La nord de Marea Caraibelor se afla o tara insulara, “La Espanola” (in traducere: Mica Spanie) dupa numele dat de Cristofor Columb. Se pare ca numele i-a fost dat datorita asemanarii izbitoare a peisajului din aceasta zona cu cel al Spaniei.

Insula “La Espanola” sau “Hispaniola”  isi imparte teritoriul intre Republica Dominicana si Haiti si formeaza astfel cea de-a doua insula ca marime din Arhipelagul Antilelor.

Istoria spune ca pe 5 decembrie 1492 Cristofor Columb a ajuns in insula Hispaniola si a fondat aici prima colonie spaniola, “Lumea Noua” un an mai tarziu. Din acest moment pana astazi au avut loc aici o multime de schimbari.

Astazi Republica Dominicana este una dintre cele mai ravnite destinatii exotice. Totodata, in randul locatiilor exotice Republica Dominicana este o destinatie accesibila.

Republica Dominicana te asteapta cu zile insorite aproape tot timpul anului, cu temperaturi numai bune pentru plaja si cu plaje cu nisip alb si palmieri cat vezi cu ochii. Daca vrei o vacanta exotica intr-o tara indepartata, Republica Dominicana este potrivita pentru tine.

Cea mai cunoscuta statiune, Punta Cana, face parte din zona Bavaro, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Gasesti aici o multime de  hoteluri de lux ce te asteapta sa iti ofere vacanta visata.

IFA Villas Bavaro Resort 4* este unul din hotelurile situate pe plaja Bavaro. Te poti bucura aici de plaja nemarginita cu nisip alb, de umbra palmierilor, de reciful de corali situat in aceasta zona si de o apa de un albastru nemaiintalnit.

Santo Domingo este cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere si primul oras colonial ce a fost construit in “Lumea Noua” a lui Cristofor Columb. Santo Domingo este cunoscut ca si oras de distractie, orasul care nu doarme niciodata. Dupa Varadero- Cuba, Santo Domingo este cel mai popular oras din Caraibe.

Playa Dorada este zona cu cele mai multe hoteluri din Dominicana. Totodata aici se gaseste si un teren de golf cu 18 gauri, Republica Dominicana fiind cunoscuta iubitorilor acestui sport.

Cand ajungi in Republica Dominicana ai grija sa nu ratezi:

– Cascada Limon, cea mai mare din Samana

– Insula Cayo Levantado (o micuta insula ce poate fi vizitata pe jos in 15 minute)

– Altos de Chavon- oras al artistilor construit in stil medieval mediteraneean in anii 1970

Republica Dominicana e mai aproape de tine atunci cand iti doresti o escapada intr-o destinatie indepartata. Gasesti cateva idei de vacanta chiar aici.