Sursa foto: BrianMorgan56/Shutterstock.com

Al treilea oraș ca mărime din Olanda, Haga, capitala politică a acestei tari, este cunoscută pentru atmosfera liniștită care o caracterizează, complet diferită de cea a Amsterdamului, care este din ce în ce mai agitată de la an la an din cauza numărului tot mai mare de turiști. Mai mult, Den Haag (denumirea olandeză a Hagăi) este un oraș plin de istorie și cultură, are un centru istoric fermecător, clădiri medievale magnifice și piețe pietonale aerisite. Nu în ultimul rând, plajele din Scheveningen sunt locurile perfecte în care să te retragi la ceas de seară, respirând briza rece a Mării Nordului după ce ai explorat toată ziua atracțiile turistice ale orașului.

Indiferent de preferințele și interesele tale, există o mulțime de lucruri și locuri interesante de care să te bucuri când vizitezi Haga. Iată câteva recomandări:

Binnenhof. Haga este locul unde bate inima politică a Olandei. Practic, aici se hotărăște viitorul acestei națiuni. Clădirile medievale ale parlamentului Binnenhof și turnul de birouri al premierului sunt printre cele mai celebre construcții în care se face politică în Olanda. O altă clădire importantă, parte a complexului Binnenhof, este Ridderzaal, un conac impresionant din secolul al XIII-lea, care servește în prezent ca loc pentru întâlnirile regale.  

Palatul Păcii. Probabil cea mai fotografiată clădire din Haga, Palatul Păcii găzduiește Curtea Internațională de Justiție, cel mai important corp judecător al ONU, dar și Curtea Permanentă de Arbitraj, Academia Ligii Internaționale și Biblioteca Palatului Păcii. Cu o arhitectură uluitoare în stil neogotic, palatul a fost construit la începutul anilor 1900, dominând întregul parc în care este amplasat. Palatul Păcii poate fi vizitat însă doar în cadrul unui tur cu ghid, cu rezervări făcute în prealabil.

Gemeentemuseum. Clădirea ce găzduiește Gemeentemuseum a fost proiectată de faimosul arhitect olandez H. P. Berlage și este considerată în prezent monument național. Muzeul are numeroase opere de artă semnate de artiști precum Picasso, Monet, Kandinsky și Kirchner, dar este renumit în special pentru colecția sa cuprinzătoare de picturi de Piet Mondriaan. Cea mai remarcabilă piesă de artă realizată de Mondriaan pe care o vei vedea în această expoziție este Victory Boogie-Woogie, o pictură care valorează în jur de 35 de milioane de euro.

Scheveningen. Cei mai mulți turiști care ajung pe tărâmurile Olandei nu se așteaptă să găsească aici plaje frumoase. De aceea, o excursie în încântătorul orășel Scheveningen este întotdeauna o surpriză. Cu o coastă spectaculoasă, păduri luxuriante și cu o atmosferă vibrantă, Scheveningen este un loc de neratat, în special dacă vizitezi Haga pe timp de vară. Zona digului este locul în care se petrece cea mai multă acțiune, având piețe cu produse artizanale, locuri de promenadă și multe restaurante și terase cochete.

Grădina Japoneză din Parcul Clingendael. Haga este departe de Japonia, dar acest lucru nu a împiedicat orașul să dezvolte una dintre cele mai frumoase grădini japoneze din întreaga lume. Grădina a fost construită prima dată la începutul secolului al XX-lea de către Lady Daisy, fosta proprietară a domeniului Clingendael. Lady Daisy a fost îndrăgostită de Japonia, țară pe care a vizitat-o de nenumărate ori, drept urmare s-a hotărât să decoreze grădina domeniului său cu felinare, sculpturi, poduri mici, un pavilion și cu mai multe plante aduse tocmai din Țara Soarelui Răsare. Primăria orașului a avut mereu grijă de Grădina Japoneză datorită unicității și valorii sale istorice, incluzând-o pe lista monumentelor istorice naționale.

În mod cert, sunt mult mai multe atracții și obiective turistice de descoperit în capitala politică a Olandei. Dar cele enumerate mai sus sunt considerate a fi printre cele mai importante. Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune hoteluri din oraș, noi îți oferim câteva sugestii, aici!