Galyna Andrushko/Shutterstock.com

Dacă plănuiești să mergi într-o vacanță exotică, Costa Rica este una dintre țările cu cele mai multe șanse să te uimească. Natura este cea care iese din tipare și te face să faci poze la fiecare pas, însă este doar unul dintre ingredientele acestei țări. Cultura, oamenii sau mâncarea sunt și ele foarte atractive și te vor convinge să revii ori de câte ori ai ocazia.

Ceea ce este foarte atractiv pentru români este faptul că cea mai bună perioadă pentru a vizita această țară este iarna, atunci când vremea este foarte bună, poți face plajă și poți admira toate minunățiile la lumina soarelui.

Care sunt activitățile pe care trebuie să le incluzi în itinerariul tău ?

  1. Mergi în San Jose! Este capitala țării și este locul în care poți găsi foarte bine conturată cultura costa ricanilor, te poți plimba pe străduțe pentru a admira arhitectura colonială și poți gusta din deliciile oferite de restaurantele gourmet. Pentru a experimenta totul până în cel mai mic detaliu, cel mai bine este să mergi într-un tur ghidat cu un localnic.
  2. Descoperă natura! În Costa Rica sunt o mulțime de parcuri naturale, care mai de care mai interesante. Prima dată poți ajunge la Vulcanul Arenal, un vulcan de 1633 de metri înălțime care impresionează prin frumusețe și prin biodiversitatea pe care o are în jur. Tot o natură superbă poți descoperi și în Parcul Național Manuel Antonio, cunoscut pentru plajele sale, pentru păduri și faună, dar și în Parcul Național Corcovado, care protejează cea mai bună întindere tropicală din Pacific. Lista poate continua. Ceea ce merită să reții este că trebuie să fii atent la fiecare mișcare, deoarece vei descoperi plante pe care nu le-ai văzut niciodată, ratoni, maimuțe sau mii de specii de păsări cu penaj multicolor.
  3. Fă sporturi extreme! Dacă îți place adrenalina, ai o mulțime de oportunități. Spre exemplu, poți face rapel în josul unei cascade,  poți aluneca pe una dintre numeroasele tiroliane care te duc până în inima junglei Costa Ricane sau poți face surfing. Sunt nu mai puțin de o mie de mile de coastă, adică 1600 de km, ceea ce este impresionant. Ai unde să găsești plaje superbe, ape liniștite sau cu valuri și peisaje care îți taie răsuflarea.
  4. Observă balenele. Costa Rica este una dintre puținele țări din lume unde poți observa balenele în libertate. Dacă ieși cu barca în larg vei putea să vezi foarte multe forme de viață marină, însă cea mai spectaculoasă este balena cu cocoașă. Spectacolul pe care îl vei trăi este unic și memorabil.
  5. Mănâncă gallo pinto! De fapt, dacă stai câteva zile în Costa Rica este aproape imposibil să nu mănânci acest fel de mâncare, care este compus din orez și frijoles ( un fel de fasole neagră). De asemenea, poți consuma carne de vită pregătită într-un mod unic în Costa Rica și casado, o salată foarte interesantă.

În cele din urmă, lasă-te purtat de val. Costa Rica îți poate oferi o mulțime de surprize plăcute, nicio vacanță nefiind ca alta.

Ce trebuie să mai știi despre Costa Rica?

  • Este bine să vorbești spaniolă, măcar puțin. Lumea nu prea vorbește engleză în această țară;
  • Este bine să acorzi o atenție deosebită animăluțelor care te pot mușca. Unele sunt destul de periculoase;
  • În anumite parcuri naționale nu poți intra fără ghid și chiar dacă ai putea, nu este tocmai recomandat;
  • Poți folosi atât dolari, cât și coloni, moneda lor oficială. Cel mai indicat este să folosești coloni.
  • Pentru a ajunge în Costa Rica nu ai nevoie de viză, ci doar de un pașaport valabil.

Dacă te tentează o vacanță aici, aruncă o privire peste acest link!