Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Republica Dominicana

Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană

Sursa foto: Shutterstock

Visezi la o vacanță exotică? Ai toate motivele să alegi Republica Dominicană! Mâncare delicioasă, băuturi surprinzător de gustoase cu rom, oameni plini de viață și unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Plajele din această țară insulară de la Marea Caraibelor sunt deosebit de frumoase, integrate în peisaje care pe alocuri par de-a dreptul dramatice. Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană sunt reprezentarea perfectă a îmbinării munților cu peisajul marin și te vor încânta pe deplin cu apele de un albastru topaz, ideale pentru cele mai diverse activități acvatice.  Citeste in continuare »

5 Insule din Caraibe pe care să le vizitezi

Sursa foto: Natala Barsukova/Shutterstock.com

Alcătuit dintr-un grup de aproximativ 7000 de insule, arhipelagul Caraibe este locul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din întreaga lume. Cunoscută pentru oamenii săi prietenoși, plaje curate, briză caldă și ape albastre limpezi, este greu să găsești o destinație de vacanță mai bună decât Caraibe. Indiferent dacă ești dornic de o escapadă aventuroasă sau visezi doar la puțină relaxare și liniște, acesta este locul cel mai potrivit în care să mergi.

Citeste in continuare »

Destinații exotice pentru un Revelion călduros

Sursa foto: Tatiana Gordievskaya/Shutterstock.com

Cu scăderea tot mai mare a temperaturilor tindem să ne gândim din ce în ce mai intens la modul în care vom petrece sărbătorile de iarnă. Și, în timp ce Crăciunul nu este nicăieri mai magic decât acasă, în sânul familiei, Revelionul pare a fi mai spectaculos în anumite destinații ale lumii și, totodată, mai atrăgător dacă are loc într-o țară care este caldă în lunile de iarnă.

Citeste in continuare »

Cele mai bune locuri din lume in care poti inota cu balenele

Sursa foto: Andrea Quartarone/Shutterstock.com

Balenele nu sunt doar cele mai mari mamifere de pe Terra, dar sunt, de asemenea, unele dintre cele mai inteligente si blande animale, in ciuda marimii lor coplesitoare. In multe locuri din lume, oamenii se aventureaza in adancurile marilor si oceanelor pentru a inota alaturi de aceste fascinante creaturi, avand parte de experiente incredibile, care nu se compara cu nimic altceva (nici macar cu inotul cu delfinii).

Daca inotul cu balenele se gaseste in bucket list-ul tau, iata care sunt cele mai bune locuri din lume in care poti avea parte de aceasta experienta, totul intr-un mod autorizat si responsabil, desigur:

Citeste in continuare »

Petrece un concediu de vis in Republica Dominicana

republica-dominicana-foto-natalia-pushchinaCand te gandesti la Republica Dominicana, probabil ca iti imaginezi plaje cu nisip alb si statiuni exotice de vacanta. Acestea exista, zonele de lux si peisajele luxuriante cu palmieri fiind la tot pasul. Pentru multi, acest rasfat este suficient pentru vacanta. Insa altii isi doresc mai mult decat atat si, din fericire, Republica Dominicana are ce sa le ofere. Santo Domingo (capitala) si asezarile rurale nu vor dezamagi asteptarile celor ce cauta sa exploreze cultura, istoria, mancarea si arta acestei tari atat de fascinante. Citeste in continuare »

Vacanta de iarna la caldura: alege Republica Dominicana

Republica DominicanaDeoarece iarna se apropie cu pasi repezi, iar frigul se simte tot mai tare prin jacheta ta, incepi, probabil, sa suspini deja dupa temperaturile ridicate cu care ne-am obisnuit in vacanta de vara. Citeste in continuare »

Top 10: Idei pentru Revelion 2014!

Mai sunt doar cateva saptamani pana la sfarsitul anului, iar ofertele pentru Revelion sunt extrem de variate. De la orase europene incarcate de cultura, la destinatii exotice, de la insule superbe la capitale elegante. Tu stii cel mai bine ce anume iti doresti anul acesta si unde ai vrea sa te prinda miezul noptii de 1 ianuarie 2014.

Insa pentru a-ti veni putin in ajutor, iata mai jos 10 idei pentru Revelion, din care te poti inspira… Citeste in continuare »

Santo Domingo, traditii caraibiene! Vacanta in Republica Dominicana!

Republica Dominicana este una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta din lume. Plajele fine, Marea Caraibelor, resorturile de lux si gradinile tropicale o recomanda! Orasul Santo Domingo este locatia cea mai indragita de cupluri pentru petrecerea lunii de miere, dar si de familii si grupuri de prieteni. Insa Republica Dominicana inseamna mult mai mult decat plaje albe si resorturi elegante.

In Santo Domnigo vei putea intelege cu adevarat istoria si traditiile caraibiene. De aceea, iti propunem mai jos cateva atractii turistice din Santo Domingo, pe care sa nu le ratezi in vacanta ta… Citeste in continuare »

Republica Dominicana. Vacanta in Punta Cana!

35-punta-canaRepublica Dominicana se afla pe insula Hispaniola si face parte din arhipelagul Greater Antilles din regiunea Caraibelor. Aici a debarcat Columb in anul 1492 si astfel, aceasta fasie de pamant exotic a devenit prima asezare europeana din Americi, numita Santo Domingo – oras care avea sa fie prima capitala europeana din Lumea Noua.

Republica Dominicana este cea mai vizitata tara caraibiana, milioane de turisti alegand o vacanta aici, datorita plajelor fabuloase, a hotelurilor accesibile si a serviciilor foarte bune. Evident, cultura, traditiile caraibiene, dansurile si muzica, diversitatea peisajelor si sporturile acvatice practicate pe insula nu sunt de neglijat, ele atragand calatori din intreaga lume. Iata detalii… Citeste in continuare »

Republica Dominicana, mai aproape de tine

La nord de Marea Caraibelor se afla o tara insulara, “La Espanola” (in traducere: Mica Spanie) dupa numele dat de Cristofor Columb. Se pare ca numele i-a fost dat datorita asemanarii izbitoare a peisajului din aceasta zona cu cel al Spaniei.

Insula “La Espanola” sau “Hispaniola”  isi imparte teritoriul intre Republica Dominicana si Haiti si formeaza astfel cea de-a doua insula ca marime din Arhipelagul Antilelor.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour