Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Dacă cenușiul blocurilor din orașele românești te fac să te simți trist, avem o soluție: lasă-ți imaginația să te ducă în locurile cele mai colorate ale lumii. Sau, mai bine, fă-ți bagajele și mergi într-o călătorie în unul dintre aceste locuri. Din fericire, lumea aceasta atât de mare incat avem posibilitatea de a o explora. Plină de orașe pictate în culori aprinse, vibrante și jucăușe, care nu numai că îți vor umple sufletul de fericire, dar îți vor garanta, de asemenea, câteva fotografii de vacanță fantastice!

Indiferent dacă este o stradă cu fiecare culoare a curcubeului sau un întreg oraș amenajat monocromatic, culorile unui loc pot lăsa o amprentă durabilă în amintirile noastre de călătorie. 

Căutând prin întregul glob pământesc, am alcătuit un top 10 cu cele mai colorate orașe din lume care, în mod garantat, îți vor stârni dorința de a le vizita măcar o dată în viață. Pregătește-te să te cufunzi în toate culorile curcubeului!

  1. Burano, Italia. În doar 45 de minute de călătorie cu un vaporetto luat din Veneția vei ajunge în orășelul Burano, construit și el în jurul unei rețele de canale, dar cu o atmosferă complet diferită de faimosul său vecin. Mai mic, mai liniștit și infinit mai colorat, vechiul sat pescăresc este cunoscut pentru industria tradițională de confecționare a dantelelor, dar mai ales pentru clădirile pictate în fiecare nuanță a spectrului vizual. 

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com

2. Copenhaga, Danemarca. Nyhavn, care este un district portuar spendid din capitala daneză, a atras mereu atenția trecătorilor cu casele sale colorate ce se găsesc pe ambele părți ale canalului, precum și cu navele din lemn ce par a fi desprinse din filmele cu pirați. Pitoreștile case sunt construite din secolul al XVII-lea, iar cele mai multe dintre ele au fost transformate, în ultimii ani, în restaurante și cafenele.

Găsește aici oferte de vacanță în Danemarca!

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

  1. Chefchaouen, Maroc. Micul și încântătorul oraș Chefchaouen este situat în Muntii Rif din nord-vestul Marocului. A devenit foarte popular în ultimii ani datorită clădirilor sale uimitoare, vopsite toate într-un albastru viu. Designul albăstrui al localității a fost introdus de evreii refugiați în 1930, care considerau culoarea albastră ca fiind un simbol al cerului și al raiului. Se spune, de asemenea, că albastrul orășelului Chefchaouen îi ajută pe locuitori să-și trăiască viața cu conștiința spirituală.

Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

4. Rio de Janeiro, Brazilia. Guvernul Braziliei a luat inițiativa de a redecora favelele din Rio de Janeiro încă din 2010, iar artiștii olandezi Haas & Hahn au transformat astfel mahalalele în niște cartiere extrem de pitorești. Astăzi, străzile colorate din Rio de Janeiro sunt o adevărată atracție turistică, arta stradală de pe pereții pictați și razele de curcubeu ce radiază de pe fațade fiind la mare căutare în rândul pasionaților de fotografii. Una dintre cele mai remarcabile zone este Favela Santa Maria, cu casele sale multicolore.

Sursa foto: Anna Jedynak/Shutterstock.com

5. Trinidad, Cuba. Cu străzile sale pietruite, mașinile americane de epocă și clădirile istorice pictate în fiecare nuanță de albastru, roz, galben și verde, acest oraș colorat oferă material nesfârșit pentru conturile de Instagram ale vizitatorilor. Dacă ajungi acolo, acordă-ți o după-amiază pentru a te relaxa în Plaza Mayor cu o ceașcă de cafea sau cu un cornet de înghețată urmărind trecătorii. Bucură-te de atmosfera relaxantă a Cubei și de culorile sale vesele!

Găsește aici oferte de vacanță în Cuba!

Sursa foto: MOLPIX/Shutterstock.com

  1. Singapore. Deși Singapore este cunoscut pentru arhitectura sa futuristă acoperită în sticlă, trebuie să știi că acesta găzduiește și zone mai colorate, cum este și cartierul plin de viață Mica Indie, unde templele, piețele, magazinele și arta stradală sunt acoperite de un melanj de culori. Nu rata aici casa lui Tan Teng Niah, o fostă vilă chineză care a fost pictată în zeci de nuanțe aprinse.

Găsește aici oferte de vacanță în Singapore!

Sursa foto: Anna OM/Shutterstock.com

  1. Cinque Terre, Italia. Fascinanta zonă de coastă din regiunea Liguriei, situată în nord-vestul Italiei, este considerată una dintre cele mai pitorești din întreaga Italie! Și pe bună dreptate! Frumoasele sate de pescari care alcătuiesc Cinque Terre (Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare) sunt pictate în culori pastelate, datând din perioada medievală timpurie. Înoată în apele curate, rătăcește-te prin livezile de măslini și plimbă-te pe frumoasele drumuri de coastă. Cinque Terre te va încânta nespus!

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

8. Sintra, Portugalia. Pitorescul orășel portughez situat în apropierea Lisabonei pare a fi desprins dintr-o poveste. Conacele, castelele și palatele construite la marginea străduțelor pavate conturează perfect imaginea acestui oraș ce are pe fundal Munții Serra. Palatul Pena, vopsit în nuanțe intense de galben și roșu, este bijuteria coroanei pline de culoare a Sintrei. Există o mulțime de locuri pe care să le explorezi în această localitate: grădini exotice, ruine de castel, mănăstiri vechi și plaje pustii uluitoare.

Sursa foto: Barna Tanko/Shutterstock.com

9. Guatapé, Columbia. Adesea denumit cel mai colorat oraș din Columbia, Guatapé se mândrește cu piețe colorate, încântătoare, precum Plaza de Zocalos, unde toate clădirile au zidurile, ușile, ferestrele și obloanele vopsite în nuanțe vibrante. Nu rata uimitoarele ilustrații ce par a fi fresce de pe pereții caselor; vei descoperi de toate, de la forme și modele la picturi minunate de animale.

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

10. Sighișoara, România. Nu puteam încheia lista fără a include și frumosul oraș-cetate din inima Transilvaniei. Din păcate, Sighișoara nu are parte de atâta atenție precum Sintra sau Cinque Terre, însă merită, cu siguranță, să fie vizitat! Cu clădiri viu colorate în galben, verde, portocaliu și roz, cu străduțe pavate și cu o cetate fascinantă ce datează din perioada medievală, Sighișoara este, cu siguranță, o destinație încântătoare! De vizitat, de asemenea, numeroasele piețe pline de restaurante tradiționale, unde ciorba de fasole în pâine și papanașii sunt starurile farfuriilor.