Sursa foto: Bucha Natalia/Shutterstock.com

Dacă ești pasionat de călătorii, iubești natura, îți place să înveți despre diferite culturi sau dacă ești un gurmand nerăbdător să își răsfețe papilele gustative cu bucătăria asiatică, atunci vei îndrăgi Vietnamul. Fascinantă și frumoasă, această țară nu numai că are o geografie și peisaje unice, dar are, de asemenea, o cultură și o gastronomie distinctă care, cu siguranță, te vor surprinde.

Vietnam are regiuni rurale luxuriante care contrastează mult cu orașele sale pline de viață. Totodată, are câteva insule exotice ce par a fi desprinse din paradis (insula Phu Quoc, de pildă), golfuri spectaculoase cu peisaje deosebite care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO (cum ar fi Halong Bay), incredibila deltă Mekong și multe alte locuri fascinante.

În ultimii ani, turismul în această țară din Asia de Sud-Est a explodat, pur și simplu, fapt deloc surprinzător.

Iată 5 motive pentru care și tu ar trebui să pleci cât mai curând în explorarea așa-zisului „Ținut al Dragonului Zburător”.

1. Găzduiește 8 situri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO

Vietnam

Vietnam

Această țară în formă de S are o istorie plină de culoare care își face simțită prezența în multe dintre siturile UNESCO, în special în Complexul de Monumente Hue și în Orașul Antic Hoi An, ambele situate în centrul țării. Complexul Hue este un exemplu excepțional de cultură vietnameză, găzduind 7 morminte imperiale, în timp ce Hoi An este un exemplu extrem de bine conservat (și destul de romantic) al unui port comercial din secolul al XIX. Preferatul celor mai mulți călători care ajung pe aceste meleaguri, orașul Hoi An nu trebuie ratat!

2. Are peisaje uimitoare, ce par a fi din altă lume.

Vietnam

Vietnam

Dacă ai ocazia de a descoperi farmecul ascuns al Vietnamului, vei fi surprins de frumusețile peisajelor sale, cele mai remarcabile fiind găsite în Ha Long Bay, Parcul Național Phong Nha Ke Bang și în jurul Orașului Antic Hoi An.

Cele 1500 de insulițe din Ha Long Bay formează o scenă spectaculoasă de stânci calcaroase care fac deliciul oricărui pasionat de fotografii. Totodată, Parcul Național Phong Nha-Ke Bang are o valoare inestimabilă, fiind una dintre cele mai mari habitate forestiere intacte din Vietnam. Vei găsi peisaje fascinante și în delta Mekong, dar și pe litoral, în special în Da Nang, Nha Trang și în Mui Ne.

3. Pentru cafea.

Cafea

Cafea

Știai că Vietnam este al doilea producător de cafea din întreaga lume? Aici nu numai că vei găsi plantații imense de cafea, dar vei avea, de asemenea, ocazia de a bea diferite sortimente de cafea delicioase la fiecare colț de stradă. Cele mai bune băuturi pe bază de cafea le vei găsi în Café Mai (în Hanoi, Le Van Huu nr.79) sau în Highland Cofee (în Ho Chi Minh, Le Loi, nr. 26). De încercat Ca Phe Trung, un amestec de unt, albuș de ou, lapte condensat și cafea! Este genial!

4. Este o țară care îți oferă o sumedenie de experiențe unice.

Vietnam

Vietnam

Ești în căutarea unor experiențe extraordinare, care să-ți rămână în memorie pentru totdeauna? Vizitează minoritățile etnice din jurul orașului Sapa pentru a fotografia pitoreștile terase din orez și pentru a te bucura de atmosfera de munte și de stilul de viață deosebit al localnicilor. De asemenea, trăiește un răsărit sau un apus de soare în timp ce ești pe un vas de croazieră pe râul Thu Bon în Hoi An. Mergi într-o excursie la Ha Long Bay și plimbă-te cu un caiac pentru a explora frumusețea magnifică din jurul insulițelor. Iar dacă te simți mai aventurier, îți recomandăm câteva zile pe un vas de croazieră în delta Mekong!

5. Are o bucătărie delicioasă și… sănătoasă!

Mancare Vietnam

Mancare Vietnam

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care vrei să le experimentezi într-o țară pe care o vizitezi, alături de peisaje și locuri istorice, este mâncarea. Nimeni nu poate spune că a vizitat cu adevărat Vietnamul fără să fi gustat Pho Ga (supa tradițională de pui), Pho Cuon (pachețelele de primăvară) și Bun Cha (noodles cu carne de porc). Fiecare regiune din această țară are specialitățile ei culinare, toate fiind delicioase. Nu trebuie decât să îți deschizi inima și să îți lași papilele gustative să se bucure de preparatele locale!

Descoperă gama noastră de hoteluri din Vietnam!