*Sursa foto: Puripat Lertpunyaroj/Shutterstock.com

Denumita adesea ”Regatul de Gheata” din pricina temperaturilor scazute, Islanda este una dintre cele mai adorate destinatii de vacanta din toate timpurile. Pentru fiecare calator impatimit, exista cel putin un loc pe harta Islandei ce merita vizitat. De la peisaje naturale spectaculoase, pana la orase superbe ce nu trebuie ocolite, echipa Dertour iti prezinta toate obiectivele turistice pe care le poti vizita intr-un sejur de 5 zile in jurul insulei.

Ziua 1

Deoarece distanta dintre Romania si Islanda este destul de mare o sa consideram ca ziua care preceda ziua intai de itinerariu a fost ocupata in mare parte de drumul pana la destinatia de vis, iar in cea dintai zi de itinerariu esti pregatit de aventura.

Incepem cu unul  dintre cele mai spectaculoase obiective – gheizerele. Desi pot fi vizitate si prin intermediul unor tururi ghidate sau a unor excursii organizate, pentru a te bucura pe deplin de experienta iti recomandam sa inchiriezi o masina. Islanda este renumita pentru gheizerele sale, si nu e de mirare ca in zona cu pricina se strang sute de turisti in fiecare zi. Pregateste-te pentru una dintre cele mai intense experiente din viata ta si asigura-te ca nu uiti aparatul de fotografiat. Zona cu gheizere este situata in sudul tarii, in apropiere de orasul capitala – Reykjavik.

Ziua 2

Continuam in zona denumita si ”Golden Circle” cu vizitarea satului Thinvellir si a cascadei Gullfoss. Ia-ti tot timpul necesar si bucura-te de peisajele minunate de pe drum. Avantajul pe care il ai daca decizi sa inchiriezi o masina este ca oricand te poti opri daca vrei sa admiri vreo zona pentru un timp mai indelungat si, de asemenea, la fel de usor te poti abate pentru scurt timp de la traseu pentru a descoperi locuri mai putin turistice.

Ziua 3

Daca ai visat mereu sa pasesti pe plaje inedite sau sa admiri ghetarii cu ochii tai, atunci aceasta va fi ziua ta preferata. Dupa ce te relaxezi pe plajele negre de la Vik, te poti pierde prin zona in cautarea unor locuri speciale care sa te faca sa te simti norocos ca ai ajuns pe meleagurile islandeze. Printre obiectivele turistice peste care poti da in zona sunt numeroasele cascade ce-nconjoara regiunea.  Odata ce lasi in urma plajele deosebite din Vik, e vremea pentru punctul culminant al sejurului –  lacul Jokulsarlon.

Ziua 4

Dimineata iti recomandam sa te bucuri cat de mult poti de maretia ghetarilor ce plutesc pe lac si sa te lasi purtat de curiozitate pentru a decoperi cat mai multe locuri interesante, iar spre dupa-amiaza sa pornesti catre Reykjavik. Aici iti vei petrece ultima zi din sejur si vei putea sa afli de ce locuitorii orasului sunt atat de multumiti de viata pe care o duc in capitala Islandei.

Ziua 5

In ultima zi vei putea sa intri in contact cu locuitorii din Islanda, unii dintre cei mai calmi, pacifisti si iubitori oameni de pe pamant. Rata criminalitatii in Islanda este asa de scazuta, incat oamenii din Reykjavik nu se tem sa isi lase casele descuiate si bunurile la vedere. De asemenea, pe langa aceste aspecte sociale, Reykjavik-ul te va surprinde cu muzeele si cladirile minimaliste.

Inainte sa pleci la aeroport iti recomandam sa faci o vizita faimoasei Lagune Albastre, complexul geotermal ce se afla intre capitala tarii si locatia aeroportului.


Speram ca ti-am trezit interesul pentru Islanda si ca deja te gandesti la o vacanta intr-acolo. Daca este asa, te asteptam pe Dertour pentru a te consulta cu expertii nostri.  Mai multe detalii – www.dertour.ro.