Una dintre cele mai frumoase calatorii pe care le poti face vara aceasta este un circuit prin Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg si apoi turul Frantei. Vei descoperi astfel toate bogatiile si obiectivele Europei vestice, vei intalni localnici civilizati si primitori, vei avea parte de aventuri de neuitat si de peisaje fabuloase. Perioada de valabilitate a acestui circuit este intre 10 iunie si 10 septembrie 2012, iar traseul este recomandat de specialistii Dertour…

 

Circuit Europa: Ungaria, Germania, Austria, Franta

 

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA  (895 km)

 

Ora 6:00 Plecare din Bucuresti din parcarea de la Piata Victoriei. Sosire si cazare la Budapesta.

 

Ziua 2: BUDAPESTA – VIENA – SALZBURG (540 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Viena pentru a admira intr-un scurt tur de oras frumusetea fostei capitale imperiale: Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Stefan, Opera.

 

Deplasare in Salzburg, orasul muzicii, pentru un tur pietonal: Gradinile Mirabell, Domul, Casa lui Mozart, Orasul vechi. Cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg.

 

Ziua 3: SALZBURG – MUNCHEN – STRASBOURG (495 km)

Mic dejun. Plecare spre capitala Alsaciei, cu un scurt popas in Munchen, unde va vor incanta: Marienplatz, Primaria, cu renumitul ceas medieval si Frauenkirche. In Strasbourg, se viziteaza Catedrala care domina orasul cu silueta sa. Optional, croaziera cu vaporasul pe raul Ill, de unde se pot admira pitorescul cartier Petit France si Consiliul Europei. Seara cazare la Strasbourg.

 

Ziua 4: STRASBOURG – LUXEMBURG – REIMS – PARIS (490 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Luxemburg pentru a vizita Palatul Ducal, Piata Constitutiei si Catedrala. Traseul continua spre Paris cu o scurta oprire la Reims, unde se va vizita celebra Catedrala, locul de incoronare a Regilor Frantei. Sosim in cursul serii la Paris si incepem vizitarea orasului cu un tur panoramic: Place de la Concorde, L”Arc de Triomphe, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiffel, Palais de Chaillot, Grand Palais, Petit Palais. Cazare la Paris.

 

Ziua 5: PARIS – VERSAILLES (80 km)

 

Mic dejun. Dimineata se viziteaza somptuosul Palat Versailles si optional gradinile sale. La intoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de zgarie nori La Defence.

 

Continuam vizitarea: Scoala Militara si maiestuosul Dom al Invalizilor cu mormantul lui Napoleon Bonaparte, apoi L lIle de la Cite inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Nôtre Dame si Palatul de Justitie cu delicata Sainte Chapelle. Urmeaza Pantheonul, apoi ne deplasam pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigale, de unde urcam spre Sacre Coeur si Montmartre. Cazare la Paris.

 

Ziua 6: PARIS

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paris pentru explorarea orasului pe cont propriu. Pentru cei pasionati sugeram o excursie la Disneyland  (deplasarea se face cu RER). In Paris nu ratati Muzeele Luvru si d`Orsay, centrul Pompidou cu Atelierul Brancusi, Croaziera pe Sena si bineinteles ascensiunea pe Turnul Eiffel. Cazare la Paris.

 

Ziua 7: PARIS – FONTAINEBLEAU – VALEA LOIREI (420 km)

 

Mic dejun. Timp liber in Paris. Excursie optionala (10 euro) la Palatul Fontainebleau, impresionant prin rafinamentul desavarsit si apoi in continuare (35 euro) pe Valea Loirei. Se viziteaza cel mai renumit castel: Chambord, ce domina peisajul cu arhitectura sa medievala, iar la intoarcerea spre Paris, oprire in pitorescul orasel Blois pentru a vizita Castelul din zona. Cazare la Paris.

 

Ziua 8: PARIS – HEIDELBERG – NURNBERG (745 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Germania, unde in frumosul oras medieval Heidelberg, cu un superb castel si cea mai veche Universitate din Germania, vom  face o placuta plimbare in centrul istoric.

 

Sosire la Nurnberg pentru tur de oras: Zidurile de incinta cu Frauentor (poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schoner Brunnen, biserica Sf. Sebaldus si Citadela Orasului. Cazare la Nurnberg.

 

Ziua 9: NURNBERG – ABATIA MELK – BUDAPESTA (730 km)

Dupa micul dejun, plecare spre Ungaria. Pe traseu, scurta oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. La Budapesta, la sfarsit de excursie, optional se poate organiza o croaziera pe Dunare. Cazare la Budapesta.

 

Ziua 10: BUDAPESTA – BUCURESTI (895 km)

 

Mic dejun. Plecare spre  Bucuresti. Sosire seara, dupa ora 23.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Oferta include: transport cu autocar cu climatizare, clasif. 2- 4* exceptind ziua 6  (contra cost cu transport public), 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2- 3*, vizitele cuprinse in program, ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

 

Autocarul va prelua turistii sositi la Munchen si Paris cu avionul, precum si turisti de la Budapesta pentru orasele prin care se tranziteaza Romania.

 

Tarif: de la 439 euro/persoana/sejur.

 

Durata: 10 zile
Perioada valabilitate: 10/06/2012 – 12/09/2012

 

Facilitati hotel:

Hotel IBIS LA VILETTE 2*+ (sau similar) – situat in nord-estul Parisului, in apropiere de metrou (linia7). Hotelul dispune de receptie, salon de mic dejun, ascensor si parcare.

 

Nu sunt incluse:
– asigurarea medicala, intrarile la obiective si servicii de ghizi locali
– vaporase (l`Ill, Sena), funicular in Salzburg, urcarea pe Turnul Eiffel, transport in Paris
– excursii optionale (Autocarul va prelua si grupurile sosite cu avionul. Locuri limitate repartizate ambelor grupuri): Valea Loirei, Fontainbleau, Croaziera pe Dunare, toate minim 30 turisti.

 

Observatii:

 

Copiii au reducere pentru cazare in camera cu doi adulti (in Franta fara pat suplimentar). Nu se acorda reduceri pt.al 3-lea adult in camera (In Franta, la hotelurile IBIS sunt insuficiente camerele triple). Acesta va accepta partaj in camera dubla sau va achita jumatate din supliment de camera Single pt. cazarile de la Strasbourg si Paris. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat Bucuresti, acestia trebuie sa informeze cu minim 15 zile inainte de data plecarii agentia la care s-au inscris. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

 

Reduceri:

 

REDUCERE 3–12%: pentru GRUPURI (minim 6 pers. pe acelasi circuit si aceeasi plecare) – vezi conditiile de inscriere
REDUCERE 3–5%: pentru CLIENtI  FIDELI (minim 3 Vacante organizate)
REDUCERE 3%: pentru ultimele 5  locuri pe lista cu ordinea de imbarcare in autocar
Recomandarile noastre: Asigurare medicala.