*Sursa foto: Ankor Light/Shutterstock.com

Haga se situeaza in topul oraselor turistice din Olanda, fiind supranumit “Orasul Pacii”, intrucat acesta gazduieste Curtea Internationala de Justitie. Extrem de bogat in ceea ce priveste incarcatura culturala si istorica, incursiunea in Haga trebuie sa porneasca chiar din inima sa, respectiv de la Binnenhof.

Iata 5 atractii turistice de bifat intr-un periplu in Haga:

1. Binnenhof

Sub acoperisul acestei cladiri s-au desfasurat cele mai importante momente din istoria Olandei, reprezentand, in prezent, sediul actual al Parlamentului. Acest complex de cladiri administrative se afla in proximitatea lacului Hofvijver, si gazduieste Senatul, Ministerul de Interne si Camera Reprezenantilor. Nu rata experienta de a vizita si fotografia aceasta constructie monumentala, avand posibilitatea sa-l admiri si din interior.

2. Muzeul Louwman

Nu trebuie sa fii pasionat de industria automobilelor ca sa fii impresionat de colectia de masini clasice pe care o vei intalni la Muzeul Louwman. Peste 250 de exponate, de toate formele si marimile,  sunt expuse in cadrul impozantei cladiri proiectate de arhitectul Michael Graves. Poti admira autovehicule ce au apartinut unor celebritati precum Elvis Presley sau Winston Churchill, sau masini ce au aparut in celebre pelicule cinematografice: Goldfinger si Godfather.

3. Madurodam

Vrei sa surprinzi orasul dintr-o alta perspectiva? Perfect, caci la Madurodam vei descoperi atractiile turistice ale Olandei in miniatura. Vei parcurge, in aproximativ doua ore, campuri de lalele, piatete cochete, standuri de branzeturi, fabrici de saboti si mori de vant, parca teleportandu-te intr-o alta dimensiune.

4. Mauritshuis

Eleganta cladire Muritshuis adaposteste Galeria Regala de Arta, in cadrul careia ai ocazia sa admire lucrari de importanta mondiala ale renumitilor Vermeer, Rembrandt, Rubens, Steen si Holbein.  De asemenea, pentru iubitorii de arta, recomandam vizitarea Galeriei Printului William al V-lea, aflata la doar cateva minute distanta de Mauritshuis.

5. Gradina Japoneza

Primavara si toamna, in Clingendael Park, vei regasi un colt de paradis, creat la inceputul sec. al XX-lea de catre baronesa Margueritte Van Brienen.  O reala oaza de liniste si relaxare ii va cuceri pe iubitorii de natura, caci universul floral prezent aici este animat de poduri suspendate care traverseaza paraiase si de o atmosfera numai buna pentru contemplat.


Descopera frumoasele orase ale Olandei si consulta ofertele Dertour pe: http://www.dertour.ro/city-break/olanda