Sursa foto: lazyllama/Shutterstock.com

Ce face ca o destinație să fie LGBT friendly? Ei bine, trebuie să aibă baruri, hoteluri, restaurante și magazine disponibile pentru această comunitate, dar mai presus de toate, să îi facă pe toți cei care fac parte din LGBTQ să se simtă confortabil oriunde se află, fără a simți nicio judecată, să se simtă în siguranță și să fie respectați. Acestea sunt câteva dintre destinațiile cu oameni cu spirit liber, open minded și cu o educație înclinată spre a accepta diversitatea.

Descoperă care sunt cele mai bune 5 destinații LGBT Friendly din Europa:

  1. Viena. Puține orașe europene au o istorie și o cultură LGBT atât de bogată precum capitala Austriei. Localnicii prietenoși și deschiși din prezent au făcut ca Viena să fie o destinație unică de călătorie. În acest oraș cosmopolit, cei din comunitatea LGBT pot face mai mult decât să iasă în localuri specifice comunității din care fac parte și să facă shopping în magazine destinate LGBT. În Viena există chiar și o librărie LGBT, denumita Löwenherz. Librăria are, pe lângă mii de cărți din literatura clasică și internațională, o sumedenie de reviste, cărți ilustrate și DVD-uri. Un mic sfat, după ce cumperi cartea care ți se pare cea mai interesantă, intră în Cafeneaua Berg situată alături, unde poți savura o cafea excelentă!
  2. Grand Canaria, Insulele Canare. Carnavalul Las Palmas din Gran Canaria este un eveniment important pentru cei din comunitatea LGBT. Este un eveniment ce are loc în fiecare an, rivalizând cu mai celebrul carnaval din Rio de Janeiro, având performeri îmbrăcați în costume de dans spectaculoase și extravagante ce aduc culoare și bogăție uneia dintre cele mai vechi festivități ale insulei. Gala Queen Drag a festivalului atrage cei mai talentați gay din Europa, câștigătorul acesteia fiind premiat pentru cel mai bun costum. Iți recomandăm un sejur în Los Almendros Gays Exclusive Vacations Club, situat chiar în Playa del Ingles, care se află la câțiva pași de cea mai faimoasă plajă LGBT din Gran Canaria, Maspalomas.
  3. Mykonos. Deși Grecia este o țară puternic ortodoxă, Mykonos și-a schimbat tonul în ultimii ani. Ca urmare, cea mai mare parte a locuințelor de pe această insulă a Cicladelor poate fi considerată acum LGBT friendly, iar localnicii sunt, în general, foarte deschiși și amabili.

Este foarte puțin probabil ca turiștii LGBT să aibă parte aici de probleme, astfel că nu ar trebui să fie deloc îngrijorați. Comparată adesea cu Ibiza sau cu Saint Tropez, Mykonos este o insulă vie, vibrantă, plină de distracție, care nu te va dezamăgi!

  1. Sitges. Sitges este un orășel spaniol, frumos și însorit de pe coasta mediteraneană, ce întâlnește un pic din cultura catalană. Situat aproape de Barcelona, Sitges este de zeci de ani o destinație populară pentru comunitatea LGBT, cu restaurante minunate, evenimente colorate și cu viață de noapte energică. Principala atracție pe timp de zi sunt, desigur, plajele însorite, în special în sezonul cald, toate fiind LGBT friendly. Cea mai populară plajă  este Platja de la Bassa Rodona, urmată imediat de Platja d’Aiguadolc și Platja dels Balmains, în care este permis și nudismul.

Probabil că cea mai bună perioadă în care să mergi în Sitges este luna iunie, deoarece atunci are loc Gay Pride, o paradă tipică, cu petreceri și concerte în aer liber, la care participă, de fiecare dată, peste 50 000 de oameni.

  1. Hamburg. Germania este, în general, o țară prietenoasă cu comunitatea LGBT, iar Hamburg este unul dintre orașele cu cea mai mare populație LGBT. „Trăiește și lasă și pe ceilalți să trăiască!” acesta este sloganul orașului-port Hamburg. Aici există nu unul, ci două cartiere preferate de homosexuali –  unul fiind St. Georg, celalalt Reeperbahn.

Dertour susține diversitatea! Descoperă aici ofertele noastre pentru hotelurile Gay Friendly din destinațiile de mai sus!