laguna albastra

Declarata in nenumarate randuri cel mai pasnic teritoriu european, Islanda este totodata una dintre cele mai frumoase tari din Europa. Principalele atractii turistice din zona sunt reprezentate in mare parte de peisajele naturale, orasele linistite sau complexele termale din apropierea lor.

Pentru a descoperi cel putin cele mai importante atractii turistice din Islanda ai nevoie de aproximativ 10 zile in care sa strabati tara in lung si-n lat in cautarea celor mai spectaculoase cadre. De la ghetari ce par diamante supradimensionate pana la cascade incredibil de frumoase, Islanda iti ofera o varietate larga de destinatii la care trebuie sa ajungi.

Daca iti doresti o vacanta in Islanda, dar n-ai gasit niciodata timpul necesar sa o planifici, echipa Dertour este aici pentru tine. Intra in legatura cu unul dintre reprezentantii agentiei si acesta te va ajuta sa iti pui la punct vacanta visurilor tale.

Pentru a fi siguri ca te duci pregatit inca de acasa, echipa Dertour iti prezinta lista cu cele mai importante atractii turistice din Islanda pe care trebuie neaparat sa le incluzi in itinerariul tau:

1. Laguna glaciara Jokulsarlon

jokulsarlon

*Sursa foto: Jan Miko/Shutterstock.com

Laguna glaciara Jokulsarlon este considerata una dintre minunile naturale de pe teritoriul tarii datorita peisajelor de vis de care n-o sa te mai saturi. Localizata la aproximativ 400 de kilometri de orasul Reykjavik, laguna glaciara Jokulsarlon a luat nastere relativ recent (in anii 1920) ca urmare a incalzirii globale.

Suprafata lacului pe care plutesc blocurile de gheata este destul de restransa, insa adancimea de 250 de metri a plasat acest lac in topul celor mai adanci lacuri din Islanda. Bucatile de gheta ce plutesc pe suprafata apei sau ajung pana la mal se desprind din ghetarul Breiaamerkurjokull, una dintre cele mai mari bucati ale ghetarului Vatnajokull.

2. Gheizerul Strokkur

Strokkur

*Sursa foto: ZinaidaSopina/Shutterstock.com

Termenul de gheizer provine din verbul islandez “geysa” care inseamna a izbucni, a tasni si a fost folosit de localnici pentru a denumi fenomenul devenit deja faimos pe teritoriul acestei tari. Gheizerele reprezinta izvoare fierbinti ce tasnesc la intervale regulate de timp datorita activitatii vulcanice intense din zona.

Gheizerele au ajuns foarte repede populare in toata regiunea si mai apoi in toata lumea datorita spectacolului pe care il ofera. An de an, mii de turisti poposesc in estul capitalei pentru a fi martorii acestui show spectaculos gazduit de natura.

Strokkur este cel mai cunoscut gheizer din Islanda fiind activ la fiecare 5-7 minute, jetul de apa putand ajunge pana la 35 de metri inaltime. Cu siguranta, vizita la Strokkur este unul dintre acele lucruri pe care trebuie sa le faci macar o data in viata.

3. Cascada Skogafoss

skogafoss

*Sursa foto: freedom100m/Shutterstock.com

Skogafoss este cea mai frumoasa cascada din Islanda si una dintre cele mai cautate destinatii din tara. Aceasta este situata in partea sudica a teritoriului islandez, pe raul Skoga. Frumusetea acestui loc este data atat de peisajul natural ce imbina cu succes mai multe elemente ale naturii, cat si de altitudinea impresionanta de la care cade suvoiul de apa.

Faima cascadei a crescut considerabil si datorita legendei care se invarte in jurul acestui fenomen natural. Se spune ca in spatele cascadei, in pesteri ascunse de apele tulburi, vikingii au lasat un cufar plin cu monede de aur care va ajunge in mana celui mai curajos tanar din zona. Pana acum nimeni nu a revendicat acest cufar, asa ca norocosul poti fi chiar tu.

4. Reykjavik

Reykjavik - 1

*Sursa foto:  Boyloso/Shutterstock.com

Cea mai curata capitala europeana si una dintre cele mai linistite din toata lumea, Reykjavik se mandreste cu cea mai scazuta rata a criminalitatii din Europa. Avand in vedere ca o treime din populatia Islandei locuieste in capitala, este foarte usor sa iti dai seama de obiceiurile si tabieturile islandezilor intr-o simpla vizita prin oras.

Adapostind numeroase muzee, galerii de arta si restaurante, Reykjavik este un oras cunoscut pentru atentia sporita pe care o dedica locuitorii domeniului cultural. De asemenea, n-ar trebui sa iti faci griji nici in privinta vietii de noapte, in centrul orasului fiind aproape la fiecare colt pub-uri cochete in care muzica si voia buna sunt ca la ele acasa.

5. Laguna albastra

laguna albastra

*Sursa foto: Puripat Lertpunyaroj/Shutterstock.com

Una dintre cele mai renumite complexe geotermale din lume, Laguna albastra se gaseste pe teritoriul Islandei in apropiere de capitala tarii. Conditiile excelente de care se bucura vizitatorii in interiorul complexului si succesul tratamentelor efectuate aici, au transformat aceasta laguna in cea mai importanta atractie turistica a Islandei.

Temperatura apei se mentine indiferent de anotimp in jurul valorii de 40 de grade Celsius. Proprietatile curative ale locului se datoreaza mineralelor prezente in apa lagunei, laguna ce s-a format in anul 1976 in urma unor lucrari la o uzina din apropiere.

Daca te-ai convins ca trebuie neaparat sa vizitezi Islanda anul acesta, iti recomandam sa alegi lunile septembrie sau octombrie pentru a avea mai multe sanse sa zaresti Aurora Boreala.

—————————————————————————————————————————————-

Mai multe detalii despre locurile in care poti sa te cazezi pe durata sejurului tau poti gasi pe urmatorul link: http://bit.ly/2p52mC8

—————————————————————————————————————————————-