Sursa foto: Andrea Quartarone/Shutterstock.com

Balenele nu sunt doar cele mai mari mamifere de pe Terra, dar sunt, de asemenea, unele dintre cele mai inteligente si blande animale, in ciuda marimii lor coplesitoare. In multe locuri din lume, oamenii se aventureaza in adancurile marilor si oceanelor pentru a inota alaturi de aceste fascinante creaturi, avand parte de experiente incredibile, care nu se compara cu nimic altceva (nici macar cu inotul cu delfinii).

Daca inotul cu balenele se gaseste in bucket list-ul tau, iata care sunt cele mai bune locuri din lume in care poti avea parte de aceasta experienta, totul intr-un mod autorizat si responsabil, desigur:

Republica Dominicana

Sursa foto: Kit Korzun/Shutterstock.com

Scuba diving-ul in Republica Dominicana este o activitate ce nu trebuie ratata. Golful Samana este unul dintre cele mai frumoase locuri din intreaga lume unde poti inota alaturi de balenele cu cocoasa. Dar asta nu este tot! In adancurile Samanei, poti admira si pesti papagal, corali Elkhorn, pesti scorpion, delfini, balene rechini, homari si o multime de specii de pesti colorati. Dintre toate aceste creaturi, balenele cu cocoasa impresioneaza cel mai mult si atrag oameni din toate colturile lumii pentru a le admira in perioada lor de procreere. Este, cu siguranta, uimitor sa asisti la nasterea unor astfel de creaturi fascinante si sa auzi sunetele facute in timp ce comunica cu mamele lor.

Un loc chiar mai bun in Republica Dominicana unde poti inota cu balenele cu cocoasa este Silver Banks, o zona declarata Sanctuar de Balene de catre autoritatile acestei tari inca din 1986, unde atat balenele cat si coralii sunt protejati. De fapt, acesta este cel mai mare loc de reproducere din lume pentru balenele cu cocoasa, pe aici trecand intre 3000 si 5000 de balene in fiecare an, in perioada cuprinsa intre luna decembrie si luna aprilie.

Sri Lanka

Sursa foto: Willyam Bradberry/Shutterstock.com

Oportunitatea de a inota alaturi de balenele albastre, gigantii Oceanului Indian, este un adevarat privilegiu! Iar acest lucru poate fi realizabil in Sri Lanka. Fii gata sa te scufunzi adanc si sa inoti alaturi de aceste minunate creaturi care, desi au un aspect intimidant, avand cam aceeasi dimensiune ca un autobuz, nu te vor face nicio secunda sa te simti in nesiguranta.

Inotul cu balenele albastre in adancurile Oceanului Indian, in largul coastei din Sri Lanka, este o experienta unica, ce poate fi realizata doar alaturi de o mica echipa de specialisti, care nu numai ca te va invata si te va acompania in aceasta aventura, dar te va si fotografia. Cea mai buna perioada in care sa faci acest lucru este in lunile martie si aprilie, datorita vizibilitatii bune a apei.

Filipine

Sursa foto: Razor527/Shutterstock.com

Din 1998, anul in care balenele rechin au fost “descoperite” in Donsol Bay, un fost sat de pescari din insula Luzon, acest loc a devenit una dintre cele mai ravnite destinatii turistice din Filipine. Aceasta specie de balene este protejata in Donsol, fiind insa permise snorkelingul si scufundarile alaturi de ele.

In aceasta aventura, vei iesi in larg pe o barca mica cu un ghid si un observator. Pescarii locali au fost recalificati ca indrumatori si observatori, astfel ca vor sti cum sa te duca in cele mai bune locuri in care sa dai de aceste majestice creaturi. De indata ce se iveste o balena rechin in preajma, iti pui masca, snorkel-ul si labele de inot si esti gata sa sari in apa. Ai grija insa sa pastrezi o oarecare distanta de balene, pentru a nu le deranja.

Cea mai buna perioada in care sa inoti cu balenele rechin in Filipine este cuprinsa intre noiembrie si iunie, in special intre februarie si aprilie.

Insulele Azore

Sursa foto: Willyam Bradberry/Shutterstock.com

Scapa de aglomeratia din Portugalia alegand insulele atlantice Azore, situate la o departare de 1.500 de kilometri de Lisabona. Acest arhipelag format din noua insule vulcanice si cateva insule mai mici este inca relativ nedescoperit, dar ofera o gama larga de activitati aventuroase. Migratia balenelor albastre, cel mai mare mamifer care traieste pe planeta, este un fenomen ce merita toata atentia, fie ca alegi sa le observi in timpul unei croaziere, fie ca indraznesti sa inoti alaturi de ele. Balenele albastre pot fi observate in jurul Arhipelagului Azore in timpul lunilor de primavara.


Esti gata de aventura? Vezi ofertele noastre pe www.dertour.ro sau vino in agentiile Dertour, pentru a crea vacanta perfecta alaturi de consultantii nostri de turism: http://agentii.dertour.ro/