Stim cu toti ce se intampla in cafenelele (asa numite coffee shops) din Amsterdam. Daca tu nu stii, iti spune eu: in primul rand se fumeaza si nu tutun, apoi te imprietenesti cu localnici “amabili” care iti vor recomanda un bar sau un restaurant “grozave”, apoi pleci cu o gasca pe care abia ai cunsocut-o spre cartierul rosu… Acesta este doar un scenariu posibil si trebuie sa fii constient de faptul ca Amsterdamul este un oras extrem de civilizat, in care daca esti atent, nu ti se poate intampla nimic. Astfel m-am gandit sa iti recomand cateva cafenele safe, in care poti petrece impreuna cu prietenii…

5 Cafenele pe care sa le frecventezi in Amsterdam!

1. Trinity – este o cafenea mai putin centrala si care se adreseaza localnicilor. O poti gasi daca intrebi pe cineva, are preturi excelente, mese de biliard, un ecran TV mare, staff-ul este amabil, iar petrecaretii inofensivi. Este un loc relaxant, insa se fumeaza doar afara.

2. De Rokerij – cafeneaua este localizata pe drumul spre Leidsplein si se bucura de o atmosfera mistica, cu o camera lunga, intunecata si desene tribale pe pereti. Nu se poate fuma in interior, insa barmanii iti ofera un substitut din ierburi (natural). Bauturile au preturi rezonabile si lumea se distreaza de minune.

3. The Greenhouse – este un lant de cafenele celebre in Amsterdam, “sediul” acestora aflandu-se in Red Light District. Pe pereti sunt fotografii cu celebritati care au trecut pragul cafenelei, bauturile nu sunt foarte scumpe, iar muzica este pe gustul tuturor (Pink Floyd si Snoop Dog in aceeasi seara:). Decorul este relaxant si atmosfera prietenoasa.

4. DampKring – aceasta cafenea a fost facuta celebra de filmul Ocean's 12, iar turistii trec pe aici sa stea la aceeasi masa ca Brad Pitt si George Clooney. Interiorul este spatios, are peretii pictati in portocaliu, bauturile au preturi standard (nu foarte mici:) si atmosfera este relaxanta.

5. The Grasshopper – este un local situat intre Damrak si Red Light district. Aici vei gasi un restaurant, un bar si o cafenea, la subsol. Personalul este amabil, poti manca de pranz la etaj, apoi poti sa bei ceva dupa-amiaza si sa cobori in cafenea. Este un mod bun de a-ti petrece timpul in Amsterdam si a te distra cu prietenii.