Sursa foto: Dmitry Kovba/Shutterstock.com

Deși Moș Crăciun trăiește în Laponia, cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume sunt în Germania, unde miile de tarabe cu produse delicioase, peisajul pastoral, instalațiile cu milioane de luminițe și clădirile istorice ale orașelor nemțești creează o atmosferă idilică.

Da, există târguri de Crăciun și în România și în Ungaria și în Austria, însă dacă vrei să simți cu adevărat spiritul sărbătorilor de iarnă este bine să dai o fugă până în țara care a dat naștere Oktoberfetului și să descoperi cum se descurcă cârnăciorii alături de vin fiert și de bere fiartă.

Printre cele mai ofertante târguri de Crăciun pe care le poți descoperi se numără următoarele :

Esslingen. Cel mai probabil nu ai auzit de acest orășel aflat în imediata apropiere a Stuttgart-ului. Deși este mic, odată cu venirea sărbătorilor prinde viață și se evidențiază în fața tuturor celorlalte târguri din țară. Localnicii spun că este singurul târg de Crăciun medieval din Germania, în care căbănuțele sunt modeste, comercianții sunt îmbrăcați ca în urmă cu câteva sute de ani, iar suvenirurile sunt făcute pe loc de meșteri fierari, sticlari sau pielari. Atmosfera de aici este diferită de tot ceea ce ai trăit până acum și îți va rămâne întipărită în suflet pentru foarte multă vreme.

Nuremberg. Târgul de Crăciun din Nuremberg este exact opusul celui din Esslingen, creând o imagine perfectă a sărbătorilor moderne. Standurile nu sunt sărăcăcioase, ba din contră, sunt bogate în delicii și în mirosuri care mai de care mai atractive. Vei putea să guști migdalele prăjite, să sorbi câteva guri de vin fiert, să descoperi jucării din lemn unice și să participi la cele mai inedite evenimente.

Stuttgart. Dacă târgul de la Esslingen nu este suficient de colorat pentru tine, Stuttgart-ul te așteaptă cu unul dintre cele mai vechi târguri din lume, 300 de tarabe și milioane de alți turiști aflați în căutarea atmosferei ideale. Atestat încă din 1692, târgul de aici este un adevărat magnet pentru iubitorii de Crăciun.

Berlin. Numeroase piețe de Crăciun prind viață și în capitala Germaniei. Nu degeaba, Berlinul este supranumit și capitala piețelor de Crăciun. Dacă vrei diversitate este bine să ajungi aici și te vei bucura de toate deliciile pe care ți le dorești, de spectacole memorabile și de o atmosferă de basm. Printre piețele din Berlin ce merită bifate se numără cea de la Castelul Charlottenburg, cea de lângă Biserica Memorială Kaiser Wilhelm sau piața eco de la Sophienstraße.

Rothenburg. Deși micuț, orașul medieval Rotenburg este o destinație turistică perfectă în orice perioadă a anului. De Crăciun, construcțiile medievale, fortificațiile și bunul gust cu care este decorat îl fac cu adevărat magic. Aici vei descoperi cel mai bun vin fiert, recunoscut în toată lumea pentru gustul său deosebit, în jurul căruia s-au creat adevărate legende. Tot aici vei găsi Muzeul Crăciunului ( da, există un muzeu destinat sărbătorii ) și o piață care se amenajează an de an, de peste 5 secole. Dacă vrei să ai o vedere de ansamblu asupra întregului oraș, poți urca în Turnul Primăriei de unde panorama este WOW.

Lista cu orașe, târguri, bunătăți și povești poate să continue. În Germania se organizează peste 150 de târguri destinate celei mai importante sărbători creștine, așadar, este greu să le bifezi pe toate. Nu contează însă. Este suficient să ajungi în Germania în perioada sărbătorilor de iarnă și vei fi învăluit de atmosfera magică oriunde te-ai afla.


Intră pe acest link pentru a găsi cele mai bune oferte de vacanță în Germania în perioada sărbătorilor de iarnă: http://bit.ly/2Ks27te