*Sursa foto: Kamira/Shutterstock.com

Cuba este cunoscuta printre altele ca fiind “tara trabucului”, “tara romului”, dar si tara cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe. Despre cele din urma vom vorbi astazi intr-un articol dedicat in exclusivitate iubitorilor de plaja. Daca deja iti imaginezi cum stai intins pe un sezlong sub razele arzatoare ale soarelui, atunci stai pe aproape.

Cuba este un teritoriu inzestrat cu aproximativ 29 de kilometri, iar din acestia majoritatea sunt acoperiti cu nisip fin auriu si palpieri. Cunoscuta destinatie de vacanta, Cuba reuseste sa atraga un numar impresionant de turisti datorita plajelor extrem de curate, apelor cristaline, resort-urilor de lux ce se gasesc in apropierea tarmului si sarmului autentic pe care il detin localnicii. Nu esti sigur inca daca vrei s-o vizitezi?

Cuba – sau “El Cocodrilo” – este una dintre cele mai cautate insule din Caraibe si este singurul loc din lume in care poti sa gasesti pestele preistoric Manjuari. Tot despre Cuba trebuie sa mai stii ca este cea mai populata tara din Caraibe, numarul locuitorilor depasind 11 milioane. Acesti 11 milioane sunt unii dintre cei mai norocosi oameni, deoarece se pot bucura de aproximativ 330 de zile insorite pe an si se pot plimba in voie printre stradutele aglomerate ale principalelor orase. Afla despre Cuba ca atunci cand vine vorba de plaje, nu-i niciun alt loc sa o intreaca. Acest lucru il spun si americanii care, similar europenilor, se inghesuie catre insula “minune” din Caraibe.

Daca tot am vorbit de plaje, e vremea sa le mentionam si pe cele mai populare:

5.  Playa Ancon din Trinidad

Incepem topul nostru cu o plaja superba, la fel ca toate cele care vor urma, situata pe coasta de sud a tarii. Cunoscuta mai ales in randul turistilor si ocolita de localnici din pricina aglomeratiei, Playa Ancon din Trinidad este una dintre cele mai populare plaje din Cuba din toate timpurile.

4. Varadero

Despre Varadero se spune ca ar fi cea mai frumoasa parte a Cubei. Cu plajele sale superbe, resort-urile de 4 si 5 stele care te asteapta si atmosfera de vacanta plutind in aer, Varadero este raiul turistilor. Aici vei (re)descoperi sensul cuvantului “relaxare” si vei cunoaste o alta dimensiune a frumusetilor naturii.

3. Playa del Este

Pentru cei care se aventureaza in capitala insulei, Havana, Playa del Este este una dintre cele mai potrivite optiuni pentru o zi petrecuta in bataia razelor de soare. Sub numele Playa del Este vei gasi mai multe plaje micute grupate pe nisipul carora vei gasi atat sezlonguri cat vezi cu ochii, cat si baruri si restaurante.

2. Cayo Guillermo

Ai ratat o vacanta in Bora-Bora? Ti-ai dorit mereu sa vizitezi Maldive doar pentru ca te fascinau resort-urile asezate pe apa? Viziteaza Cayo Guillermo. Nimic nu se compara cu nisipul plajelor de aici, iar peisajele seamna izbitor cu cele din destinatiile exotice din cealalta parte a globului pamantesc.

1.Cayo Levisa

Cu siguranta cea mai cautata plaja nu este cea din Cayo Levisa, insa ocupa primul loc la frumusete. Peisajele superbe din jurul acesteia si nisipul alb ce se intinde pana sub valurile linistite ale marii te vor face sa nu mai pleci niciodata de acolo.

Situata la aproximativ doua ore de Havana, Cayo Levisa poate fi vizitata numai cu ajutorul unei barci, insa frumusetea naturala a locului si intimitatea pe care ti-o ofera, merita tot efortul.


Pregateste-te de o croaziera de vis prin Cuba, Jamaica, Mexic si Insulele Cayman! Afla mai multe detalii pe http://www.dertour.ro/croaziera