Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: germania

Atracții și obiective turistice în Koln, Germania

Sursa foto: fokke baarsen/Shutterstock.com

Koln este al patrulea oraș ca mărime din Germania, cu o populație de aproximativ un milion de locuitori. Probabil cel mai vechi oraș german, fiind fondat de romani în anul 38 î. Hr., Koln se găsește în landul Renania de Nord-Westfalia, pe malurile fluviului Rin. Orașul a avut foarte mult de suferit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, având parte de mai bine de 250 de atacuri aeriene care au distrus o mare parte din clădiri și monumente. Prin urmare, foarte multe clădiri istorice mai vechi au necesitat renovări și reconstruiri pentru a semăna cu originalele. Construcția noilor clădiri a fost realizată într-un stil al anilor 1950, care nu este deosebit de remarcabil din punct de vedere arhitectural.

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Nuremberg

Sursa foto: Mariia Golovianko/Shutterstock.com

La doar o oră de Munchen cu trenul, frumosul oraș Nuremberg (Nürnberg) își găsește locul pe o importantă rută comercială medievală numită Castle Road. Deși, în vremurile de odinioară, a fost umbrit de mai popularul Rothenburg din apropiere, Nuremberg a înflorit între 1400 – 1600 (Renașterea Germaniei), devenind astfel unul dintre cele mai interesante orașe din Evul Mediu. 

Situat pe râul Pegnitz, încântătorul oraș bavarez este populat, la momentul acesta, de circa 500 000 de oameni și este considerat nu numai unul dintre cele mai importante orașe germane din punct de vedere financiar, dar și unul dintre cele mai turistice. Iar acest lucru nu este de mirare. Are un centru medieval incredibil care, deși a fost distrus în cea mai mare parte în urma unui atac din 1945, a fost restaurat cu multă atenție, afișându-se în prezent aproape la fel cum era în anii 1500. Totodatâ, Nuremberg găzduiește o sumedenie de atracții și obiective turistice, atrăgând interesul atât pasionaților de arhitectură, cât și iubitorilor de istorie, artă și mâncare.

Citeste in continuare »

5 destinații LGBT Friendly pentru o vacanță sigură

Sursa foto: lazyllama/Shutterstock.com

Ce face ca o destinație să fie LGBT friendly? Ei bine, trebuie să aibă baruri, hoteluri, restaurante și magazine disponibile pentru această comunitate, dar mai presus de toate, să îi facă pe toți cei care fac parte din LGBTQ să se simtă confortabil oriunde se află, fără a simți nicio judecată, să se simtă în siguranță și să fie respectați. Acestea sunt câteva dintre destinațiile cu oameni cu spirit liber, open minded și cu o educație înclinată spre a accepta diversitatea.

Descoperă care sunt cele mai bune 5 destinații LGBT Friendly din Europa:

Citeste in continuare »

Ce se poate vizita în Hamburg, cel mai mare oraș-port din Germania

Sursa foto: foto-select/Shutterstock.com

Dacă Hamburg nu se află pe lista ta de locuri de vizitat în Germania, ar trebui să îl incluzi. Acest oraș-port are câte ceva pentru toată lumea, indiferent că ești pasionat de istorie, în căutarea unei noi culturi sau de sesiuni de shopping.

Cei mai mulți călători își propun să viziteze Berlinul, Bavaria sau chiar Pădurea Neagră atunci când ajung pe meleagurile germane. Acestea sunt, într-adevăr, locuri fantastice de vizitat, dar Germania are mult mai multe de oferit. Situat pe fluviul Elba, la 110 kilometri de gura de vărsare în Marea Nordului, Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania, are o personalitate proprie și merită o vizită de cel puțin câteva zile.

Citeste in continuare »

Ești pasionat de artă? Atunci vei iubi Berlinul!

