Sursa foto: Natala Barsukova/Shutterstock.com

Alcătuit dintr-un grup de aproximativ 7000 de insule, arhipelagul Caraibe este locul unde se găsesc unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din întreaga lume. Cunoscută pentru oamenii săi prietenoși, plaje curate, briză caldă și ape albastre limpezi, este greu să găsești o destinație de vacanță mai bună decât Caraibe. Indiferent dacă ești dornic de o escapadă aventuroasă sau visezi doar la puțină relaxare și liniște, acesta este locul cel mai potrivit în care să mergi.

Mai multe părți din Caraibe au fost afectate de uraganele Irma și Maria în 2017, dar zona este din nou curată – și mai frumoasă ca niciodată! Multe insule s-au împrospătat prin deschiderea unor noi resorturi, plajele cu nisip alb sunt iarăși liniștite, iar natura exotică din jurul orașelor istorice este mai verde ca oricând!

Dificil de spus care este cea mai frumoasă insulă din Caraibe, deoarece toate adăpostesc locuri splendide și oferă o mulțime de experiențe interesante vizitatorilor săi. Cu toate acestea, am făcut o listă cu 5 dintre cele mai populare:

  1. Republica Dominicană. Cu kilometri de plaje frumoase, plantații de nucă de cocos și munți spectaculoși, Republica Dominicană este o destinație absolut incredibilă, fiind considerată unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru petrecerea lunii de miere. De la stâncile abrupte din Los Haitises, plajele de surfing din Cabarete și Puerto Plata până la fascinanta arhitectură colonială din Santo Domingo, Republica Dominicană are mulți ași în mânecă. Pentru cei mai mulți, piesa de rezistență este Punta Cana, unde fâșii imense de nisip alb de-a lungul coastei șerpuitoare conturează un peisaj ce pare a fi desprins din paradis.

Iată, în acest link, oferte de vacanță în Republica Dominicană!

  1. Cuba. De la arhitectura colorată a Vechii Havana la frumusețea plajei Varadero, nu este de mirare că Țara Trabucului și a Romului a devenit, în ultimii ani, una dintre destinațiile preferate ale călătorilor din toate colțurile lumii. Pinar del Río, provincia vestică a țării, este un tezaur de minuni naturale, cu kilometri de lanțuri muntoase și plantații de tutun. Regiunea se întinde și pe Valea Viñales, probabil una dintre cele mai frumoase zone din întreaga Cubă, listată, de altfel, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu formațiuni calcaroase și peisaje luxuriante, Valea Viñales este locul perfect pentru un apus de poveste.

Oferte de vacanță în Cuba poți găsi în următorul link!

  1. Jamaica. Jamaica este considerată inima Caraibelor, o țară cu o cultură bogată, un decor natural splendid, plaje mirifice, muzică raggae și stațiuni all-inclusive. Această insulă tropicală se mândrește, de asemenea, cu temperaturi prietenoase pe tot parcursul anului, media fiind de 27 de grade Celsius.

Și parcă nu este nimic mai plăcut decât o primire călduroasă într-un loc atât de îndepărtat de casă! Nu te simți niciodată ca un străin atunci când ajungi în Jamaica! Asta pentru că oamenii de aici sunt foarte prietenoși și își întâmpină vizitatorii cu brațele deschise.

Recomandăm vizitarea țărmului nordic al Jamaicăi, unde nisipurile albe pudrate se sfârșesc într-o apă azur, de la splendida plajă Seven Mile la stațiunile din Golful Mondtego. De vizitat, de asemenea, faimoasa plajă James Bond, jungla Ocho Rios, unde tufișuri de ienupăr, mangrove și tamarinde se strecoară printre imenșii cocotieri, precum și falnicii Munți Albaștri, renumiți pentru plantațiile de cafea. 

Oferte de vacanță în Jamaica poți găsi în acest link!

  1. Aruba. Situată în sudul Caraibelor, chiar la nord de Venezuela, Aruba, spre deosebire de alte insule din arhipelag, nu are un sezon ploios și este mai puțin umedă; acest lucru o face o destinație excelentă pe tot parcursul anului. În plus, Aruba se află în afara „coridorului” uraganelor, așa că nu trebuie să îți faci griji în această privință.

Cele 300 de zile de soare pe an și apele liniștite în culoarea turcoazului asigură un flux constant de călători străini, în special din SUA, ce poate fi văzut pe nisipurile superbelor plaje Baby Beach, Hadikurari Beach și Arashi Beach. Boca Catalina Beach este o altă plajă populară din Aruba, aceasta fiind frecventată în special de pasionații de snorkeling, având o viață marină impresionantă, cu pești multicolori și corali spectaculoși.

5. St. Lucia. St. Lucia este insula Caraibelor ce refuză să se conformeze. În loc să se lase copleșită de mangrove și palmieri, aceasta s-a ridicat și s-a ridicat, cu două stânci semețe, verzi și ascuțite ce domină întregul peisaj. Cele două stânci se numesc The Pitons (Pitonii) și sunt considerate simbolul acestei insule vulcanice, având înălțimi de 786 m, respectiv 739 m. Insula se remarcă, de asemenea, cu unele dintre cele mai impresionante culturi de banane din întreaga lume, cu o grădină botanică fantastică și cu trasee montane aventuroase pe renumitul Munte Gimie.