Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta de vara (page 1 of 2)

Ghid de călătorie în Madeira: Atracții turistice, cazare, sfaturi utile

Madeira

Sursa foto: Shutterstock

Insula Madeira, cu a sa capitală încântătoare Funchal, este renumită în întreaga lume pentru climatul său prietenos, plajele exotice fermecătoare și vegetația luxuriantă. Denumită și „Perla Atlanticului” sau „Grădina Atlanticului”, insula Madeira din Portugalia este destinația de vacanță perfectă, indiferent de perioada anului în care alegi să o vizitezi.

Citeste in continuare »

Cipru, una dintre cele mai bune destinații de vacanță pentru vara aceasta

Sursa foto: MarinaDa/Shutterstock.com

Când vine vorba de destinații de vacanță de vară, de cele mai multe ori tindem să ne gândim la Grecia, Spania, Italia sau Bulgaria, locuri binecuvântate de soare, pe care românii s-au obișnuit să le viziteze în ultimii zece ani. Pentru un pic de variație, de ce să nu vizitezi Ciprul în această vară? Vremea este la fel de plăcută ca în celelalte țări menționate mai sus, țara are o cultură foarte bogată, iar peisajele sale sunt, pur și simplu, impresionante. 

Citeste in continuare »

Vacanță în Costa Rica: activități care merită încercate

Galyna Andrushko/Shutterstock.com

Dacă plănuiești să mergi într-o vacanță exotică, Costa Rica este una dintre țările cu cele mai multe șanse să te uimească. Natura este cea care iese din tipare și te face să faci poze la fiecare pas, însă este doar unul dintre ingredientele acestei țări. Cultura, oamenii sau mâncarea sunt și ele foarte atractive și te vor convinge să revii ori de câte ori ai ocazia.

Ceea ce este foarte atractiv pentru români este faptul că cea mai bună perioadă pentru a vizita această țară este iarna, atunci când vremea este foarte bună, poți face plajă și poți admira toate minunățiile la lumina soarelui.

Citeste in continuare »

Stonehenge, un obiectiv turistic de neratat in apropiere de Londra

Sursa foto: Abdoabdalla/Shutterstock.com

Stonehenge este un site al Patrimoniului Mondial UNESCO si cel mai celebru monument preistoric din Regatul Unit. Dar ce este, de fapt, Stonehenge? Pentru ce a fost creat? Cine a adus pietrele la “henge”, care se afla pe campia Salisbury? A fost un observator astronomic? A fost un templu? Adevarul este ca nimeni nu stie cu adevarat ce este Stonehenge si, cel mai probabil, nici nu vom afla vreodata.

Citeste in continuare »

Ce sa faci intr-un city break in Kusadasi, Turcia

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Undeva pe coasta de vest a Turciei, la Marea Egee, vei gasi vechiul sat de pescari Kusadasi. Transformata, in ultimii ani, intr-o statiune de vara, aceasta localitate este astazi o destinatie de vacanta foarte populara, cu un port elegant, cafenele fermecatoare si baruri pline de viata. Kusadasi a reusit insa sa-si pastreze si partea traditionala, ce poate fi sesizata plimbandu-te pe strazile pietruite ale Orasului Vechi. Iar daca vii aici pentru relaxare si plaja, ei bine, Kusadasi este destinatia perfecta! Cu un numar total de opt plaje ce se intrec prin peisaje pitoresti, nisip fin si facilitati pentru standardele cele mai inalte, aceasta statiune nu te va dezamagi.

Citeste in continuare »

In vizita la Vatican: ce este de vazut in Statul Papal

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai cunoscute state din lume, Vaticanul, inima catolicismului este un loc incarcat de istorie, cultura si arta, ce atrage anual milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Denumit si Cetatea Sfantului Scaun, Vaticanul este resedinta oficiala a Papei, capul Bisericii Catolice. Turistii vin in aceasta parte a lumii pentru a cunoaste mai bine grandoarea acestui taram sfant, care este centrul civilizatiei crestine.

Citeste in continuare »

Cele mai bune plaje din Florida, Miami

Miami, Florida

Miami, Florida

Cel mai bun lucru legat de plajele din Miami este ca toate acestea sunt deschise publicului.

Indiferent ca esti in cautarea unei destinatii izolate sau doresti sa iti petreci o zi pe o plaja turistica mai aglomerata, Miami satisface toate gusturile si ofera o gama extrem de variata de plaje din care sa alegi.

Unele dintre aceste plaje sunt amenajate cu palmieri ce ofera umbra pentru a te mai feri din cand in cand de soare, in timp ce altele sunt perfecte pentru bronzul auriu de vara pe care probabil ca speri sa il obtii. Singurul lucru pe care toate aceste plaje il au in comun este frumusetea naturala uimitoare.

Citeste in continuare »

Petrece-ti vacanta de vara in Costa Del Sol, Spania

Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Legendara Marbella, Balconul Europei (Nerja) si Malaga sunt doar cateva dintre motivele pentru care Costa del Sol este o destinatie grozava pentru vacantele de vara. Costa del Sol este una dintre zonele cele mai pline de viata si cosmopolite din intreaga lume, laudandu-se cu atractii ce variaza de la sporturi de apa, plaje exotice si porturi pitoresti.

Cea mai mare parte din Costa del Sol (care inseamna “Coasta Soarelui”) se afla in provincia Malaga, care se intinde de la est de Gibraltar pana in provincia Granada. Datorita dezvoltarii excesive si unei promovari intense, superba coasta din sudul Spaniei este destul de aglomerata, mai ales ca se bucura de soare timp de aproape 300 de zile pe an. Cu toate acestea, inca poti gasi aici cateva plaje si golfuri ferite de multimile de oameni, in special in sectiunea cuprinsa intre Gibraltar si San Pedro.

Citeste in continuare »

Experimenteaza ce este mai bun in Phuket, Thailanda

Sursa foto: VarnaK/Shutterstock.com

Phuket este, fara indoiala, una dintre cele mai turistice insule din intreaga lume. Faimoasa pentru plajele sale cu nisip alb si fin ce se intind pe kilometri intregi, aceasta insula a cucerit inimile localnicilor si turistilor din intreaga lume datorita diverselor atractii si activitati pe care le poate oferi.

An dupa an, turistii vin intr-un numar din ce in ce mai mare in Phuket pentru privelistile sale spectaculoase, linia de coasta frumoasa, cultura bogata, locuri grozave de shopping, mancare delicioasa si, nu in ultimul rand, pentru oamenii sai prietenosi si ospitalieri.

Citeste in continuare »

Napoli – destinatia perfecta pentru un city break de vara

Sursa foto: BAHDANOVICH ALENA/Shutterstock.com

Cel mai mare oras din sudul Italiei are un farmec deosebit, un “haos” organizat, preturi pentru orice buzunar, mancare delicioasa si o arhitectura spectaculoasa. Napoli castiga inima fiecarui turist in cautare de o pauza de la treburile zilnice. Simte forfota creativa pe strazile in care cultura moderna si antica se reunesc si bucura-te de clima calduroasa pe un golf azuriu, cu Vezuviu, peninsula Sorrento, Pompeii si Capri chiar la orizont.

Arunca o privire peste sfaturile noastre si profita din plin de acest oras magic:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour