Sursa foto: BAHDANOVICH ALENA/Shutterstock.com

Cel mai mare oras din sudul Italiei are un farmec deosebit, un “haos” organizat, preturi pentru orice buzunar, mancare delicioasa si o arhitectura spectaculoasa. Napoli castiga inima fiecarui turist in cautare de o pauza de la treburile zilnice. Simte forfota creativa pe strazile in care cultura moderna si antica se reunesc si bucura-te de clima calduroasa pe un golf azuriu, cu Vezuviu, peninsula Sorrento, Pompeii si Capri chiar la orizont.

Arunca o privire peste sfaturile noastre si profita din plin de acest oras magic:

Piazza San Domenico Maggiore

Piazza San Domenico Maggiore este cea mai populara piata din Napoli, un loc plin de viata destinat studentilor, turistilor si localnicilor. Cum privesti in dreapta, vei vedea uimitoarea biserica San Domenico Maggiore, dupa care este denumita si piata. Aceasta este inconjurata de palate pe trei laturi. O alee ce porneste de la biserica duce la Capela Sansevero, un alt punct focal al orasului. Palazzo Corigliano, parte a universitatii, se afla intr-un alt colt al pietei, iar Palazzo Petrucci se afla pe cea de-a treia parte, unde vei gasi restaurantul Palazzo Petrucci – un restaurant premiat de Michelin.

Capela Sansevero

Situata in centrul istoric al orasului Napoli, Capela Sansevero este o adevarata bijuterie a patrimoniului artistic mondial. Capela a fost construita initial la sfarsitul secolului al XVI-lea pentru a servi drept loc de odihna pentru familia di Sangro. Intre 1749 si 1766 a fost decorata cu o fatada in stil baroc de catre Printul Raimondo di Sangro, cunoscut ca un Leonardo da Vinci al vremii. Printre piesele sale nepretuite, capela se bucura de sculptura Cristo Velato, creata de Giuseppe Sanmartino si sculptura Disinganno de Francesco Queirolo.

MAMT – Muzeul Mediteranean de Arte, Muzica si Traditii

Muzeul este situat intr-o aripa a fostului Grand Hotel de Londres, o cladire istorica. A fost fondat de “Fondazione Mediterraneo”, pentru experimentarea emotiilor pozitive ale Marii Mediterane intr-un mod interactiv, prin arta, muzica si traditii. Aici, vei gasi expozitii precum “Cina cea de-a treia Napolitana: o mare, trei credinte si pacea, precum si Scena Nasterii. Alte lucrari apartin artistilor Mario Molinari, Pino Daniele, Vittorio di Pace si Alvaro Siza.

Palazzo Venezia

Palazzo Venezia este unul dintre cele mai importante obiective, de-a lungul strazii Spaccanapoli din centrul istoric al orasului, impreuna cu Palatul Filomarino, Palatul Petrucci si Palatul Carafa della Spina. Palatul, finalizat in 1412, a fost oferit republicii Venetia de care regele napolitan Ladislao I. Astazi, palatul in stilul pompei este gazda a numeroase expozitii, insa atractia principala este gradina pe terase. Amplasata intre palat si biserica San Domenico Maggiore, gradina, in forma clasica napolitana, are o “lume” proprie, complet diferita de cartierul plin de viata in care se afla. Aici, vei explora alei inguste, pline de vegetatie, ce te vor indemna la contemplatie.

Castel Nuovo

Castelul Nuovo, cunoscut si ca Maschio Angioino este un castel din secolul al XIII-lea, construit in 1282 pentru Carol I al Casei Anjou. Realizand cat de bogat era in posesiuni, avea nevoie de o pozitie centrala de guvernamant, iar Napoli a fost alegerea sa. Castelul a fost foarte popular printre cei intelectuali. Carol I era, de asemenea, un patron al marilor artisti precum Giotto, ale carui fresce fragmentate pot fi observate pe spatele ferestrei capelei. Aici, trebuie vazute ruinele romane, vizibile printr-o podea de sticla din Sala Armelor. Printre alte picture se numara cele napolitate din secolele XVII-XX, in special cele de la ultimul nivel – peisajele lui Luigi Crisconio si acuarelele lui Carlo Vanvitelli.

Daca ti-am facut “pofta” de un altfel de Napoli, intra pe http://www.dertour.ro/ si vezi ofertele noastre catre aceasta destinatie vibranta!