare. Aici gasesti cluburi de noapte, cu muzica live, baruri, karaoke, restaurante, sali de spectacole si show-uri pentru adulti. Iata ce iti recomandam: Lavka Bar & Club, Karlovy Lazne Club, Duplex Restaurant & Club, Bombay Bar, Aloha Club sau Chapeau Rouge Bar & Club.

Un Craciun in Praga te va surprinde si incanta! Este o destinatie romantica prin excelenta, iar piata de Craciun este magica.

Iata aici o oferta de nerefuzat!