Sursa foto: Dreamer4679/Shutterstock.com

Celebrul serial Game of Thrones a stârnit mai multă vâlvă și controversă în rândul fanilor decât orice altă producție TV. Este intrigant, palpitant, imprevizibil și uimitor! În plus, ne prezintă locații splendide din întreaga lume, cu cetăți medievale impozante, plaje mirifice și peisaje incredibile.

Te-ai întrebat vreodată unde se găsesc în realitate tronurile familiei Stark, Targaryen, Lannister și unde s-au turnat scenele de bătălie dintre înfiorătorii White Walkers și apărătorii faimosului Zid din Nord?

Iată 5 dintre locațiile unde s-a filmat Game of Thrones, serialul care a bătut toate recordurile:

1. Dubrovnik, Croatia

By Anna Lurye Dubrovnik

Peisaj din Dubrovnik

King’s Landing (Ținutul Regelui) – capitala și cel mai mare oraș din Westeros – a fost stabilit de către familia Targaryen când a construit Tronul de Fier din săbiile inamicilor lor. Eddard Stark și Robert Baratheon i-au înlăturat mai târziu pe Targaryens, dar au păstrat King’s Landing drept capitală. Westeros se găsește în realitate în orașul cetate Dubrovnik din Croația și, de când a apărut în filmările acestui serial, a devenit mai popular ca niciodată.

Dacă ești un fan Game of Thrones, cu siguranță îți dorești să mergi și tu în Dubrovnik! Noi te putem ajuta să ajungi acolo punându-ți la dispoziție aceste oferte de vacanță în Dubrovnik, Croația!

2. Sevilla, Spania

Sevilla

Gradina din Sevilla

Grădinile din Alcázar din Sevilla apar în sezonul 5 al serialului, în sceneta în care prințul Doran de Martell discută despre fratele său, Oberyn, cu Ellaria Sand. Ellaria încearcă să se răzbune pe Lannisters pentru că au fost implicați în moartea lui Oberyn. Dar Doran nu este de acord, deoarece nu dorește să înceapă un alt război.

Grădinile din Alcázar sunt unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Sevilla, așadar sunt ușor de vizitat dacă vrei să ajungi și tu în această locație care a apărut în celebrul serial.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Sevilla!

3. Islanda

Reykjavik Islanda

Cartier din Reykjavik Islanda

Probabil că cele mai spectaculoase peisaje pe care le putem admira în serial provin din Islanda, Țara Focului și a Gheții. De fapt, multe dintre locațiile în care s-a filmat seria TV provin din Islanda, în special scenele de la nord de Zid, cu multă zăpadă și gheață.

Printre aceste locuri se numără muntele vulcanic Hengilssvæðið situat la sud de Thingvellir, relativ aproape de Reykjavik, superba cascadă Thorufoss (Þórufoss), Parcul Național Thingvellir, canionul de lângă cascada Oxararfoss (care a fost folosit ca locație a Porții Sângelui) și Valea Þjórsárdalur (sau Thjorsardalur) în care se găsesc uimitoarea cascadă Haifoss, una dintre cele mai înalte cascade din Islanda, izvoarele termale Þjórsárdals și vulcanul Hekla.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Islanda!

4. Stranocum, Irlanda de Nord

Stranocum United Kingdom

Stranocum United Kingdom

Fermecătorul drum împrejmuit de fagi de-o parte și de alta este celebrul Kingsroad din Game of Thrones, pe care îl parcurge Arya Stark când se deghizează în băiat. Ea călătorește alături de un mic echipaj compus din Yoren, Gendry și Hot Pie.

În Irlanda de Nord găsim însă mai multe locuri ce au apărut în popularul serial, inclusiv Tollymore Forest (locul în care Ned Stark a găsit puii de lup), Ballintoy Harbour (apare în sezonul 2, când Theon Greyjoy se întoarce acasă în Lordsport Harbour) și Downhill Beach, o plajă mirifică din nordul țării, care apare în serial, în cel de-al doilea sezon, în cadrele în care Stannis Baratheon îi respinge pe cei Șapte Zei ai Westeros și îi permite lui Melisandre să le ardă efigiile ca ofrandă pentru Zeul Luminii.

5. Castelul Doune, Scotia

Doune Castle

Doune Castle

Winterfell, capitala nordului, locul în care se găsește Casa Stark, se află în centrul provinciei nordice din Westeros, pe Kingsroad, drumul care pleacă din Storm’s End și se termină la Zid. Producătorii serialului au folosit o parte din castelul medieval Doune din districtul Stirling, centrul Scoției, pentru a trage câteva cadre din Winterfell.