Sursa foto: YU_M/Shutterstock.com

Cineva spunea cândva că descrierea Havanei este la fel de dificilă ca descrierea poeziei. Această afirmație este cât se poate de adevărată. Havana, capitala Cubei, este ca un mare muzeu în aer liber, dar cu viață de noapte vibrantă, cu foarte puțină comercializare și cu localnici extrem de prietenoși. Arhitectura admirabilă a vechii Havane face ca această capitală să fie cel mai bine păstrat oraș colonial din America. Nu este de mirare că atât de mulți călători au Havana ca destinație de top pe lista dorințelor. Și, chiar dacă ești un călător cu experiență, așteaptă-te să fii uimit! Clădirile coloniale pline de culoare, mașinile din epoca Al Capone, muzica și dansul salsa, aromele de rom și de trabuc, tot acest amalgam fascinant îți vor oferi o experiență diferită de orice ai trăit până acum!

Iată o scurtă listă cu câteva lucruri de văzut și de făcut într-o călătorie în Havana:

– Plimbă-te pe bulevardul maritim El Malecon, unul dintre cele mai emblematice locuri din Cuba, unde valurile mării se izbesc de zidul digului ce se întinde pe întregul țărm nordic al Havanei. Este deosebit de inspirativ, în special la apusul soarelui, când muzicienii se adună, tinerii se aruncă în adâncuri, iar bătrânii cubanezi stau pe bănci și contemplează.

– Vizitează Castelul El Morro de pe malul celălalt al golfului Havana. Această fortăreață ce păzește intrarea în golf este unul dintre simbolurile Havanei și unul dintre cele mai vizitate locuri atât de turiști, cât și de localnici. A fost fotografiată și pictată de mulți și a apărut în diferite filme, inclusiv în producția „The Ghost Breakers” lansată în 1940. În interior vei putea admira mai multe expoziții, dar construcția în sine impresionează cel mai mult.

– Răsfață-te cu o înghețată la Coppelias, în districtul Vedado.

– Plimbă-te prin Plaza de la Revolución. Capturează într-o fotografie iconicul monument al lui Che Guevara, celebrul revoluționar de stânga, fost lider al regimului comunist cubanez. Tot aici vei găsi monumentul memorial al lui Jose Marți și clădirile parlamentului.

– Vizitează Muzeul Revoluției. Acolo nu numai că vei învăța despre celebra revoluție condusă de Fidel Castro în anul 1959, când a reușit să-l răstoarne pe dictatorul Fulgencio Batista, dar vei putea, de asemenea, să arunci ochii asupra îmbrăcămintei purtate de soldații cubanezi în timpul revoluției, precum și asupra mai multor articole de ziare, arme autentice și alte obiecte folosite de soldați.

– Petrece o seară la Fortaleza de San Carlos de la Cabaña. În fiecare seară, la ora 21:00, turiștii și localnicii se adună la La Cabaña din Havana pentru a urmări un show ce te transportă direct în secolul al XVIII-lea, cu trageri de tun și diverse spectacole artistice.

– Fă o plimbare cu o mașină de epocă. Nicio vizită în Havana nu ar fi completă fără experiența de a străbate străzile pitorești ale orașului cu o mașină cubaneză din anii 1950. În general, o călătorie cu o astfel de mașină costă în jur de 40 de CUC și durează o oră. Prețul, însă, se poate negocia.

– Vizitează Havana Vieja. Vechea Havana este una dintre cele mai vizitate zone de către turiștii ce ajung în capitala Cubei. Faimoasă pentru Catedral de San Cristobal de la Habana din Plaza de la Catedral și pentru localul „La Bodeguita del Medio”, barul preferat al lui Ernest Hemmingway, Havana Vieja este, cu siguranță, un loc care te va încânta!

– Mergi la „El Capitolio” sau „Clădirea Capitoliului Național”. Este una dintre cele mai uimitoare clădiri din punct de vedere arhitectural din Cuba, găzduind odată guvernul cubanez până la revoluția din 1959. Clădirea adăpostește a treia cea mai mare statuie interioară din lume, Statuia Republicii (Estatua de la Republica), care este o reprezentare idealistă a naționalismului cubanez.

În cele din urmă, nu uita să te răsfeți cu un rom veritabil și cu câteva trabucuri cubaneze. Bucură-te de atmosfera liniștită dar veselă de pe străzi și intră în dansul salsa al localnicilor!

Oferte de vacanță în Cuba ai aici!