Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Târgul de Crăciun din Colmar este unul dintre cele mai frumoase din Europa, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an. Dar sunt multe alte lucruri de făcut în timpul iernii în acest orășel fermecător. 

Situat în regiunea franceză Alsacia, aproape de Germania și Elveția, Colmar este o destinație perfectă pentru pasionații de arhitectură, artă, mâncare și vin. De asemenea, orașul se mândrește cu un centru istoric ce pare a fi desprins din basme și cu o sumedenie de muzee de talie mondială, unele mai interesante decât altele. 

Una dintre cele mai populare perioade de vizitat Colmarul este, desigur, luna decembrie, când magia Crăciunului învăluie întregul oraș (și pe turiști, deopotrivă).

Dar, din nou, dacă preferi să călătorești în afara sezonului estival pentru a evita aglomerația, Colmar nu te va dezamăgi. Orașul este o destinație splendidă în orice anotimp!

Iată câteva motive pentru care Colmarul ar trebui să se afle în topul oricărei liste de destinații de vizitat în perioada sărbătorilor de iarnă:

Orașul arată ca în povești. Cu puțin sub 70 000 de locuitori, Colmar pare a fi mai mult o localitate rurală, cu arhitectură gotică și renascentistă, un labirint de străduțe pietruite, piațete pline de culoare și restaurante vechi tradiționale. Centrul istoric al orașului pare a fi rămas în perioada secolului al XVI-lea sau al XVII-lea, acesta incluzând și faimoasa zonă Mica Veneție (La Petite Venise) în capătul său sudic. Odată ajuns în Centrul Vechi, plimbă-te pe Rue des Clefs, Rue des Tetes și Rue de Marchands, toate situate aproape de Place de la Cathedrale, pentru a surprinde adevăratul farmec al acestui oraș alsacian. Printre celelalte atracții turistice din oraș se numără Biserica Colegiată Saint-Martin, Ancien Corps de Garde (Vechea gardă), Maison Adolph (cea mai veche clădire din Colmar), Biserica Saint-Matthieu, Maison Pfister, Maison des Tetes și Muzeul Bartholdi. 

Piața de Crăciun din Colmar este, în fiecare an, inclusă în topul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. În luna decembrie, întregul oraș este învăluit de magia, luminițele și aromele acestei sărbători. 

Pe lângă faptul că orașul în sine arată ca un tablou, în perioada Crăciunului, când totul este ornat cu zeci de mii de luminițe și decorațiuni festive, Colmarul este uimitor! Practic, există șase târguri de Crăciun diferite, chiar dacă majoritatea par să funcționeze împreună. Deși cele mai multe dintre ele au tipuri similare de alimente, cadouri, suveniruri și ornamente, există anumite diferențe între ele. Și nu numai piețele de Crăciun arată spectaculos în această perioadă a anului. Unele clădiri, cum ar fi La Maison des Tetes (Casa Capetelor) și zona Mica Veneție au lumini proiectate pe ele, care prezintă stele strălucitoare și peisaje de iarnă. Totul este realizat într-un mod coordonat pentru ca orașul să se simtă și mai special.

Foarte aproape de Colmar se găsesc alte orașe cu piețe de Crăciun frumoase. Din gara centrală a Colmarului poți lua trenul pentru a ajunge rapid în alte orașe din apropiere. Colmar este situat în centrul Alsaciei, aceasta fiind cea mai estică regiune a Franței, având frontieră atât cu Germania, cât și cu Elveția. Din gară poți lua trenul spre Basel, Elveția, poți lua trenul sau autobuzul pentru a vizita piețele de Crăciun din Freiburg, Germania, sau poți pleca spre Strasbourg, un alt oraș francez cu o piață de Crăciun superbă (Christkindelsmarik, ce datează din 1570, fiind astfel cea mai veche piață de Crăciun din Europa). 

Mâncarea este incredibilă. În Colmar vei găsi la tot pasul restaurante gourmet, inclusiv 8 restaurante cu stele Michelin și multe alte locuri grozave, cu bucătărie ce include specialități franțuzești, dar și preparate germane. Recomandările noastre ar fi Restaurant L’Arpege și Restaurant Au Fer Rouge. 

Oferte de vacanță în Colmar în perioada sărbătorilor de iarnă găsești aici