Cu totii ne dorim un concediu unic, desavarsit, intr-o locatie superba. Insa, de cele mai multe ori, bugetul ne impiedica sa dam aripi viselor noastre. Destinatiile celebre de vacanta sunt destul de scumpe in sezon si foarte aglomerate. Iata insa ca vara a trecut, turistii au plecat, iar cele mai frumoase si mai romantice destinatii din Europa te asteapta sa-ti implinesti visurile.

Mai jos, iti propun cateva locatii inedite, astfel incat vacanta si toamna ta sa fie de neuitat…

Toamna de poveste prin Europa!

Scarperia, Toscana, Italia

Daca esti pasionata de Italia si in special de Toscana, nu trebuie sa mergi neaparat in Florenta sau in Pisa pentru a simti spiritul locurilor. Scarperia este un orasel superb, aflat la 35 de km de Florenta, incarcat de istorie si traditii, in care te vei simti extraordinar.

Scarperia are un farmec aparte: este un oras medieval, cu o biserica impresionanta, cu un castel transformat in biblioteca (unde se tin si petereceri campenesti), cu un parc inconjurat de copaci seculari, cu vile istorice si gradini cu fantani arteziene si sculpturi, cu buticuri chic, ateliere mestesugaresti si localnici primitori. La granitele orasului, se intind campii superbe cu vita de vie si copaci tipici pentru Toscana, unde poti merge la picnic sau sa te relaxezi cu o carte buna.

Cum ajungi: cu un zbor pana in Florenta si apoi cu trenul regionale, pana in San Piero a Sieve. De acolo mai ai 5 km pana in Scarperia, pe care ii poti parcurge cu taxiul sau cu masina unui localnic.

Unde te cazezi: exista numeroase hoteluri elegante, de 3 si 4 stele, insa si pensiuni pitoresti, cu gradini de vis si preturi foarte bune.

Arles, sudul Frantei

Daca ti-ai dorit intotdeauna sa vizitezi sudul Frantei, insa destinatii precum Cannes, Nice sau Marseille sunt prea scumpe pentru tine, iti recomand oraselul Arles. Acesta se afla pe Rhone, are iesire la Marea Mediterana si este in apropierea Parcului si Rezervatiei Naturale Camargue. In plus, monumentele din oras sunt incluse in UNESCO World Heritage, iar Arles este locul in care Van Gogh a trait si a creat nu mai putin de 300 de opere de arta. In Arles are loc si un festival international de fotografie – Rencontres d'Arles – initiat in anul 1970. Amfiteatre, strazi pitoresti, cafenele romantice – toate te astepta sa le descoperi in Arles.

Cum ajungi: exista mai multe zboruri pana in Nice, iar de acolo poti lua trenul sau inchiria o masina. Sunt doar 240 de km. O alta varianta potrivita pentru o vacanta pitoreasca este sa zbori pana in Genova sau pana in Barcelona si din aceste orase sa mergi cu trenul sau cu masina. Din Genova sunt 440 km, iar din Barcelona 410 km. Ambele trasee sunt spectaculoase.

Unde te cazezi: iti recomand Hotelul Saint Trophime, de 2 stele, cu un decor vintage impresionant, care subliniaza frumusetea si dulceata vietii din Provence.

Oviedo, Spania

Te tenteaza plajele Spaniei, insa sunt prea scumpe pentru tine? Daca ai vazut filmul Vicky, Cristina, Barcelona, cu siguranta ai observat ca Javier Bardem le duce pe cele doua frumoase turiste americane intr-un orasel “ascuns” din NV-ul Spaniei, pitoresc, linistit si romantic. Acesta este Oviedo, un oras medieval, incarcat de istorie, centru universitar, cu muzee, sali de concerte si multe, multe festivaluri de muzica, arta si gastronomie. In plus, la doar 70 de km de Oviedo se afla una dintre cele mai salbatice si mai impresionante plaje ale Spaniei, El Silencio.

Cum ajungi: iti recomand o cursa aeriana pana in Madrid sau pana in Zaragoza, iar apoi sa iei trenul pana in Oviedo, strabatand pamanturile spaniole deosebit de frumoase. Din Madrid pana in Oviedo sunt 445 km, iar din Zaragoza 600 km.

Unde te cazezi: ai o multime de variante, insa eu iti recomand hotelul Room Mate Marcos, de 3 stele, decorat in stil Art Deco, minimalist, elegant si foarte confortabil, aflat langa Catedrala din Oviedo.

Dortmund, Germania

O vacanta interesanta poti avea in orasul german Dortmund, aflat in NV-ul tarii, pe malul raului Ruhr. Dortmund este cunoscut ca si “green metropolis”, pentru parcurile sale superbe (Westfalenpark si Rombergpark). Centrul orasului este medieval, cu o multime de monumente istorice si muzee, iar Dortmund este recunoscut pentru festivalurile sale de teatru si muzica. In plus, orasul german se afla la doar 240 de km de Amsterdam!

Cum ajungi: cu o cursa aeriana low-cost. Iar pana in Amsterdam cu trenul!

Unde te cazezi: iti recomand Mark Hotel Commerz, de 3 stele, aflat pe Provinzialstr. 396 – un hotel aerisit, spatios, confortabil si foarte ieftin, dar in primul rand foarte apreciat de clientii din intreaga lume.

Alexandroupoli, Grecia

Te tenteaza Grecia pentru vacanta din aceasta toamna? Noi iti recomandam un orasel pitoresc, incarcat de istorie si traditii, aflat in NE-ul Greciei, la Marea Mediterana: Alexandroupoli. Desi nu este foarte mare, orasul este interesant, cu o istorie bogata. Vei admira cu siguranta farul din centrul vechi, esplanada romntica si portul, dar si muzeele si arhitectura bizantina. Alexandroupoli se afla la doar 14 km de superba delta a raului Evros, iar in apropierea orasului vei gasi sate de pescari incredibil de frumoase. Insa cel mai important aspect este… distanta: Alexandroupoli se afla la doar 475 de km de Romania.

Cum ajungi: cel mai indicat este sa mergi cu masina personala sau cu prietenii, sa treci vama la Ruse si sa strabati Bulgaria, pana in Alexandroupoli.

Unde te cazezi: daca iti doresti un apartament cu living, dormitor si bucatarie, atunci alege Apartment Hotel Athina, de 3 stele, iar daca vrei sa te relaxezi intr-un decor fabulos, atunci alege Thrassa Hotel, aflat pe malul lacului Tycherou si inconjurat de o gradina luxurianta.

Petrece o toamna de vis prin Europa, in cele mai romantice si mai accesibile orase ale sale!