Sursa foto: Patino/Shutterstock.com

Poreclit “New York-ul Europei”, impresionantul Berlin este dificil de descris în doar câteva cuvinte. Capitala Germaniei are de oferit mult mai multe decât poate un turist sa viziteze într-o săptămână sau două de vacanță. Pentru a avea o oarecare idee despre Berlin, este suficient să spunem că are o suprafață de aproximativ 900 km pătrați, este vizitat de peste 850 000 de turiști anual și găzduiește 172 de muzee și palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi și discoteci, zeci de parcuri, opere importante în scena muzicii mondiale, mall-uri în care se comercializează produsele celor mai importante brand-uri din lume și, nu în ultimul rând, 180 de muzee și galerii de artă.

Citeste in continuare »

Cele mai importante atracții turistice din Bavaria, Germania

Sursa foto: FooTToo/Shutterstock.com

Situată în sud-est, Bavaria ocupă aproape o cincime din suprafața totală a Republicii Federale Germania, fiind al doilea cel mai populat stat din țară, cu peste 12 milioane de locuitori. De asemenea, găzduiește al treilea cel mai mare oraș al țării. Munchen, care servește drept capitală a Bavariei. Cei mai mulți străini, când se gândesc la cultura germană, își imaginează cârnați, bere, festivalul Oktoberfest și muzică de fanfară. Ei bine, toate acestea sunt, de fapt, specifice culturii bavareze. Dar identitatea regională unică a acestui stat nu este singurul lucru pe care merită să îl experimentezi aici; în Bavaria vei găsi castele uimitoare ce au inspirat desenele Disney, orașe medievale, podogorii îmbelșugate, o parte din falnicii munți Alpi și multe alte lucruri și locuri interesante.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania

Sursa foto: Dmitry Kovba/Shutterstock.com

Deși Moș Crăciun trăiește în Laponia, cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume sunt în Germania, unde miile de tarabe cu produse delicioase, peisajul pastoral, instalațiile cu milioane de luminițe și clădirile istorice ale orașelor nemțești creează o atmosferă idilică.

Citeste in continuare »

Pregateste-te sa petreci Oktoberfestul in Munchen!

Sursa foto: Lamiafotografia/Shutterstock.com

Oktoberfest a inceput ca ceremonie de casatorie intre printul Ludwig I al Bavariei si printesa Therese von Sachsen-Hildburghausen, in data de 12 octombrie 1810. La festival au fost invitati sa participe toti locuitorii din Munchen, acesta desfasurandu-se pe campurile din afara portilor orasului. Ceremonia regala s-a incheiat cu o spectaculoasa cursa de cai a Garzii Nationale a Bavariei, care s-a bucurat de un succes enorm, motiv pentru care s-a decis ca festivalul sa aiba loc si in anul urmator, in acelasi loc, pe pajistea Theresienwiese de la marginea Munchenului. De atunci, Oktoberfest a devenit o traditie anuala, sarbatorita si peste hotare, devenind cel mai mare festival al berii din intreaga lume.

Citeste in continuare »

A inceput cel mai mare carnaval din Germania. Viziteaza Köln!

*Sursa foto: Yulia Reznikov / Shutterstock.com

Carnavalul de la Köln este unul dintre cele mai populare evenimente de profil din Germania, reunind anual mii de turisti pe strazile metropolei. In perioada 8 – 13 februarie, se desfasoara “saptamana nebuna”, asa cum a fost denumita, caracterizata de petreceri stradale, in piete, restaurante si pub-uri, al caror program este prelungit. Citeste in continuare »

Circuit Europa: Ungaria, Germania, Austria, Franta

Una dintre cele mai frumoase calatorii pe care le poti face vara aceasta este un circuit prin Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg si apoi turul Frantei. Vei descoperi astfel toate bogatiile si obiectivele Europei vestice, vei intalni localnici civilizati si primitori, vei avea parte de aventuri de neuitat si de peisaje fabuloase. Perioada de valabilitate a acestui circuit este intre 10 iunie si 10 septembrie 2012, iar traseul este recomandat de specialistii Dertour…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour